Zwemkledij

Zwempak, Zwemkledij

Bekijk hier ons volledige aanbod aan zwemkledij voor zwemlessen. Ga op ontdekking in ons gamma aan modellen van Nabaiji en andere merken! Onze zwemkledij valt op door haar aanpasbaarheid en is eveneens absorberend. Hier moet je zijn voor kinderen, zwempakken voor dames, heren...
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1200 −33%
€800
*Van 13/8/2023 en zolang de voorraad strekt
NIEUWE COLLECTIE
€3300
€3800
BEST BEOORDEELD
€2200
4.4/5 Op basis van 38199 Beoordelingen in de winkels en online

WAAROM IS ZWEMKLEDIJ DRAGEN BELANGRIJK?


Zwemkledij is speciaal ontworpen om logischerwijs nat te worden en om ongehinderd te kunnen zwemmen. Zwemkledij voor in het zwembad is chloorbestendig waardoor je zwembroek of badpak langer meegaat zonder verlies van kwaliteit of kleuren. Of je nu recreatief wil gaan zwemmen, zwemmen om gewicht te verliezen of om records te breken, voor elke type zwemmer kan je bij DECATHLON de gepaste zwemkleding kopen.


Het is uiteraard belangrijk dat je je goed voelt in je zwemkledij: je gaat intensief sporten dus verwacht je bewegingsvrijheid en optimaal comfort. Je wilt eigenlijk vergeten dat je iets aan hebt zodat je vlot kunt zwemmen en focussen op de doelen die je wilt bereiken. Ons passiemerk voor zwemmen Nabaiji en partnermerken Speedo, Adidas, Funkita, Puma (enz.) ontwikkelen zwemkledij waarmee je zonder remmingen de lengtes aan elkaar kunt rijgen. Ben je een competitiezwemmer? Ontdek dan ons aanbod FINA approved wedstrijdzwemkledij.


WELKE SOORTEN ZWEMKLEDIJ BESTAAN ER?


Voor dames bestaan er badpakken met verschillende rugvormen: U-vorm, H-vorm, Y-vorm, X-vorm, O-vorm en V-vorm. Maar ook corrigerende badpakken, badpakken voor grote maten of grote cupmaten, badpakken met lange mouwen en zwangerschapsbadpakken.


Voor heren kan je kiezen uit zwembroeken die onder te verdelen zijn in boxer modellen en slips. Zwemshorts worden afgeraden in het zwembad om hygiënische redenen en omdat deze niet gemaakt zijn voor chloorwater en om vlot te kunnen zwemmen.


WELKE ZWEMKLEDIJ PAST BIJ JOU?


Als je gaat zwemmen, wil je er natuurlijk goed uitzien. Je keuze is persoonlijk: een neutrale kleur of liefst iets opvallend, extra verhullend of net niet? Je kiest zelf waar je je het beste in voelt (zowel mentaal als fysisch) en waarmee je het beste kan presteren in het chloorwater. Het esthetische aspect van je zwemkledij kan net zo belangrijk zijn als het comfort. Daarom heb je bij DECATHLON een ruime keuze aan zwemkledij voor heren, dames, meisjes en jongens in verschillende maten en kleuren. Ook voor baby’s kun je zwemkledij kopen bij DECATHLON.


Gebaseerd op je niveau en prestaties kan je kiezen tussen verschillende modellen zwemkledij. Zo is een hooguitgesneden badpak gemaakt voor geoefende competitiezwemsters en zoeken de beginnende zwemsters naar iets meer stofbekleding, gemak en comfort. De regel is: hoe minder stof, hoe gestroomlijnder in het water en dus competitiever. Voor heren geldt hetzelfde: zij kiezen een aansluitende boxerzwembroek of een slip die wat meer "prijsgeeft" maar minder weerstand geeft bij de bewegingen in het water.


WAAR WORDT ZWEMKLEDIJ VAN GEMAAKT?


Zwemkleding is meestal gemaakt van een combinatie van polyamiden, polyester en elastaan. Een badpak of zwembroek met elastaanvezel maakt de stof elastisch en comfortabel maar is gevoeliger voor chloor. Als je maar af en toe zwemt, is dat geen enkel probleem. Maar als je regelmatig of vaak zwemt, kies je beter voor een badpak of zwembroek in 100% polyester.


HOE ZWEMKLEDING WASSEN?


Zwemkledij was je best zoals je ander sportgerief via een machinewas op 30° max. Je mag vervolgens je zwemkledij niet bleken, niet in de droogtrommel steken, niet strijken en niet droogreinigen. Kortom je hangt je zwemkledij best te drogen op een waslijn.


IS ZWEMMEN GOED VOOR JE GEZONDHEID?


Zwemmen is een uitstekende sport voor de gezondheid. Zowel voor beginnende sporters als voor ervaren sportmannen en -vrouwen. Door te zwemmen train je op een zachte manier zowel je uithouding als je spieren, zonder al te veel risico’s op blessures. Zwemmen is een topsport op zich, maar staat ook op de wekelijkse agenda’s van andere topsporters zoals voetballers, lopers en wielrenners. Ook voor recreatieve en beginnende sporters is zwemmen een goede sport: zwemmen heeft talrijke voordelen zowel voor je fysieke gezondheid (ademhaling, gewicht, hart en bloedsomloop) als voor je mentale gezondheid (minder stress, beter slapen).


Laat ze kiezen