Steunverbanden

Basketbal steunverbanden

Het beste is om blessures te vermijden door bijvoorbeeld een goede opwarming, maar toch zal je wel eens een blessure oplopen. Bekijk dus zeker ons aanbod steunverbanden zodat je tijdens je revalidatie nog steeds kan sporten!
Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste gewrichtsondersteuning?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
Vanaf
€7995 −7%
€7395
*De uitverkoop begint op 15/9/2023
Vanaf
€7995 −12%
€6995
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
4.4/5 Op basis van 4369 Beoordelingen in de winkels en online

Veel voorkomende basketbalblessures


Je kunt het hele basketbalseizoen zo hard trainen als je wilt, er is maar één blessure nodig om je te weerhouden van het spel waar je van houdt. Bij basketbal is het net zo belangrijk om goede technieken te leren om blussures te voorkomen als om je vrije worp te oefenen. Enkele van de meest voorkomende blessures in de sport komen voor bij basketbal. Veel voorkomende basketbalblessures zijn enkelverstuikingen, voetbreuken, overbelastingsblessures in de schouder, peesontsteking, knieblessures en meer. Hier zijn enkele technieken die de kans op blessures tijdens het basketballen kunnen verkleinen.


Een goede warm-up


Hoewel je misschien meteen aan de wedstrijd of training wilt beginnen, moet een warming-up een integraal onderdeel zijn van je routine voor de wedstrijd. Met een warming-up maak je de gewrichten en spieren van je lichaam los en bereid je je voor op lichamelijke activiteit. Je lichaam opwarmen kan een grote rol spelen bij het voorkomen van blessures en je voorbereiden op de training of wedstrijd. Besteed minstens 5 tot 10 minuten aan je warming-up voordat je gaat spelen. Ga rustig joggen, of doe wat zachte dynamische stretches en iets anders om je lichaam voor te bereiden op de activiteit. Als je een blessure hebt waar je van herstelt of weet dat je gevoelig bent voor een bepaald type blessure, houd daar dan rekening mee tijdens je warming-up.


Draag de juiste schoenen


Sportspecifieke schoenen zijn absoluut noodzakelijk om blessures te voorkomen. Basketbalschoenen moeten duurzaam zijn, schokabsorberend en extreem ondersteunend. Basketballers maken snelle richtingsveranderingen en springen en rennen veel, dus basketbalschoenen zijn gemaakt om deze activiteiten te ondersteunen. Het juiste schoeisel kan absoluut verstuikingen en andere veel voorkomende blessures aan voeten en knieën voorkomen. Als je schoenen beginnen te verslijten en geen steun meer bieden, is het tijd om zo snel mogelijk in een nieuw paar te investeren.


Luister naar je lichaam


Een van de beste dingen die je kunt doen om een blessure tijdens het basketballen te voorkomen, is luisteren naar je lichaam. Voel je een beetje pijn? Voelt iets niet goed als je de bal gooit of draait? Voel je je uitzonderlijk moe? Dit zijn allemaal tekenen dat je het rustiger aan moet doen en een pauze moet nemen. Hoewel je door zou kunnen blijven spelen ondanks bovenstaande gevoelens, maak je een blessure waarschijnlijk erger. Als je meteen de tijd neemt om je lichaam te verzorgen, kun je de totale tijd dat je op de bank moet zitten verkorten, omdat je je blessure niet erger maakt.


Laat ze kiezen