Bogen

Boog - handbogen

Ontdek onze bogen en pijlen voor alle niveaus : kinderbogen of bogen voor volwassenen, bogen voor beginners of bogen voor gevorderden, hier vind je de boog die je nodig hebt!
Hulp bij je keuze
Hoe kies je een boog?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.4/5 Op basis van 3896 Beoordelingen in de winkels en online

VERLIES DE ROOS NIET UIT HET OOG MET ONZE BOGEN


Om je doel tijdens het boogschieten niet uit het oog te verliezen, biedt DECATHLON je een ruim assortiment aan bogen voor recreatief gebruik of om te sporten in clubverband, evenals nuttige accessoires. Bij sportief boogschieten vind je zowel bogen voor linkshandigen als voor rechtshandigen.


WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE EEN CLUBBOOG KOOPT?

.

Bij de aankoop van een clubboog neem je de beslissing op basis van een aantal criteria. Zo zal de ene boog je beter bevallen dan de andere, afhankelijk van je niveau en je voorkeuren voor het gebruik ervan.


Je niveau

Volgens de fabrikant zijn er verschillende categorieën van niveau, van beginner tot prof. Binnen elk assortiment van DECATHLON geven we aan of het om een Discoveryboog (voor beginners) of om een Clubboog (voor gevorderde of halfgevorderde boogschutters) gaat.


  • •  Beginner: de sportbogen van het assortiment Discovery zijn geschikt voor beginnende boogschutters in sportclubs. Doorgaans kunnen de werparmen worden vervangen en kunnen de lengte en het trekgewicht van de boog individueel worden aangepast.
  • •  Halfgevorderd: als je al vertrouwd bent met boogschieten en in clubverband wil trainen, dan zijn zowel de bogen van het Discovery- als van het Clubassortiment mogelijk interessant voor jou.
  • •  Gevorderd: als je al behoorlijk wat training achter de rug hebt en wilt meedoen aan wedstrijden, dan is het assortiment Club ideaal voor jou!

Rechts- of linkshandig?

Het is niet je dominante hand, maar je dominante oog dat bepaalt of een sportboog voor rechts- of linkshandigen het meest geschikt is voor jou. Om te ontdekken welk oog dominant is, pas je de volgende methode toe: open beide ogen en wijs met je vinger naar een punt of voorwerp in de verte. Sluit nu achtereenvolgens elk oog. De vinger lijkt af te wijken van het punt of het voorwerp wanneer je een oog sluit. Als je vinger niet beweegt, dan is dat waarschijnlijk je dominante oog.


  • •  Boog voor linkshandigen: sluit je linkeroog. Als de vinger die je gebruikt om het voorwerp in de verte aan te wijzen zich links van het voorwerp bevindt, dan wordt je linkeroog als dominant beschouwd, het oog waarmee je richt. Met andere woorden: als linkshandige boogschutter richt je met je linkeroog en trek je met je linkerhand aan de pees. De boog wordt dan vastgehouden met de rechterhand.
  • •  Boog voor rechtshandigen: anders dan bij de boog voor linkshandigen, trekt de boogschutter die een boog voor rechtshandigen gebruikt met de rechterhand aan de pees, en houdt hij/zij de boog met de linkerhand vast.

    VIND JE IDEALE BOOG BIJ DECATHLON


    Bij DECATHLON vind je sportbogen van topkwaliteit voor uitzonderlijke prijzen. Recurvebogen, longbows, bogen voor beginners, gevorderden en profs: er bestaan bogen voor iedereen en voor elk niveau. Naast de sportbogen voor clubs, zijn er ook leuke bogen en boogschietsets voor recreatief gebruik.


Laat ze kiezen