Schoenen

Basketbalschoenen

Zoek je basketbalschoenen? Ontdek ons brede assortiment lage, middelhoge en hoge schoenen, speciaal ontwikkeld voor basketbal.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik basketbalschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
NIEUWE COLLECTIE
€1400
Vanaf
€7000 −21%
€5500
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
Vanaf
€2300
€2395
€2900
€2395
BEST BEOORDEELD
Vanaf
€1800 −25%
€1348
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
€2395
€3500
Vanaf
€7000 −25%
€5250
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
4.5/5 Op basis van 1996 Beoordelingen in de winkels en online

WAT MAAKT BASKETBALSCHOENEN SPECIAAL?

Snelle bewegingen en hoge sprongen zijn nodig voor een succesvolle dunk of worp. De juiste basketbalschoenen ondersteunen je prestaties, zowel binnen als buiten. Of je nu een beginner bent of een professionele speler, je af en toe een balletje werpt, traint of wedstrijden speelt ... de juiste basketbalschoenen ondersteunen je prestaties:

Optimale pasvorm

Duurzaam materiaal

Antislipzool

Lichtgewicht

Verhoogde demping

Groot gebruikscomfort

Verfijnd ontwerp


WELKE SCHOEN PAST BIJ JOU?

Er zijn twee soorten basketbalschoenen: schoenen voor binnen en schoenen voor buiten. Indoor basketbalschoenen zijn licht en bieden een goede grip, terwijl outdoor schoenen een hardere zool hebben.

Daarnaast zijn basketbalschoenen verkrijgbaar in drie verschillende pasvormen: laag, middelhoog en hoog. Ontdek hieronder welke hoogte geschikt is voor welk type speler:

Laag - Low-cut

De laag uitgesneden basketbalschoenen zijn korter en lichter dan de andere modellen. Ze zijn ideaal voor de lichte en snelle spelers die hun tegenstanders te slim af willen zijn.

Middelhoog - Mid-cut

Mid-cut basketbalschoenen zijn hoger en iets zwaarder dan de low-cut basketbalschoenen en zijn ideaal voor veelzijdige spelers die op alle delen van het spel spelen.

Hoog - High-cut

Hoge basketbalschoenen bieden de meeste steun voor de enkels van de spelers. Ze worden vaak gebruikt door spelers wier spel veel springen vereist om counters te maken of rebounds te nemen: de pivots. Ze zijn ook geschikt voor spelers die hun enkels zo veel mogelijk willen ondersteunen.

Bij een snelle sport als basketbal kun je je snel blesseren door de verkeerde schoenen te dragen. Met een laag uitgesneden basketbalschoen ben je dynamischer, wat handig is als point guard. Deze laag uitgesneden schoenen zijn echter niet per se geschikt voor lange spelers. Als je op de vleugelpositie speelt en een fysiek spel hebt, zijn de middelhoge basketbalschoenen iets voor jou. Hoge basketbalschoenen bieden optimale bescherming van de enkel bij het spelen binnen en het vechten om de rebound.

Een goede basketbalschoen wordt gekenmerkt door stabiliteit, kwaliteit en comfort. Bij het sprinten, stoppen en springen heb je een antislipzool nodig die je voldoende grip geeft. Het materiaal moet zacht en stevig zijn. Basketbalschoenen met een innovatieve demping bieden de best mogelijke bescherming voor je gewrichten. En last but not least: een hoog comfortniveau en een aangenaam loopgevoel zijn essentiële elementen tijdens een intense wedstrijd.

HOE ONDERHOUD JE JE BASKETBALSCHOENEN?

Na de basketbal zelf zijn basketbalschoenen het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van de speler. Door ze goed schoon te maken en te onderhouden, gaan ze langer mee. Vuile en versleten zolen beïnvloeden ook je beweeglijkheid op het veld. Je kunt de zolen van je basketbalschoenen wassen met warm water en milde zeep. Opgelet: gebruik geen chemische reinigingsmiddelen en stop je schoenen ook nooit in de wasmachine!

Laat ze kiezen