Accessoires

Boogschieten accessoires

Ontdek onze boogschietaccessoires : pijlkokers, bescherming, pijlsteunen, vizieren, snaren, nokken, en nog veel meer!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1300
BEST BEOORDEELD
€600
4.3/5 Op basis van 2226 Beoordelingen in de winkels en online

DE VERSCHILLENDE ACCESSOIRES VOOR BOOGSCHIETEN


DECATHLON biedt je talrijke accessoires om je boog en je pijlen te personaliseren,evenals accessoires ter bescherming en voor het vervoer om je materiaal eenvoudig en veilig op de schietstand te krijgen.


Accessoires voor bogen

Om aan je behoeften en wensen te beantwoorden, kan je boog worden gepersonaliseerd, dankzij talloze onderdelen. Zo kun je het volgende toevoegen:
•  De pees: de keuze van de pees (Dacron, Kevlar, polyethyleen of op Vlaamse wijze gevlochten pees) is afhankelijk van de boog en de aanbevelingen van de fabrikant. Instapbogen beschikken vaak over Dacronpezen, terwijl de gebruikers van bogen van hogere kwaliteit de voorkeur geven aan minder elastische vezels voor een beter resultaat.
•  Een vizier: wordt bevestigd aan de zijkant van de handgreep van je boog en zorgt ervoor dat je minder fouten maakt bij het richten. Het is zowel voor rechts- als linkshandigen geschikt dankzij de opnieuw te plaatsen plakker.
•  Een stabilisator: het doel ervan is de boog uit te balanceren en te verzwaren voor meer stabiliteit tijdens het richten. Er zijn twee soorten om een beter evenwicht te brengen in je boog en trillingen te absorberen: een laterale stabilisator en een centrale stabilisator. Door beide te combineren kun je je pijl tijdens het schieten stabiliseren.
•  Een pijlsteun: wordt op de handgreep van de boog ter hoogte van het schietvenster geplaatst, en biedt een steunpunt voor de pijl wanneer deze op de pees wordt gezet. Deze kan de vorm hebben van een boogmatje in leer of wolfvilt, maar kan ook op het schietvenster worden bevestigd, of worden vastgezet door rond de handgreep te worden gedraaid.
•  Een Berger Button: op een klassieke boog bevestigd ter hoogte van de handgreep, om de afstand van de pijl ten opzichte van de handgreep te regelen, en de vlucht van de pijl bij het verlaten van het schietvenster te corrigeren.


Accessoires voor pijlen

Net als bij je boog kun je ook je pijl personaliseren. Nieuwe veren, nieuwe pijlnokken: de keuze is aan jou.


Accessoires voor boogschutters

Of het nu is om je boog veilig te vervoeren of om blessures door wrijving te voorkomen, er bestaan heel wat accessoires voor boogschutters:
•  Een boogriem zorgt ervoor dat je je boog aan een draagriem kunt bevestigen zodat deze je niet hindert en je je handen vrij hebt en het doel goed kunt zien. Dit is een ideaal accessoire voor boogschieten in de natuur.•  Een pijlkoker is een soort buis om pijlen te vervoeren. Deze kan op de rug, op de heup of zelfs op de boog worden gedragen. Er bestaan pijlkokers voor rechtshandigen, linkshandigen en tweehandigen. Perfectionisten geven in het bijzonder de voorkeur aan pijlkokers in leer.•  Een borstbeschermer is een bescherming die op de schouder van de boogarm wordt geplaatst en die je beschermt tegen de slagkracht of de wrijving van de pees op de borst.•  Een beschermhandschoen is zo goed als onmisbaar. Er zijn verschillende soorten handschoenen: fijn en soepel om een goede gevoeligheid te behouden, of dik met versterking voor een betere bescherming van de vingers. In plaats van een handschoen kun je ook een vingerbeschermer of -tab gebruiken om te voorkomen dat je je vingertoppen beschadigt.•  Een armbeschermer is een accessoire dat je arm beschermt bij het afschieten van de pijl.


ACCESSOIRES VOOR BOOGSCHIETEN VOOR VOORDELIGE PRIJZEN KOPEN BIJ DECATHLON


Naast onmisbare accessoires, schietschijven in verschillende materialen en vormen, en aangepaste standaarden voor een optimale bevestiging, biedt DECATHLON ook bogen en pijlen aan. Of je nu een struikrover of Robin Hood bent, bij DECATHLON vind je altijd materiaal en accessoires die bij je passen.


Laat ze kiezen