Evenwicht

Evenwicht en eenwielers

Balanceren is een sport die veel concentratie vereist om je evenwicht te bewaren. Vermaak je op verschillende manieren met pogo sticks, stelten of onze eenwielers.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2000
€17995
€17995
€17995
€17995
€17995
4.3/5 Op basis van 38 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS BALANCEREN?


Balanceren, een vlaggenschip tussen de circuskunsten, bestaat uit spelen met de zwaartekracht vanuit indrukwekkende posities. Hiertoe kan de acrobaat rekenen op circusaccessoires als stelten, een pogo stick, een pedal go en zelfs een eenwieler. De acrobaat moet evenwel blijk geven van een erg groot evenwichtsvermogen om de technische beproevingen van deze discipline tot een goed einde te brengen.


STELTEN OMTE BALANCEREN IN DE HOOGTE


Wie kent stelten niet, die enorme stokken (soms tot 2m lang) die ingeburgerd raakten via straatperformance en carnaval? De enorme verschijning van een persoon op stelten maakt indruk op toeschouwers. Het doel is om er zo natuurlijk mogelijk mee te stappen, zodat het lijkt alsof je werkelijk een langer lichaam hebt.


Ook kinderen kunnen kennismaken met stelten, met behulp van loopklossen, eenvoudige klossen met twee touwtjes die het kind helpen om het evenwicht te bewaren. Ze bieden dus een uitstekende evenwichtsoefeningen op maat van jonge kinderen of volwassen beginners.


DE EENWIELER, STER VAN HET CIRCUS


De eenwieler is wellicht een van de meest gekende disciplines in het circusmilieu. Deze stuurloze fiets met één wiel vraagt om een groot evenwichtsvermogen. Ambities zijn hier niet voldoende: met een eenwieler rijden vergt veel oefening. Eenmaal je hem onder de knie hebt, kan de eenwieler gecombineerd worden met andere circuskunsten als jongleren. De eenwieler kan echter ook gecombineerd worden met sporten die ver van het circus staan maar wel spektakel bieden, zoals eenwielerhockey, eenwielerbasket of freestyle eenwieleren.


VIND DE GEPASTE EENWIELER BIJ DECATHLON


DECATHLON biedt een ruim gamma eenwielers in alle kleuren, maten en stijlen. Je vindt zonder twijfel de eenwieler die het beste bij je ambities en noden past, zodat je kan floreren in de kunst van het balanceren en het circus in het algemeen.

Laat ze kiezen