Accessoires bushcraft

Accessoires bushcraft

Ontdek hier ons assortiment accessoires voor trektochten in een wilde omgeving en bushcraft. Een kompas, keukengerei, lampen, isoleerflessen of een verrekijker? Hier vind je alles wat je nodig hebt om je overlevingstocht in de volle natuur af te werken in de best mogelijke omstandigheden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€2490 −20%
€1990
*De uitverkoop begint op 7/9/2023
4.4/5 Op basis van 7803 Beoordelingen in de winkels en online

GEEN BUSHCRAFT ZONDER BUSHCRAFT-ACCESSOIRES!


_ Bushcraft is een activiteit waarbij je tracht te overleven in de volle natuur en natuurlijke hulpbronnen op een ecologische en verantwoordelijke manier gaat gebruiken om aan je basisbehoeften als mens te voldoen, zoals je voeden, je beschermen tegen koude en water en je op een veilige manier verplaatsen. Aangezien het echter niet eenvoudig is om je te oriënteren ten opzichte van de zon, vuur te maken met twee stenen of je uitsluitend te voeden met vruchten en bessen, kunnen bepaalde accessoires van pas komen. Dan denken we bijvoorbeeld aan een kompas, een hoofdlamp, een vuursteen of een kookset.


Kompas

Net zoals een kaart of een gps is een kompas belangrijk om je te oriënteren, omdat het je helpt de juiste richting aan te houden en je weg terug te vinden als dat nodig is. Het kan vooral van pas komen in beboste gebieden of bij slecht weer. Er bestaan verschillende types die - in functie van je behoeften - wel of juist niet aan te raden zijn. Zo zijn er exploratiekompassen, pedagogische kompassen, plaatkompassen, peilkompassen en duimkompassen. Hoewel ze allemaal het noorden aanwijzen, hebben ze ook hun specifieke bijzonderheden op maat van elke activiteit.


Vuursteen

Een vuursteen wordt gebruikt om vonken te maken, zodat je een vuur kan aansteken. Hij bestaat meestal uit steen, metaal of een mengsel van beide en dient om tegen een ander materiaal te wrijven, zodat er vonken ontstaan. De vonken die zo ontstaan kun je dan gebruiken om wat stro, tondel of een ander brandbaar materiaal aan te steken. Je hebt een vuursteen, een aansteker of lucifers nodig om vuur te maken en je vuur brandend te houden. Dit is essentieel om je te verwarmen, je voedsel te koken en je te beschermen tegen wilde dieren.


Hoofdlamp

Een hoofdlamp is nuttig om donkere zones te verlichten terwijl je je handen vrijhoudt om andere taken uit te voeren. Op die manier kan je ook na het vallen van de nacht je activiteiten verderzetten. Daarnaast kan ze van pas komen om je aanwezigheid aan anderen kenbaar te maken in noodgevallen. Het is belangrijk om te weten dat er speciale modellen bestaan voor bushcraft, met specifieke functionaliteiten om je aan te passen aan situaties die je tijdens je survivaltocht in de volle natuur kunt tegenkomen.


Kookset

Een kookset is belangrijk om je maaltijden te bereiden als je je midden in de natuur bevindt. Je kunt ermee koken op een kampvuur of op een gasbrander. Je hebt keukengerei nodig om geschikte voeding te kunnen bereiden tijdens een trektocht of een bushcraft-expeditie.


VIND JE BUSHCRAFT-ACCESSOIRES BIJ DECATHLON


Wat je ook nodig hebt van bivakuitrusting, kledij of accessoires om te bushcraften, bij DECATHLON vind je alles onder één dak. Van eenvoudige basics tot technische hoogstandjes, we hebben voor ieder wat wils! Van de natuurliefhebber die zich wel eens wil wagen aan een survivaltocht tot de meest doorgewinterde avonturier die voor niets terugdeinst, iedereen vindt hier zijn gading, ongeacht het budget!


Laat ze kiezen