Bivak

Bushcraft bivak

Alles voor het bivak en uw Bushcraft kamp, gereedschap, messen, bijl, vouwzaag, Tarp, hangmat, muskietennet, paracord, onze Bivak collectie voor Bushcraft.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€900
€300/M
BEST BEOORDEELD
€4000
4.4/5 Op basis van 8568 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN BIVAK BIJ BUSHCRAFT?


Bij bushcraft (overleven in de wilde natuur) is bivak een vorm van wildkamperen waarbij je overlevingstechnieken gebruikt om voor onderdak te zorgen in de volle natuur. Dat kan gaan van het maken van een tijdelijke schuilplaats op basis van natuurlijke materialen, zoals takken en bladeren, tot het opzetten van een tijdelijk kamp met een tent, een tarp of een hangmat. Het doel is om een te worden met de natuur en je te behelpen met wat je vindt in de omgeving.


STAPPEN OM EEN BUSHCRAFT-BIVAK TE MAKEN DIE DEZE NAAM WAARDIG IS


Hoewel er veel manieren bestaan om een bushcraft-bivak te maken, vind je hier enkele algemene stappen die je kunnen helpen om eraan te beginnen:

  • Kies een geschikte plaats: zoek een vlakke en droge plek, ver genoeg van waterlopen en overstromingsgebieden. Vermijd ook zones met te veel bomen, omdat ze de constructie van een schuilplaats in de weg kunnen staan;
  • Verzamel de nodige materialen: gebruik takken, bladeren, grassen en andere natuurlijke materialen om je schuilplaats te bouwen. Zoek dode bomen om stevige takken te verzamelen;
  • Bouw je schuilplaats: je kunt verschillende soorten schuilplaatsen maken, afhankelijk van je vaardigheden en je gereedschap. Een schuilplaats van takken en bladeren is een vaak gekozen optie, maar je kunt ook een zeil gebruiken om een tijdelijke tent te maken of een hut bouwen van takken en bladeren;
  • Maak je slaapplek klaar: gebruik gras en bladeren om een comfortabel bed te maken. Als je een zeil en of een tent bij je hebt, dan kun je deze ook gebruiken om je te bedekken.
  • Maak vuur: gebruik takken en twijgjes om een kampvuur te maken. Zorg ervoor dat je de veiligheidsregels hieromtrent respecteert, zodat je de omgeving geen schade toebrengt;
  • Bereid je maaltijd: ben een ervaren bushcrafter, dan kun je jagen of vissen om je voedsel zelf te vinden. Zo niet kun je voedsel meenemen, zoals gevriesdroogde en gedehydrateerde maaltijden.

Vergeet evenwel niet dat bushcraft de nodige survivalkennis en -vaardigheden vereist. We raden dan ook aan om een opleiding te volgen voordat je op avontuur vertrekt.


BIJ DECATHLON VIND JE KWALITATIEF MATERIAAL VOOR JE BUSHCRAFT-BIVAK


Bushcraft is een activiteit in de volle natuur, waarbij je de middelen gebruikt die je ter plaatse vindt. Het is dan ook belangrijk om vooraf het nodige materiaal en gereedschap aan te schaffen om te kunnen overleven in een wilde omgeving. Zo schaf je best een bijl, een vouwzaag of messen aan om je kamp op te zetten. Ook een slaapzak en een muggennet komen van pas om de nacht in de open lucht door te brengen. Zorg daarnaast voor gamellen en potten om je maaltijden op het vuur te bereiden. Zonder uiteraard je bushcraft-rugzak te vergeten, waarin je al je spullen gemakkelijk kunt meenemen.


Zorg er ook voor dat je aangepaste bushcraftkledij hebt, die stevig en ook waterdicht is als het weer niet meezit. Tot slot dien je aangepaste schoenen te kiezen en vergeet ook je persoonlijke hygiëne niet, zodat je ten volle kunt genieten van het bushcraften.


Laat ze kiezen