Diabolo

Diabolo

De diabolo is een grote discipline in de circus- en jongleerkunst voor jong en oud. Ontdek onze ruime keuze aan diabolo's voor beginners en gevorderden. Stuur je diabolo de lucht in om op te treden voor je familie en vrienden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€995
4/5 Op basis van 205 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN DIABOLO?


Een diabolo is een jongleeraccessoire dat bestaat uit twee halve bollen verbonden door een as. Je gebruikt ze met behulp van twee stokjes verbonden door een koordje. De algemene vuistregel zegt dat de lengte van het koordje gelijk moet zijn aan de afstand tussen de grond en de schouder van de gebruiker. Dit is echter een ruwe aanwijzing, want je kan de lengte doen afwijken naargelang je eigen voorkeuren. De diameter van de diabolo kan ook variëren. Toch is een regel altijd geldig: hoe zwaarder de diabolo, hoe stabieler hij is, en omgekeerd.


WAT KAN JE DOEN MET EEN DIABOLO?


Het doel is om de diabolo voldoende snel te doen draaien via korte bewegingen met de stokken, zodat hij zowel op het koord als in de lucht stabiel spint. De grootste en zwaarste diabolo's zijn over het algemeen het meest handelbaar. Hun gewicht biedt immers meer stabiliteit en een hogere snelheid. Met diabolo's kan je talrijke figuren beschrijven, van basistricks en zo hoog mogelijk opwerpen tot de meest geavanceerde tricks, afhankelijk van waar je zin en hebt en wat je niveau is. Er zijn wel 1001 manieren om je er urenlang mee te amuseren!


HOE KIES JE EEN DIABOLO?


Net als bij jongleerballen, maak je de meeste vooruitgang met de diabolo die het beste op jouw niveau is afgestemd. Er bestaan dus verschillende soorten diabolo's in functie van de verschillende gebruikersniveau's.


Voor beginners is het raadzaam om te starten met een lichte diabolo zonder lager, zoals de diabolo 100 van Domyos. Ideaal voor beginners om basistricks mee uit te voeren. Het lage gewicht van deze diabolo is echter ook bedoeld voor gevorderde jongleurs die hoog willen opwerpen.


Experts zijn beter af met een grotere diabolo, zoals de diabolo 500,die bedoeld is voor figuurwerk. Deze diabolo met lager is ontwikkeld om zoveel mogelijk comfort te bieden tijdens trainingen. De stokken bij deze diabolo zijn bovendien gemaakt van glasvezel (voor een laag gewicht) en voorzien van schuim (voor een goede ergonomie).


Laat ze kiezen