Roundnet

Roundnet

Ontdek al onze Roundnet artikelen voor spelletjes met vrienden of familie! Het perfecte accessoire om plezier te beleven op zonnige dagen.
Skip filters
Filters
BEST BEOORDEELD
€4000
€6295
Standaard set
SPIKEBALL

Standaard set

Uitsluitend online verkocht
€9995
Pro set
SPIKEBALL

Pro set

Uitsluitend online verkocht
€5695
€6395
Rookie set
SPIKEBALL

Rookie set

Uitsluitend online verkocht
€4095
Spikebuoy set
SPIKEBALL

Spikebuoy set

Uitsluitend online verkocht
€2595
Ballen 2-pack
SPIKEBALL

Ballen 2-pack

Uitsluitend online verkocht
3.1/5 Op basis van 42 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is Roundnet?


Roundnet is een sport die in 1989 werd uitgevonden. Deze sport, die vooral op volleybal is geïnspireerd, wordt 2 tegen 2 en meestal buiten gespeeld. Het materiaal dat je nodig hebt om Roundnet te spelen is een Roundnet trampoline die in het midden van het veld wordt geplaatst en een bal. Het doel van Roundnet is om de bal zo van de Roundnet trampoline te laten stuiteren dat de tegenpartij de bal niet terug op de trampoline kan stuiteren. Spelers van hetzelfde team kunnen de bal tot 3 keer stuiteren voordat ze de bal op de trampoline moeten sturen.

Een Roundnet set bestaat uit:
- een Roundnet trampoline;
- ballen van Roundnet

Hoe speel je Roundnet? Wat zijn de regels van Roundnet


Elk punt begint met een opslag, de serveerder moet minstens 1,80 m van de Roundnet trampoline verwijderd staan en de bal minstens 5 cm hoog gooien alvorens de bal met de palm van zijn hand te raken. De tegenpartij moet een ontvanger aanwijzen die als enige de Roundnet-bal mag aanraken na de opslag. De serveerder heeft recht op een tweede opslag indien hij de eerste opslag heeft gemist. Het serverende team is het team dat het vorige punt won. Bij het serveren moeten alle spelers zich op 90° van elkaar bevinden en de ontvanger moet zich op 180° van de serveerder bevinden.

Tijdens de rally tijdens een Roundnet wedstrijd, mag elk team de bal 3 keer aanraken voordat de bal van het Roundnet trampoline net moet stuiteren. Een speler mag de bal echter niet tweemaal achter elkaar aanraken. Het is ook verboden om de bal in de hand te vangen tijdens de rally, het contact met de Roundnet moet kort zijn en de spelers mogen de bal niet met beide handen aanraken tijdens een rally. Spelers zijn echter niet verplicht de bal met hun hand terug te slaan, indien zij de bal met hun voet of zelfs met een ander lichaamsdeel willen terugslaan, mogen zij dat doen. Dit is wat een spelletje Spikeball spannend maakt!

Tijdens een Roundnet-wissel is het spelers die niet in balbezit zijn niet toegestaan het andere team te hinderen. Zij moeten ervoor zorgen dat zij de tegenstanders niet in de weg lopen, indien dit het geval is, roepen de spelers in balbezit "obstructie" en winnen het punt. Wanneer een speler aanvalt en de bal op de Roundnet trampoline gooit, mag de bal de speler zelf of zijn teamgenoot niet meer raken nadat de bal het net van de Roundnet trampoline heeft geraakt.


Benodigdheden voor het spelen van Roundnet


De Roundnet bal:
- de Roundnet bal heeft een diameter van 8,9 cm;
- de Roundnet bal is gemaakt van plastic;
- de kleur van de bal is geel;

De Roundnet trampoline:
- de diameter van de trampoline is 90 cm;
- Het trampolinenet moet zo gespannen zijn dat een bal die van een hoogte van 1,50 meter op de trampoline valt, 30 cm verderop stuitert;


Waar speel je Roundnet
- in uw tuin;
- op het strand;
- in het park;
- in een sporthal;

Onze andere sporten en spelletjes om buiten, in het park of in de tuin te spelen/h2>

Bij Decathlon bieden we vele sporten en spelletjes om buiten te spelen met familie of vrienden:
- Trampoline
- Tafeltennistafel
- Basketbalpal
- Voetbaldoel
- Filet de volley
- Speedball
- Pétanque
- Alle spelletjes voor buiten

"

Laat ze kiezen