Badmintonschoenen

Badmintonschoenen

Ontdek badmintonschoenen van verschillende merken voor dames, heren en kinderen in onze boetiek: PERFLY, Artengo, YONEX, Babolat, Forza, Victor en adidas!
Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste badmintonschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
NIEUWE COLLECTIE
€7000 −28%
€5000
*Van ‪11/8/2023‬ tot ‪8/10/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€11000 −9%
€10000
*Van ‪27/9/2023‬ tot ‪26/11/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€12000 −8%
€11000
*Van ‪27/9/2023‬ tot ‪26/11/2023‬
NIEUWE COLLECTIE
€12000 −8%
€11000
*Van ‪27/9/2023‬ tot ‪26/11/2023‬
Vanaf
€4500 −10%
€4050
*De uitverkoop begint op 3/10/2023
Vanaf
€15000 −10%
€13500
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
NIEUWE COLLECTIE
€11000 −9%
€10000
*Van ‪27/9/2023‬ tot ‪26/11/2023‬
€500
€5000/L
€11900 −10%
€10700
*De uitverkoop begint op 2/10/2023
€13795 −27%
€9995
*Van ‪2/9/2023‬ tot ‪31/12/2023‬
Vanaf
€13000 −10%
€11700
*De uitverkoop begint op 2/10/2023
€11000 −41%
€6450
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
€300
Vanaf
€16000
€6500
4.4/5 Op basis van 706 Beoordelingen in de winkels en online

BADMINTONSCHOENEN - DE OPTIMALE SCHOENEN VOOR EEN MOOIE SPORTPRESTATIE


De oorsprong van deze geliefde vrijetijdssport ligt al heel ver in het verleden. De Inca's sloegen al met platte stukken hout tegen met kippenveren bedekte pluimpjes. Het badminton zoals we het nu kennen dateert van 1872 en is een van de meest intensieve racketsporten. Om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt bestaan er speciaal ontwikkelde badmintonschoenen, die je een optimale steun bieden. Bovendien bieden goede badmintonschoenen ook een maximale demping en stabiliteit.


WAAROM BADMINTONSCHOENEN?


Om badminton te spelen moet je echt wel in vorm zijn. Een goede conditie, kracht en uithouding zijn essentieel om regelmatig een sprint te kunnen trekken en snel van richting te kunnen veranderen. Daarvoor een beroep doen op je gewone loopschoenen is niet meteen het beste idee. Loopschoenen zijn namelijk ontwikkeld om bijna uitsluitend rechtdoor mee te lopen. De zolen van dat soort schoenen zijn relatief hoog, om je voet een goede demping te bieden. En dat kan lastig zijn bij snelle richtingsveranderingen: je kunt gemakkelijk je enkel omslaan. Goede badmintonschoenen bieden een uitstekende steun bij alle bewegingen die je bij het badmintonnen kunt maken. Bij elke verandering van richting worden je gewrichten en ligamenten heel zwaar belast. Om blessures te vermijden moet je dus absoluut kiezen voor geschikte schoenen.


WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN GOEDE BADMINTONSCHOENEN


Goede badmintonschoenen bieden je voeten de nodige steun om snel te kunnen spelen. Dankzij gesofisticeerde technologieën blijft je voet soepel en dynamisch. Je schoenen bieden steun waar nodig, zodat je efficiënt kunt lopen en bewegen.

Je kunt enkel volop genieten van ongeëvenaard spelplezier, en straffe prestaties neerzetten op de court, als je schoenen draagt die je bewegingen altijd volgen. Bij de aankoop van goede badmintonschoenen moet je, naast de maat, ook nog rekening houden met de volgende elementen:


ANTISLIPZOOL

Of je nu een flexibele, synthetische zool kiest, of een duurzame rubberen zool, het is belangrijk dat hij ook antislip is. Alleen zo kan hij je genoeg slipvastheid en een perfecte steun bieden.


PLATTE ZOLEN DIE NIET AFGAAN

Om snel te kunnen bewegen heb je een platte zool nodig. Die zool mag niet afgaan op de vloer, zodat die niet beschadigd geraakt.


VERSTERKTE NEUS

Goede badmintonschoenen hebben een versterkte neus, die hen duurzamer maakt waardoor ze dus minder snel verslijten.


