Keus

Biljartkeus - poolkeus - snookerkeus

Ontdek onze biljartkeuen, poolkeuen en snookerkeuen voor beginners tot regelmatige spelers.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een biljartkeu?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€9699 −17%
€7995
*De uitverkoop begint op 13/9/2023
€5995
€2999 −56%
€1295
*De uitverkoop begint op 14/9/2023
€1699
4.3/5 Op basis van 300 Beoordelingen in de winkels en online

VERSCHILLENDE BILJARTKEUS VOOR VERSCHILLENDE DISCIPLINES

De keuze voor je biljartkeu wordt bepaald door het speltype dat je wenst te beoefenen. Er bestaan vier grote families in de biljartwereld: driebanden, pool, Engels biljart en snooker. Elke familie heeft haar eigen specifieke kenmerken en eigen materiaal waarmee je de discipline optimaal kunt beoefenen. Alle biljartkeus lijken dan misschien wel identiek op het eerste gezicht, maar toch heeft elke keu haar eigen specifieke kenmerken en is ze aangepast aan haar speelstijl. Zo is een poolkeu niet geschikt om correct blackball of driebanden te spelen en omgekeerd.


HOE KIES IK EEN BILJARTKEU?

De grootte van de ballen bepaalt de grootte van de pomerans (in het biljart is de pomerans het uiterste stukje van een biljartkeu waarmee je tegen de bal stoot) en dus ook de keu die je kiest. Bij snooker en Engels biljart gebruik je een kleinere aangepaste pomerans, terwijl je bij pool en driebanden beter met een grotere pomerans speelt. Samengevat: hoe groter de bal, hoe groter de pomerans die je gebruikt!


Biljartkeu voor driebanden: grootte ballen = 61,5 mm

Driebanden (het beroemde spel zonder gaten en met slechts 3 ballen) is de meest technische discipline. Je moet de hoeken kunnen berekenen en de ballen effect meegeven. Daarom heb je dus een specifieke keu nodig. Die is over het algemeen tussen 140 en 143 cm lang en weegt tussen 450 en 530 g. De schacht van esdoorn is 65 tot 71 cm lang. Canadese esdoorn krijgt de voorkeur voor keus in het middensegment en het hoogste segment, omdat die houtsoort dichter, flexibeler en duurzamer is. De pomerans is meestal van leer gemaakt, 12 tot 14 mm groot en is op een metalen dopje gelijmd. Dankzij de sluiting van een biljartkeu kunnen spelers hun materiaal uit elkaar halen. De sluitingen van keus voor driebanden zijn altijd op halve lengte en bijna altijd uit hout gemaakt.


Poolkeu: grootte ballen = 57,2 mm

Een poolkeu is 145 tot 150 cm lang en weegt tussen 535 en 595 g. Bij keus uit de topklasse kan je achteraan de schacht gewicht toevoegen. De pomerans is tussen 10 tot 12 mm groot. De sluiting van een poolkeu is van staal gemaakt en bevindt zich steeds op het midden van de keu (1/2>).


Keu voor Engels biljart: grootte ballen = 50,8 mm

De gemiddelde lengte van een keu voor blackball bedraagt 140 cm, met een pomerans van 8 mm gelijmd op een dopje uit messing en met ook een sluiting uit messing. Het gewicht varieert van 453 tot 524 g. De schacht is doorgaans uit hout van de allerbeste kwaliteit gemaakt. Deze biljartkeus zijn ofwel eendelig (een enkel onderdeel), ofwel op halve lengte doorgesneden (scheidbaar op de helft) of scheidbaar op ¾, vooral om ze vlot te kunnen vervoeren en voor een beter speelgevoel.


Snookerkeu

In snooker is de keu over het algemeen 145 cm lang, met een pomerans van 9 tot 9,5 mm gelijmd op een dopje uit messing en een sluiting uit messing. Het gewicht ligt tussen 453 en 498 g. Bij de productie van deze keu wordt er een moersluiting aan de onderkant ingebouwd, zo kan je een of meerdere verlengstukken bevestigen. Met die verlengstukken (lang - tussen 30 en 40 cm - of kort - 15 cm) kan je lange stoten uitvoeren op een snookertafel die tot wel 12 ft (356 x 178 cm) groot kan zijn. Daarnaast kan je ook verlengstukken ook aan elkaar bevestigen.


JOUW BILJARTKEU VINDEN BIJ DECATHLON

Bij DECATHLON vind je gegarandeerd een biljartkeu op maat van alle disciplines aan een zacht prijsje. Hun schacht van esdoorn- of essenhout maakt onze keus soepel en tegelijkertijd schokbestendig om optimaal kracht te zetten. Zo kan je effect geven. Met hun precisie zullen ze je onmisbare bondgenoot worden om je biljartpartijtjes nog boeiender te maken. Daarnaast kan je bepaalde keus demonteren om ze makkelijker te vervoeren.

Laat ze kiezen