Jongleren en circus

Jongleren en circus

Welkom in de wereld van jongleren en circus kunst! Kies de discipline die bij je past om plezier te hebben. Van evenwicht tot luchtacrobatiek en jongleren, je zult zeker iets vinden dat bij je past!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2000
Vanaf
€17500
Trapeze 60
CIRKAO

Trapeze 60

Uitsluitend online verkocht
BEST BEOORDEELD
€2000
Kendama KROM rood
KROM

Kendama KROM rood

5/5 (3 reviews)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€10990
Aerial Doek 12 m
CIRKAO

Aerial Doek 12 m

Uitsluitend online verkocht
BEST BEOORDEELD
€900
Jojo geel
DOMYOS

Jojo geel

3.5/5 (77 reviews)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€995
BEST BEOORDEELD
€900
€2495
€17995
4.5/5 Op basis van 524 Beoordelingen in de winkels en online

DE CIRCUSKUNSTEN: WELKE DISCIPLINES BESTAAN ER ZOAL? WAT HOUDT CIRCUS IN?


Veeleer dan om sport draait circus om de kunst, een droom, een passie! Het circus verenigt 6 erg specifieke disciplines, gaande van balanceren en jongleren tot luchtacrobatiek. We spreken dan ook niet over clowns in een circustent, maar over acrobaten en jongleurs.


Het jongleren

Het jongleren laat zich omschrijven als de kunst van het door de lucht werpen en opvangen van een of meerdere items. Tussen deze items vinden we jongleerballen, jongleerknotsen, jongleerringen, flowersticks, jojo's, diabolo's, kendama en chinese borden.


Het balanceren

Het balanceren is, eenvoudig gezegd, de kunst van het evenwicht houden. Het gaat erom je lichaam stabiel te houden terwijl je speelt met de wetten van de zwaartekracht. Voor deze kunststukjes hebben acrobaten beschikking over de pedal go, de pogo stick, stelten of eenwielers. Onder deze discipline valt ook het koorddansen, een vlaggenschip van het moderne circus.


Luchtacrobatiek

Met luchtacrobatiek bedoelen we alle stunts die zich in de hoogte afspelen. Hiertoe gebruiken acrobaten de hoepel, aerial touw, de trapeze of het aerial doek.


Grondacrobatiek

Grondacrobatiek is de circustak die het dichtst aanleunt bij artistiek turnen. De acrobaat voert grondfiguren uit die nog het meest lijken op pirouettes. Met meerdere acrobaten zijn er ook gedragen oefeningen mogelijk.


Paardenkunsten

Voor paardenkunsten moet je vertrouwd zijn met dressage. Om de toeschouwers te verbazen, worden de paarden immers spectaculair opgevoerd.


De clownkunst

De clown heeft een minder spectaculaire rol dan de acrobaten, koorddansers of paardendresseurs, maar amuseert de toeschouwers op zijn manier. De beste manier daartoe is komische situaties uitbeelden. Ook zijn lichaamshouding en opmerkelijke kledij dragen bij tot het grappige effect. Soms is de clown echter ook acrobaat en voert hij figuren of stunts uit.


WAAROM JEZELF TOELEGGEN OP DE CIRCUSKUNSTEN?


Circus is een erg complete discipline die het midden houdt tussen kunst en sport en die voor iedereen wat wils in huis heeft: het artistieke, de droomwereld en de esthetiek. Om het publiek in vervoering te brengen, leunt het spektakel op schoonheid en verhalen. De circustakken bieden bovendien erg complete stimulansen om lichamelijke vaardigheden als behendigheid, kracht, lenigheid en evenwicht te ontwikkelen. Om zo min mogelijk risico te lopen, leren we ons lichaam observeren in de ruimte en ernaar te luisteren.


Vanwege al deze vaardigheden is het circus een uitstekende springplank naar andere sporten. Daarnaast is het een uitzonderlijke leerschool: de drang om een mooi spektakel te leveren, maakt dat de jonge acrobaat zich inspant, zichzelf overstijgt, met stress leert omgaan en geduld kweekt. Met meerdere acrobaten aan een gemeenschappelijk project werken, draagt ook bij tot het ontwikkelen van teamgeest.


EEN KUNST DIE ZICH OVERAL, OP ELK MOMENT EN DOOR IEDEREEN LAAT BEOEFENEN!


Of je nu zelf acrobaat wil worden of op zoek bent naar een vrijetijdsbesteding voor je kinderen, je kan overal en op elk moment oefenen! De benodigdheden zijn eenvoudig te vervoeren en bruikbaar in diverse omstandigheden. Zo wordt het eenvoudig voor kinderen om op vakantie uit te pakken met een kleine opvoering of een jongleerwedstrijd. Jongleerringen en stelten lenen zich ook om een behendigheidsparcours uit te stippelen. Waarom ook geen werpwedstrijdje waarbij de kinderen jongleerballen door de jongleerringen proberen werpen?


BIJ DECATHLON VIND JE ALLE CIRCUSACCESSOIRES


DECATHLON ontwikkelde een circusgamma gericht op kinderen en beginners. Deze accessoires werden bedacht en ontwikkeld om de verschillende disciplines op de meest plezierige manieren onder de knie te krijgen. Tussen diabolo's, jongleerballen, Chinese borden, eenwielers en jojo's vind je zeker iets waar je plezier uit haalt!

Laat ze kiezen