Tafels

Biljarttafels - pooltafels

Onze biljarttafels voor beginners tot regelmatige spelers. Ruim assortiment van klassieke tafels, compacte tafels en kits. Ontdek onze nieuwe service montage aan huis. Onze techniekers komen bij jou langs wanneer het past voor de montage van je biljarttafel.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Tweedehands
Nieuwprijs: €60000 −16%
€50000
Tweedehands
Nieuwprijs: €23000 −34%
€15000
€44900 −11%
€39900
*De uitverkoop begint op 24/9/2023
BEST BEOORDEELD
€8000 −25%
€6000
*Van 18/9/2023 en zolang de voorraad strekt
4.2/5 Op basis van 268 Beoordelingen in de winkels en online

VERSCHILLENDE BILJARTTYPES VOOR NOG MEER PLEZIER

Er bestaan verschillende biljarttypes, elk met hun eigen regels, kenmerken en natuurlijk ook eigen tafel. De bekendste vormen zijn pool, Engels biljart (blackball), driebanden (ook wel carambolebiljart genoemd) en snooker.


• Driebanden is een biljartspel zonder gaten dat met 3 ballen (2 witte en 1 rode) wordt gespeeld. De speler moet met zijn bal (een van de twee witte) de twee andere ballen raken om punten te scoren.
• Pool wordt gespeeld met 1 witte bal en 15 andere gekleurde en genummerde ballen. Hierbij verplaats je met de witte bal de andere ballen in de 6 pockets die zich aan beide zijden van de tafel bevinden.
• Typisch voor Engels biljart is het kleine tafelformaat en de 7 rode en 7 gele ballen. De speler die of het team dat als eerste zijn kleurgroep in de 6 pockets wegspeelt en eindigt door de zwarte bal ook in een van de pockets te spelen wint het spel.
• Snooker wordt gespeeld met 22 ballen, waarvan 15 rode en 7 gekleurde, op een zeer grote tafel (3,8 m lang en 1,8 m breed) met kleine pockets. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste discipline binnen het biljart.


Dankzij die grote diversiteit aan spelvormen kunnen groot en klein, van beginners over gevorderden tot experts plezier beleven aan biljart.


AFMETINGEN BILJARTTAFELS: EEN TAFEL VINDEN VOOR BIJ JOU THUIS

Om correct in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt om een biljarttafel bij jou thuis te installeren heb je idealiter de lengte van een keu over aan elke kant van de tafel. De gemiddelde lengte van een biljartkeu is 1,45 m. Voorzie toch 5 cm meer om te kunnen spelen (beweging van de keu voor de impact). Je hebt dus 1,5 m nodig aan elke kant van de tafel. Dat komt overeen met 3 m extra in de lengte en 3 m extra in de breedte.


Een aantal voorbeelden van de nodige oppervlakte om je biljarttafel te installeren:
• Biljarttafel 6 ft (183 x 112 cm) - 20 m²
• Biljarttafel 7 ft (236 x 137cm) - 24 m²
• Biljarttafel 8 ft (262 x 150 cm) - 26 m²
• Biljarttafel 9 ft (290 x 163 cm) - 28 m²
• Biljarttafel 10 ft (323 x 170 cm) - 30 m²
• Biljarttafel 12 ft (387 x 207 cm) - 35 m²


VERSCHILLENDE TYPES BILJARTTAFELS

Onze Geologic biljarttafels werden ontwikkeld om je het allerbeste spelgevoel te geven en zo veel mogelijk kwaliteit aan de beste technische prijs. Onze gepassioneerde ontwikkelaars hebben daarbij gedacht aan kinderen, beginnende spelers en liefhebbers door een gamma biljarttafels te ontwerpen dat voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk is.


Tafelbiljart

Ideaal voor jouw eerste stapjes in de biljartwereld. Je plaatst dit model simpelweg op een tafel op heuphoogte en kunt beginnen spelen. Doordat deze tafelbiljart zonder poten makkelijk op te bergen, is hij geknipt voor kleine ruimtes. Deze minibiljarttafel (aan een miniprijs) zal zowel bij de hobbyspelers als topbiljarters in de smaak vallen.


Opklapbare biljarttafel

Een opklapbare biljarttafel is ideaal om plaats te besparen: je hoeft hem enkel uit te klappen om te spelen en opnieuw in te klappen om hem op te bergen. Met familie of onder vrienden kan je zo partijtjes op een opklapbare biljarttafel beslechten die tegelijkertijd dezelfde kenmerken heeft als een echte biljarttafel.


Biljarttafel 7 ft

Met een biljarttafel van 7 ft voor pool of Engels biljart/blackball voelt het alsof je echt biljart speelt bij je thuis. De spelkwaliteit is vergelijkbaar met competitiebiljarts. Zo beleef je plezier en boek je vooruitgang in het biljarten bij je thuis.


EEN KWALITATIEVE BILJARTTAFEL AAN DE EERSTE PRIJS OM TE STARTEN

De biljarttafels in het aanbod van DECATHLON hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Of je nu kiest voor biljarttafels aan de eerste prijs, een biljarttype voor kinderen, een kleine biljarttafel of een pool-, blackball- of driebandenbiljart, onze ontwikkelaars hebben de biljarttafels zo uitgedacht dat kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan.

Laat ze kiezen