Bakfiets en cargofiets

Bakfiets, elektrische bakfiets, cargofiets

De bakfiets, cargo bikes & longtail fietsen zijn in opkomst! Dankzij hun kenmerken en de elektrische ondersteuning, kan je gemakkelijk meerdere kinderen, je boodschappen en andere spullen vervoeren. Ontdek ons ruime gamma bakfietsen en longtail cargofietsen!
Hulp bij je keuze
De voordelen van een bakfiets
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Tweedehands
Nieuwprijs: €3.85900 −22%
€2.99900
3.9/5 Op basis van 416 Beoordelingen in de winkels en online

De voordelen van de bakfiets


De bakfiets vindt zijn oorsprong in Nederland. Hij werd ontwikkeld om fietsers in staat te stellen hun kinderen, allerlei spullen en zelfs grotere ladingen te vervoeren. Een bakfiets heeft meestal een grote laadruimte aan de voorzijde van het stuur voor personen of te vervoeren spullen. Omdat de bakfiets steviger, zwaarder en vaak beladen is, heeft hij ook elektrische ondersteuning, zodat je je als fietser zonder veel moeite kan verplaatsen. Het grote voordeel van de bakfiets is dat je zware ladingen of je kinderen met de fiets kan vervoeren zonder dat je een fietskar hoeft te monteren ! Steeds meer stedelingen laten hun auto thuis staan en kiezen voor een bakfiets voor hun dagelijkse verplaatsingen. Het is gewoon een veelzijdig, efficiënt en overtuigend mobiliteitsalternatief voor iedereen!


De verschillende types bakfietsen


Er zijn drie soorten bakfietsen:

- De driewielbakfiets
De driewielbakfiets heeft, zoals de naam al zegt, 3 wielen. De laadbak is vaak van hout gemaakt en is boven op de twee voorwielen geplaatst. Hij biedt een groot laadvolume waarin tot 4 kinderen kunnen plaatsnemen. De drie wielen zorgen voor een prettige stabiliteit voor de bestuurder. Aan de andere kant is het rijgevoel anders dan bij een klassieke tweewieler. Probeer dus ook zeker de tweewielbakfiets voordat je een driewielversie koopt, om er zeker van te zijn dat zijn rijgedrag je bevalt.


- De tweewielbakfiets
De tweewielbakfiets heeft 2 wielen met brede en stevige banden om schokken op te vangen en het gewicht van de fiets en de lading te dragen. Dit type fiets wordt veel gebruikt door professionele fietskoeriers. Het rijgevoel is vrij vergelijkbaar met dat van een klassieke fiets. De tweewielbakfiets is daardoor wendbaarder dan de driewielversie.


- De longtail fiets of verlengde fiets
De longtail fiets, ook wel "verlengde fiets"genoemd, is een cargofiets die het dichtst bij een klassieke fiets komt. Hier bevindt de laadruimte zich achter het zadel. De longtail fiets is voorzien van een verlengde bagagedrager die hem zijn langwerpige vorm geeft. Op die manier kan je makkelijk 2 kinderen achter je plaats laten nemen. De longtail fiets heeft ook elektrische ondersteuning om je verplaatsingen te vergemakkelijken.

Laat ze kiezen