Pijltjes

Dartpijlen

Ontdek onze dartpijlen : met stalen of plastic tips, je vind zeker wat je nodig hebt! Voor beginners, gevorderden of experts.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste darts?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€2700
€900/stuk
€2200
€734/stuk
€800
€267/stuk
BEST BEOORDEELD
€1500
€500/stuk
€1500
€500/stuk
BEST BEOORDEELD
€1000
€334/stuk
€1200
€400/stuk
€3000
€1000/stuk
€500
€084/stuk
€1800
€600/stuk
€1000
€334/stuk
€1800
€600/stuk
€1200
€400/stuk
4.1/5 Op basis van 4373 Beoordelingen in de winkels en online

SAMENSTELLING VAN EEN DARTPIJL

Een dartpijl bestaat uit vier verschillende onderdelen: de punt, de barrel, de shaft en de flight.

  • De punt is ofwel van metaal, voor traditionele dartborden, ofwel van flexibel plastic, voor elektronische dartborden. Je schroeft de punt vast op de barrel van de pijl.
  • De barrel is het corpus van de dartpijl: het is bij de barrel dat je het pijltje tussen je vingers houdt. Het is het centrale gedeelte waarop de punt en de shaft zijn geschroefd en dat de flight draagt. De barrel bepaalt het totale gewicht van en de grip op de dartpijl.
  • De shaft wordt aan de ene zijde aan de barrel geschroefd, terwijl aan de andere zijde de flight wordt aangebracht. De shaft speelt een essentiële rol in de vlucht en de kracht van de worp. De lengte van de shaft bepaalt het zwaartepunt en de balans van de dartpijl. Deze lengte varieert over het algemeen van 28 tot 48 mm. De meest voorkomende shafts zijn de kortere, voor een hogere snelheid en precisie. Beginners kiezen best voor de langere: deze zullen de koers stabiliseren. Hoe groter je precisie wordt, hoe meer je de shafts kunt inkorten, voor snellere en preciezere worpen.
  • De flight stabiliseert de dartpijl tijdens de vlucht. Er bestaan verschillende types. De grotere stabiliseren de dartpijl en compenseren enigszins een mindere worp, maar ze vertragen wel de dartpijl. De fijnere drijven de snelheid op, maar vragen wel een snelle en nauwkeurige worp.

VOOR ELK TYPE DARTBORD DE AANGEPASTE PUNT

Er zijn 2 soorten dartpijlen: die met stalen punt en die met plastic punt. Je gebruikt ze niet onder dezelfde omstandigheden of op hetzelfde dartbord.

  • Als je pijltjes met stalen punt op een elektronisch dartbord gebruikt, zal je dit heel snel beschadigen en onherstelbare schade aanrichten aan de plastic en elektronische onderdelen van het dartbord.
  • En net zo goed: als je pijltjes met plastic punt gebruikt op een traditioneel dartbord van vezel, zullen ze maar moeilijk het bord kunnen binnendringen.

Laat ze kiezen