Dames yogakledij

Kleding yoga dames

Kies hier je perfecte yoga-outfit, ontworpen door DECATHLON om je maximaal comfort te bieden tijdens je yogasessies. Kies uit onze selectie van beha's en sportbeha's, t-shirts, truien, leggings en broeken, shorts en yogasokken voor vrouwen. Je vindt er kleding voor zowel je soft als uw dynamische yogabeoefening. Onze producten van het merk Kimjaly zijn volledig eco-ontworpen en gemaakt van organisch geteeld katoen.
Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste kledij voor yoga?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
New co yoga
Nieuwe collectie
WEB EXCLUSIEF
€1200
NIEUWE COLLECTIE
€2500
€5500 −9%
€4995
*De uitverkoop begint op 30/9/2023
NIEUWE COLLECTIE
€3000
€2000
BEST BEOORDEELD
€1500
4.5/5 Op basis van 8553 Beoordelingen in de winkels en online

HIER VIND JE DE BESTE YOGA-OUTFIT

Welkom in je nieuwe favoriete yogawinkel. We hebben voor jou het mooiste assortiment yogakleding gemaakt. We laten ons inspireren door de meest gangbare oefeningen om jou die kleding aan te kunnen bieden die het beste bij je houding past. Zo werden we bijvoorbeeld geïnspireerd door de Mudra's. Mudra's zijn gebaren die je maakt met je handen en vingers. Je vindt ze in verschillende Indische dansvormen en in Hatha Yoga. Traditioneel vertegenwoordigt elke vinger een natuurlijk element: aarde, water, vuur, lucht en ether. Het contact tussen je vingers spreekt een specifiek gebied in je lichaam aan en triggert een bepaalde energie. Die heilige gebaren zijn krachtige instrumenten die onze ademhaling, emotionele toestanden en gedachten beïnvloeden. Door ze regelmatig en gericht te oefenen, geven ze een ongelooflijke boost aan je lichamelijke en mentale kracht. Ze helpen je om je projecten en dromen te realiseren en het volle bewustzijn te bereiken. Je moet de mudra's staand uitvoeren, rechtop met je voeten stevig op de grond, verbonden met een chakra of energiebron. Onze damesoutfits staan je bij in al die verschillende houdingen. Ook voor onze nieuwe collectie in Hawaïaanse kleuren haalden we onze inspiratie in de natuur. Yogabroeken of kleurrijke yogamatjes zoals onze nieuwste aanwinst geïnspireerd op eeuwenoude tatoeages.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN YOGA?

Yoga is vandaag de dag de welzijnsactiviteit bij uitstek in een leven van stress en ergernissen. De voordelen zijn ontelbaar. We kunnen ze onderverdelen in lichamelijke voordelen (lenigheid, spierontwikkeling, versteviging van je wervels, vermindering van pijn, hulp bij de spijsvertering, ontlasting van je gewrichten, ...) en psychologische voordelen (ontspanning, concentratie, een goede slaap, beter omgaan met stress, hulp in de strijd tegen depressie...). De yogahoudingen zorgen met behulp van je ademhaling dat je lichaam en geest weer op één lijn komen te staan. Meer dan enkel een sport is yoga een moment voor jou, waarop je je volledig op je lichaam kunt concentreren. Een ware pauze in je bestaan, een moment van ontspanning en welzijn in je dagelijks leven. Je gaat er niet direct spieren mee kweken, maar wel een groot deel van je spieren mee verstevigen en verfraaien. Met ons assortiment dameskleding voldoe je gemakkelijk aan al die behoeften. De herhaling van houdingen, het regelmatige beoefenen maar vooral de bewuste en beheerste ademhaling zorgen ervoor dat je met yoga heel soepel kunt worden. Een van de belangrijkste elementen van yoga is je ademhaling, meestal gekoppeld aan bepaalde houdingen.


WAAROM EEN SPECIFIEKE YOGA-OUTFIT?

Tijdens je yogasessies is comfort zeer belangrijk. Yogakleding is er dan ook op gericht om je zo veel mogelijk bewegingsvrijheid te geven. Idealiter moet je outfit altijd op zijn plaats blijven zitten en bovendien goed aansluiten. Het "tweede huid"-effect (naadloos materiaal) zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op je houdingen en ademhaling. Een ander belangrijk punt is de soort yoga die je beoefent. Als je bijvoorbeeld Hot Yoga gaat beoefenen, heb je lichte en ademende kleding nodig. Yogi's grijpen doorgaans naar sporttopjes en yogashorts, zodat ze niet stikken in de verpletterende hitte. Het is soms bijna 40°C in de zaal om je spieren zo veel mogelijk te ontspannen. Maar misschien wil je dichter bij de natuur zijn en doe je je yoga-oefeningen het liefste buiten. Dan zorgen onze yogatruien en -vesten ervoor dat je beschermt bent tegen eventuele tocht. Je ziet, je hoeft je geen zorgen te maken over je lichaam, en zo kan je je volledig onderdompelen in de staat die je nodig hebt voor een goede sessie.


WELKE YOGAKLEDING MOET JE DRAGEN?

Het is belangrijk om aangepaste yogakleding te dragen. De samenstelling van je outfit is afhankelijk van het type yoga dat je beoefent. Voor de beoefening van "Zachte" Yoga als Hatha, Yin, Restorative, Prenataal, Meditatie... moet je met vier criteria rekening houden: comfort, zachtheid, bewegingsvrijheid en eco-design (bijvoorbeeld biologisch katoen). Het is belangrijk om loszittende kleding te dragen, zoals broeken, T-shirts met korte of lange mouwen, leggings, sokken, sweater, beha. Voor de beoefening van "Dynamische" Yoga (zoals: Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, Hot/Bikram...) moet je met verschillende elementen tegelijk rekening houden: ondoorschijnendheid, bewegingsvrijheid en afvoer van transpiratie. De voorkeur gaat uit naar nauwsluitende en ademende outfits als sporttopjes, shorts, tanktops, leggings,... Vergeet niet om je yogamateriaal aan te vullen met een mat en de nodige accessoires. Elk van onze kledingstukken voor dames werd bedacht en ontworpen door een yogi.

Laat ze kiezen