Bushcraft kledij

Bushcraft kledij

Ontdek hier ons assortiment kledij voor bushcraft en survival in de volle natuur. Je vindt onder andere T-shirts en truien in merinowol, waterdichte kledij, verstevigde broeken en kwaliteitsvolle schoenen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€1300
4.5/5 Op basis van 30519 Beoordelingen in de winkels en online

WELKE KLEDIJ DRAAG JE BEST VOOR BUSHCRAFT?


Als je gaat bushcraften, is het belangrijk dat je kledij is aangepast aan de weersomstandigheden en de activiteiten die je zult ondernemen. Bushcraftkledij is speciaal ontwikkeld voor het leven in de open lucht, in het bijzonder voor survival of wildkamperen. Ze is vaak gemaakt van duurzame en stevige materialen, zoals katoen of nylon, zodat ze bestand is tegen slecht weer en tegen een stootje kan. Ze is daarnaast ook functioneel, met bijvoorbeeld extra zakken om je gereedschap of accessoires in te stoppen, waterdichte ritssluitingen tegen de regen en verstevigingen om te beschermen tegen doornen en takken.


KENMERKEN VAN BUSHCRAFTKLEDIJ


Er is veel kledij beschikbaar voor bushcraft, gaande van broeken, hemden en jassen tot handschoenen, mutsen, hoeden, enz. Het is belangrijk dat je de juiste kledij kiest volgens je noden en de weersverwachting, voordat je op avontuur trekt. Hier vind je enkele basisstukken waar je zeker aan moet denken als je je bushcraft-outfit kiest:

  • Verschillende laagjes: het is belangrijk om je in laagjes te kleden, zodat je je kunt aanpassen aan de temperatuurschommelingen. Draag een basislaag in ademend technisch materiaal, zoals een T-shirt en een katoenen broek, onder de isolerende lagen die je beschermen tegen de koude.
  • Waterdichtheid: waterdichte kledij is essentieel om je te beschermen tegen de regen. Het is belangrijk om een waterdichte én ademende jas te dragen, zodat de transpiratie wordt afgevoerd en je het niet koud krijgt.
  • Stevigheid: je kledij moet bestaan uit stevige en slijtvaste materialen, zodat ze tegen een stootje kan in de volle natuur. Materialen zoals katoen, nylon en gore-tex worden vaak gekozen voor bushcraftkledij.
  • Functionaliteit: bushcraftkledij kan ook ontwikkeld worden met het oog op functionaliteit. Zo heeft deze kledij vaak extra zakken om gereedschap of accessoires in te stoppen, waterdichte ritsen om te beschermen tegen de regen en verstevigingen om bestand te zijn tegen doornen en takken.

VIND JE BUSHCRAFTKLEDIJ BIJ DECATHLON


Wil je gaan bushcraften, dan is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur, de weersverwachting en de duur van je uitstap om de juiste kledij te kiezen. Zorg er ook voor dat je wat extra kledij bij je hebt voor onvoorziene omstandigheden, zoals plotse regen of onverwachte temperatuurschommelingen. Bij DECATHLON vind je dan ook alles wat je nodig hebt om in de beste omstandigheden op avontuur te trekken. En dat voor zowel heren als dames.


Laat ze kiezen