Jongleren

Jongleren

Jongleren is een van de oudste disciplines van de circuskunst. Bij DECATHLON kun je veel verschillende manieren van jongleren ontdekken: jongleerballen, jongleerclubs, Chinese borden, hoelahoepen, devil stick en nog veel meer.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2000
Kendama KROM rood
KROM

Kendama KROM rood

5/5 (3 reviews)
Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
BEST BEOORDEELD
€900
€2495
€2495
€2950
€2500
€5995
4.6/5 Op basis van 180 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS JONGLEREN EN WAT ZIJN DE VOORDELEN ERVAN?


Jongleren is een vaardigheidsoefening die bestaat uit het herhaaldelijk opwerpen en vangen van voorwerpen op een vloeiende manier. Deze circusdiscipline stimuleert dan ook vaardigheid, coördinatie, zelfbeheersing en concentratie, kwaliteiten die erg nuttig zijn in tal van sporten en bij de motorische ontwikkeling van het kind.


HOE LEER JE PRECIES JONGLEREN?


Om correct te leren jongleren, moet je vooral de juiste materiaalkeuze maken. Dit doe je in functie van je niveau. Bij het selecteren van jongleerballen kiezen kinderen en volwassen beginners beter voor 'jongleerzakjes' dan voor ballen in pvc. Het soepele materiaal is goed handelbaar en schokbestendig, wat nuttig is gezien ze in het begin vaak op de grond terechtkomen. Gevorderde volwassenen en kinderen kunnen meteen gaan voor ballen in pvc, die je bewegingen beter volgen en een indrukwekkender visueel effect bieden.


De balselectie hangt dus af van je niveau, maar niet alleen daarvan! Het gewicht van de jongleerbal is ook belangrijk en hangt af van je lichaamsbouw en de grootte van je handen. Kinderen of mensen met kleine handen zijn het beste af met ballen van 60 gr. (55 mm). Volwassenen, daarentegen, kiezen beter voor ballen van 120 gr. (65 mm).


VIND JONGLEERBALLEN EN ANDER JONGLEERMATERIAAL BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je alle benodigdheden om mee te leren jongleren en vooruitgang te boeken in deze emblematische tak van het circus. Alle materialen die het ontwerp haalden, werden gekozen met kinderen en beginnende jongleurs in het achterhoofd. De materialen zijn soepel, handelbaar en schokbestendig. Jongleerballen, jongleerknotsen, jongleerringen, flowersticks, jojo's, diabolo's, kendama, chinese borden... bij ons vind je alles wat je nodig hebt om een sterjongleur te worden!


Laat ze kiezen