Zwembrillen

Zwembrillen

Al onze zwembrillen en zwemmaskers voor zwemmen vind je hier! Ook fan van Nabaiji en andere merken? Hier zit je goed! Onze zwembrillen en zwemmaskers zijn niet enkel instelbaar, ze zijn eveneens de moeite waard door hun flexibiliteit.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik mijn zwembril?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2300
€3000 −16%
€2500
*Van ‪13/9/2023‬ tot ‪2/10/2023‬
€2500 −20%
€2000
*Van ‪13/9/2023‬ tot ‪12/11/2023‬
€500
€2099
4.4/5 Op basis van 20175 Beoordelingen in de winkels en online

VRIJE TIJD EN WATERSPORTEN MET NOG MEER FUN - ZWEM BRILLEN


Of je nu een recreatieve zwemmer bent of een wedstrijdzwemmer, een zwembril biedt vele voordelen. Crawl, vrije slag, vlinderslag en andere op sport geïnspireerde zwemstijlen zorgen soms voor spatten. Om je ogen optimaal te beschermen, moet je dan ook kiezen voor een comfortabele zwembril.


WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ ZWEMBRILLEN VOOR WATERSPORT

Om ervoor te zorgen dat je ogen beschermd zijn tegen binnendringend water, is het eerste wat je nodig hebt een goede pasvorm voor je zwembril. Als je nieuwe zwembril is uitgerust met aangenaam soepele siliconen afdichtingen, garandeert dit ook een goed draagcomfort, wat vooral waardevol is voor lange zwemafstanden. Om alles onder water te kunnen zien, moet de zwembril voor een goed gezichtsveld zorgen.


DRAAGCOMFORT

Het gaat erom hoe goed de bril past, zonder te knellen of te verschuiven. Een verstelbare hoofdband is ideaal. Een kliksluiting is bijzonder comfortabel en zorgt voor makkelijk verstellen, zelfs als de bril al op is. Een neusbrug is ook heel belangrijk. Met een verstelbare brug kun je de bril heel goed aanpassen aan de vorm van je gezicht. Niet-verstelbare neusbruggen uit één stuk zijn meestal flexibel. Zwembrillen zijn er in verschillende maten: S, M en L. Idealiter zou de neusbrug verwisselbaar moeten zijn.


GEZICHTSVELD ZWEMBRILLEN - VAN GROOT TOT ZEER GROOT

In principe geldt: hoe groter de glazen, hoe comfortabeler het zicht. Het gezichtsveld is aanzienlijk vergroot en je kunt zelfs dingen in de periferie waarnemen. Zo kun je andere zwemmers die naast jou hun baantjes trekken goed zien en mogelijke onaangename botsingen vermijden.


ZWEMBRILLEN - GLAZEN

Er zijn verschillende varianten van zwembrillen. Dit geldt ook voor de glazen. Er zijn heldere, getinte en reflecterende glazen. Glazen met uv-bescherming, waarover alle Nabaiji-zwembrillen zonder uitzondering over beschikken, zijn ook een goede keuze. Ze beschermen je ogen tegen zonlicht, zowel binnen als buiten. Zwembrillen van Arena, Speedo en Nabaiji worden aangeboden met verschillende concepten.


ZWEMBRILLEN MET TRANSPARANTE GLAZEN

Brillen met transparante glazen zijn een klassieker onder de zwembrillen. Ze bieden maximale lichtdoorlaatbaarheid, wat een voordeel is wanneer de zichtomstandigheden slecht zijn, bijvoorbeeld in donkere binnenzwembaden. Heldere glazen worden niet aanbevolen voor buiten. Zelfs als ze perfecte uv-bescherming bieden, zoals het geval is met de Nabaiji-zwembrillen. Het felle zonlicht kan je ondanks deze bescherming enorm verblinden. Dit kan erg vermoeiend zijn en dwingt je om je ogen dicht te knijpen. Dit kan resulteren in onaangename spanning en hoofdpijn.