DEMPING

Badmintonschoenen met een goede demping zorgen niet alleen voor een beter comfort. Ze zorgen er ook voor dat je minder snel geblesseerd raakt. Als je springt, belast je namelijk vooral de zone rond je hiel. Een goede demping is dus absoluut noodzakelijk om je gewrichten te beschermen.


STABILISATIE

De zijwaartse stabilisatie van je enkel ontlast je pezen en beschermt je ligamenten. Je knieën en gewrichten zullen je dankbaar zijn!


HET MATERIAAL

Badminton is een intensieve sport, en daar hoort al eens het nodige zweet bij, ook via je voeten. Zwetende voeten zijn niet alleen onaangenaam, de transpiratie kan ook voor serieuze ongemakken zorgen. Functionele, kwalitatieve stoffen zorgen ervoor dat het vocht wordt afgevoerd en ze beperken bovendien geurtjes. Als je dus badmintonschoenen wil kopen, moet je absoluut kiezen voor een model met een ademend bovenwerk.


BADMINTONSCHOENEN VOOR DAMES EN HEREN


Het is heel belangrijk om goed passende badmintonschoenen te kiezen. Te kleine schoenen knijpen je voeten bijeen en zullen al snel pijn veroorzaken. Te grote schoenen geven dan weer niet genoeg steun aan je voet. Dan kun je gemakkelijk je voet omslaan en serieus geblesseerd geraken. Badmintonschoenen van adidas, PERFLY, ASICS en andere merken zijn er voor dames en heren. Vrouwen hebben vaak smallere voeten dan mannen. Om er zeker van te zijn dat je schoenen goed zullen zitten, moet je dus niet alleen rekening houden met de maat, maar ook met het feit dat ze ontwikkeld werden voor dames of heren. De maatweergave kan lichtjes verschillen, afhankelijk van de fabrikant. Bepaalde modellen kunnen dus, voor eenzelfde maat, lichtjes kleiner of groter uitvallen. Wil je er zeker van zijn dat je schoenen perfect zullen zitten? Meet dan je voeten en vergelijk ze met de respectieve tabellen.


BADMINTONSCHOENEN VOOR BEGINNERS, GEVORDERDEN EN EXPERTS


Heb je deze snelle, fascinerende sport net ontdekt en wil je je eerste paar badmintonschoenen kopen? Ga dan in eerste instantie voor een basismodel (minder dan 50 euro). Schoenen voor beginners zijn al vanaf een heel toegankelijke som verkrijgbaar. Merk je daarna dat deze sport echt iets voor jou is? Dan is het tijd om over te gaan op een model voor gevorderde spelers. Eens je je spel daarna geperfectioneerd hebt kun je beginnen te kijken naar professionele badmintonschoenen van heel hoge kwaliteit, waarvoor je helaas iets dieper in je portemonnee zult moeten tasten.

Wat je spelniveau ook is, bij het zoeken naar de juiste schoenen moet je vooral niet toegeven op een goede demping en stabiliteit! Goede schoenen beschermen je ligamenten en je enkels en beperken het risico op blessureleed.
FAQ


WAAROM IS HET BELANGRIJK OM AANGEPASTE SCHOENEN TE DRAGEN OM TE BADMINTONNEN?

Badminton is een heel snelle sport die veel vergt van je lichaam en van je voeten. Specifiek ontwikkelde schoenen zijn perfect geschikt voor die verhoogde belasting. Je bieden je voeten een stevige steun, zelfs bij snelle stops of richtingsveranderingen. Ze stabiliseren je enkel en bieden je voldoende demping bij het springen. Perfect passende schoenen beschermen je gewrichten en spieren - een essentiële bijdrage tot je gezondheid.


WAARIN VERSCHILLEN BADMINTONSCHOENEN VAN ANDERE SCHOENEN?

In principe draag je badmintonschoenen binnenshuis. En in tegenstelling tot andere schoenen zijn ze perfect aangepast aan de specifieke eisen van een snel spel. De antislipzool geeft je een maximale grip en helpt je om je spel te verbeteren doordat je sneller en preciezer kunt spelen. Een goede demping, stabilisatie en hielbescherming verkleinen het risico op blessures en verhogen je welzijn.


WELKE ZIJN DE BESTE BADMINTONSCHOENEN?

Het antwoord op die vraag hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren. Schoenen van gerenommeerde merken als Adidas, PERFLY en ASICS bieden sowieso een betrouwbare kwaliteit.


Laat ze kiezen