Paaldans

Pole dance

DECATHLON biedt nu een reeks producten speciaal voor paaldansen.
Hulp bij je keuze
6 tips om goed te starten met paaldansen
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€1200
Verlaagde prijs voordien €1500
NIEUWE COLLECTIE
€1500
4.7/5 Op basis van 2113 Beoordelingen in de winkels en online

PAALDANSEN: EEN WEINIG BEKENDE SPORT


Velen van ons denken bij paaldansen vaak aan stripteaseuses en smoezelige nachtclubs. Niets is minder waar! In werkelijkheid is paaldansen een subtiele combinatie van sensualiteit, fitness en gymnastiek. De discipline is overigens helemaal niet in een obscure bar ontstaan. Ze dook voor het eerst op in de circuswereld in de jaren 1920, toen het hele circusgezelschap van stad tot stad trok. Schaarsgeklede artiesten bewogen zich rond de metalen palen die de tent ondersteunden om het publiek tussen de acts door te vermaken.


WEINIG VERHULLENDE OUTFITS MET EEN REDEN


De twee belangrijkste redenen voor de slechte reputatie van paaldansen zijn de weinig verhullende outfits die de danseressen dragen en het feit dat er vooral in stripclubs gepaaldanst wordt. Toch hebben die weinig verhullende outfits een reden. Om bepaalde figuren te kunnen uitvoeren en de dijen, armen, oksels of taille als steunpunt te gebruiken, is het absoluut noodzakelijk dat de huid op die plaatsen bloot is en contact maakt met de paal. Paaldansers kunnen ook vloer- of draaifiguren uitvoeren waarbij de huid niet bloot hoeft te zijn. Bij luchtfiguren voor gevorderden of experts is het wel nodig dat de huid op sommige delen van het lichaam ontbloot is.


1990: DE OPKOMST VAN PAALDANSEN ALS EEN ECHTE SPORTDISCIPLINE


Vanaf de jaren 1990 gebruikten dansleerkrachten en fitnessinstructeurs de paal als een volwaardig voorwerp voor trainingen en lichaamsexpressie. Paaldansen groeide uit tot een artistieke en sportdiscipline die steeds meer aanhangers kreeg. In 2017 werd paaldansen erkend als een volwaardige sport door de Global Association of International Sports Federations. Net als breakdance wil de discipline vandaag erkend worden als een olympische sport.


TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN


In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is paaldansen voor iedereen toegankelijk. Elke persoon die bekwaam is om te sporten kan leren paaldansen. Zowel mannen als vrouwen kunnen de discipline beoefenen. Het maakt niet uit of je sportief, slank, volslank, gespierd of tenger bent! Paaldansen is geschikt voor elk niveau en werkelijk elke lichaamsbouw!


Natuurlijk ga je tijdens je eerste les niet beginnen met luchtfiguren waarbij je vier meter boven de grond hangt, met slechts twee raakpunten aan de paal en één steunpunt. Er zijn tal van andere figuren die erg toegankelijk zijn voor beginners. Ze zijn niet alleen leuk om te doen maar geven je ook steeds meer vertrouwen en kracht om moeilijkere figuren te proberen.


DE PERFECTE ACCESSOIRES EN OUTFIT VIND JE BIJ DECATHLON


Ben je op zoek naar een short, een legging, een sporttopje of zelfs een paaldansmatras? Bij DECATHLON vind je steeds alle uitrusting en outfits die je nodig hebt om je paaldanskunsten naar een hoger niveau te tillen! Je hoeft deze discipline alleen maar uit te proberen om er helemaal weg van te zijn!


Laat ze kiezen