Ballroomdans

Ballroom

Skip filters
Filters

GOEDE SCHOENEN VOOR BALLROOMDANS OM VOORUITGANG TE BOEKEN


Net zoals bij alle andere sportactiviteiten zijn goede schoenen van cruciaal belang om de specifieke bewegingen van het ballroom- en latinodansen goed uit te voeren en de gewrichten te ontzien. Aangezien dansen vaak vele uren oefening vergt, is het eens te meer aangewezen om aangepaste schoenen te gebruiken. Doe je dat niet, dan zou het plezier weleens snel in een kwelling kunnen veranderen.


Je kunt bovendien enkel beter worden in ballroomdans als je voeten correct en in alle richtingen kunnen bewegen. Om je voeten wat te ontzien, kies je best voor dansschoenen met lage hak voor je oefensessies en haal je die schoenen met hoge hak uit de kast voor een avondje uit en speciale gelegenheden.


SCHOENEN VOOR BALLROOMDANS VOOR DE JUISTE UITVOERING


In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn schoenen voor ballroomdans er niet enkel voor professionele dansers. Integendeel, het vergt heel wat uren oefening vooraleer je alles onder de knie hebt en de bewegingen juist kunt uitvoeren. Daarom is het meer dan aangewezen om vanaf het begin te kiezen voor aangepaste schoenen waarin je soepel en comfortabel kunt bewegen.


Ga zeker niet dansen met je dagelijkse schoenen of sneakers. Je zult de bewegingen niet correct kunnen uitvoeren en je zult merken dat je weinig vooruitgang maakt. Schoenen met een niet-geschikte zool of een te hoge hak zijn haast een garantie op blessures. Dat risico is overigens nog groter voor beginners die hun bewegingen nog niet goed onder de knie hebben en hun evenwicht niet perfect kunnen houden.


SCHOENEN MET EEN SPECIFIEK GEKOZEN GEWICHT EN FLEXIBILITEIT


Als je je wat onhandig en stuntelig voelt en het lijkt alsof je voeten uit verhouding zijn, dan dans je niet in de juiste schoenen. In feite zijn bijna alle sportschoenen te zwaar en zelfs hinderlijk om aan ballroomdans te doen. Je gaat trager bewegen waardoor het moeilijk is om van richting te veranderen. Bovendien verhoog je het risico op ontwrichte knieën wanneer je met je bovenlichaam gaat bewegen. Aangezien je voeten niet draaien, moeten je knieën dat als het ware compenseren. Dat zware en onhandige gevoel ervaar je ook bij schoenen met een plateauzool. Die schoenen zijn namelijk erg zwaar en weinig flexibel.


Laat ze kiezen