Foil

Foil voor wingfoil

Ontdek hier onze selectie foils, voor- en achtervleugels, masten en rompen om te wingfoilen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
3.9/5 Op basis van 10 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN FOIL EN WAAROM MAAKT ZE WINGFOIL ZO LEUK?


Een foil is het magische onderdeel onderaan een wingfoil board. Een ingenieus stukje technologie dat ervoor zorgt dat je boven het zeewater en de golven kunt vliegen of zweven. De foils van ons watersportmerk TRIBORD zijn ontwikkeld in samenwerking met het merk TAAROA en zijn compatibel met het hele assortiment van het merk. Leer de componenten en eigenschappen van de foil kennen om je materiaal aan te passen aan je stijl en voorkeuren. Je kan de foil aanpassen en upgraden zoals je verkiest: voorvleugel, stabilisator, mast, fuselage … Straks ben je helemaal klaar om de sensaties van wingfoilen te ervaren.


DE COMPLETE FOIL: ALLES-IN-ÉÉN VOOR EEN PERFECTE BALANS EN HARMONIEUS WINGFOILEN


Complete foils zijn zorgvuldig ontworpen componenten die lift en stabiliteit creëren. Ze bestaan ​​meestal uit een voorvleugel, een achtervleugel, een mast en een romp. Deze complete foils bieden optimale prestaties en zijn perfect uitgebalanceerd om in harmonie met de elementen te glijden. Complete foils zijn ideaal voor liefhebbers die op zoek zijn naar een kant-en-klare en alles-in-één oplossing, zonder zich zorgen te hoeven maken over de compatibiliteit van afzonderlijke onderdelen.


DE VOORVLEUGEL EN ACHTERVLEUGEL VAN DE FOIL (STABILIZERS)


De voor- en achtervinnen zijn de belangrijkste elementen van de foils. De voorste vin of voorvleugel genereert lift door opwaartse kracht te creëren, terwijl de achterste vin of achtervleugel de foil stabiliseert en de richtingscontrole bevordert. De voorvinnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, die de lift en manoeuvreerbaarheid van de foil beïnvloeden. De achterste vinnen passen het gedrag van de foil aan en beïnvloeden de stabiliteit en het reactievermogen. Ervaren wingfoilers kunnen hun vinnen aanpassen om de foil aan te passen aan hun stijl en de omstandigheden.


DE MAST EN DE ROMP VAN DE FOIL


De mast is de ruggengraat van de foil en verbindt de vinnen met de romp. De lengte beïnvloedt hoe hoog het board uit het water komt en kan de stabiliteit beïnvloeden. De romp verbindt op zijn beurt de mast met de vinnen en biedt een platform voor stabiliteit. Er zijn verschillende lengtes en vormen, die de manoeuvreerbaarheid en het reactievermogen van de foil beïnvloeden. Masten en rompen kunnen worden gekozen op basis van je glijvoorkeuren en de omstandigheden.


DE MASTVOETADAPTER


De mastvoet is een belangrijk onderdeel waarmee je de foil aan het board (de plank) kunt bevestigen. De mastvoet zorgt voor een sterke en stabiele verbinding, waardoor de foil veilig blijft zitten tijdens het varen. Mastvoetadapters zijn ontworpen voor verschillende soorten boards en foils, waardoor ze flexibel en compatibel zijn. Het kiezen van de juiste mastvoet is cruciaal voor een veilige en succesvolle wingfoil ervaring.


EEN FOIL KOPEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je complete foils en onderdelen die nodig zijn om je foil aan te passen aan je wensen en behoeften. Voor je veiligheid en die van je uitrusting zijn ook kite- en boardleashes essentieel. Draag ook een helm en een impactvest om je te beschermen bij een val. Je kunt al dit materiaal voor wingfoil uiteraard bij Decathlon kopen zodat je zo goed mogelijk je nieuwe of favoriete sport kunt beoefenen.


Laat ze kiezen