We bevelen aan:


Spirit-zwembrillen van Nabaiji met heldere glazen verkrijgbaar in twee maten:
Maat S voor kinderen en volwassenen met een smal gezicht.
Maat L voor volwassenen met normaal en breed gezicht.


ZWEMBRILLEN MET GETINTE GLAZEN

Dankzij de getinte lenzen die het licht filteren, wordt het verblindingseffect aanzienlijk verminderd bij heldere omstandigheden. Of het nu in helder verlichte zwembaden is of voor buitenzwemmen, we raden aan om een zwembril met getinte glazen te dragen.

We bevelen aan:


Spirit-zwembrillen met getinte glazen, als ideaal alternatief, B-Fit-zwembrillen.


ZWEMBRILLEN MET REFLECTERENDE GLAZEN

Zwembrillen met reflecterende glazen zien er niet alleen heel cool uit - ze reflecteren ook een deel van het invallende licht. Het daaruit voortvloeiende gedempte licht wordt door veel zwemmers als uiterst aangenaam ervaren. Zwembrillen met reflecterende glazen zijn bijzonder populair bij wedstrijdzwemmers omdat ze de omgeving grotendeels maskeren en je in staat stellen je te concentreren op het parcours dat je aflegt. Zwembrillen met reflecterende glazen zijn vooral geschikt voor zeer heldere zwembaden en buitenzwemmen.


ZWEMBRILLEN MET ANTICONDENSLAAG EN UV-BESCHERMING

Beslagen zwembrillen tijdens het zwemmen is een bekend en moeilijk op te lossen probleem. Dit komt vaak voor als gevolg van het soms grote temperatuurverschil tussen water en lucht, zoals tussen de glazen van zwembrillen en de ogen door de sterke verhitting van het lichaam tijdens het zwemmen. Een anticondenslaag kan in dit geval zeer nuttig zijn. Deze laag moet echter regelmatig worden vernieuwd met speciale sprays, stiften of gels.

Om je ogen te beschermen, moet je altijd een zwembril met geschikte uv-bescherming kiezen. De zonnestralen, vooral als ze ook nog eens door het water worden weerkaatst, kunnen sterk verblinden en zelfs schadelijk zijn, zowel buiten als in zeer heldere binnenbaden.

Bij DECATHLON kun je online zwembrillen kopen tegen een scherpe prijs. Dankzij de ruime keuze is er altijd een geschikte zwembril voor elke behoefte en smaak. Of het nu gaat om zwembrillen voor volwassenen of kinderen, DECATHLON heeft altijd de perfecte pasvorm!
FAQ:


WAT ZIJN DE BESTE ZWEMBRILLEN?

Zwembrillen zijn vooral afhankelijk van individuele behoeften en eisen. Zwembrillen van Nabaiji overtuigen door hun veelzijdigheid, goede afwerking en uitstekende kwaliteit.


WELKE ZWEMBRIL IS GESCHIKT VOOR TRIATLON? ?

Zwembrillen voor triatlon wedstrijden moeten comfortabel zijn, goed afsluiten en visueel zuivere getinte glazen hebben die geschikt zijn voor verschillende omstandigheden.


HOE VOORKOM JE DAT JE BRIL BESLAAT?

We raden aan om een zwembril met anticondenslaag te dragen en deze regelmatig te vernieuwen met geschikte sprays, gels en stiften. Veel topsporters zweren bij spugen in hun bril.


BIJ WELKE ZWEMBRILLEN HEB JE GEEN AFDRUK?

Als je kiest voor zwembrillen met soepele siliconen afdichtingen, kun je onaangename drukpunten heel goed vermijden.


HOE ZET JE JE ZWEMBRIL OP?

De beste manier is om de bril over je ogen te doen en dan het elastiek achter je hoofd aan te trekken.

Laat ze kiezen