Pijlen

Boogschieten pijlen

Ontdek onze pijlen voor het boogschieten : pijlen met een stalen punt voor ervaren schutters of met zuignappunten voor kinderen, in carbon of aluminium.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste pijlen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1000
€334/stuk
PIJLEN DISCOVERY 100 x3
GEOLOGIC

PIJLEN DISCOVERY 100 x3

4.1/5 (262 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4/5 Op basis van 1726 Beoordelingen in de winkels en online

2 SOORTEN PIJLEN VOOR BOOGSCHIETEN


Er zijn twee soorten pijlen voor boogschieten: pijlen met een zuignappunt en pijlen met een stalen punt. De pijlen die bij boogschieten worden gebruikt, bestaan uit 4 vaste onderdelen:

  • De nok: in plastic, bevindt zich aan het uiteinde van de pijl en zorgt ervoor dat de pijl op de pees kan worden geplaatst
  • De veren: zijn op de schacht vastgeplakt en doen dienst als roer wanneer de pijl naar de schietschijf wordt afgeschoten
  • De schacht: wordt beschouwd als de kern van de pijl, de lengte ervan wordt bepaald door de treklengte van de boogschutter
  • De punt: kegelvormig, kan in de schacht worden geplaatst of aan de schacht worden vastgeplakt. Dit is het deel van de boog dat in de schietschijf belandt.

Pijlen met zuignappunt

De pijlen met zuignap, vaak zachte pijlen genoemd, zorgen ervoor dat je in alle veiligheid met boogschieten kunt beginnen. Ze zijn perfect geschikt om kinderen met boogschieten te laten kennismaken.


Pijlen met stalen punt

Met de pijlen met stalen punt van de assortimenten 100 tot en met 900 die wij aanbieden, kan je in alle veiligheid met boogschieten beginnen of vorderingen maken in een club. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten, afhankelijk van de boog, de trekkracht en de treklengte.
In het assortiment van de pijlen met stalen punt bieden we ook het assortiment pijlen met carbonpunt CB500 tot en met CB900 aan, die worden gebruikt met een compoundboog.


Laat ze kiezen