Trampolines en mini trampolines

Trampolines en mini trampolines

Je kunt sporten zonder het te beseffen! Of het nu voor het plezier is of om te sporten, trampoline is goed voor de gezondheid. Bij trampoline worden namelijk alle spieren van het lichaam aangesproken en worden het evenwicht, de concentratie en de zelfbeheersing ontwikkeld. Bij DECATHLON hebben we een heel assortiment trampolines en minitrampolines voor volwassenen en kinderen. Ontdek hieronder al onze producten. Ontdek onze nieuwe service montage aan huis. Onze techniekers komen bij jou langs wanneer het past voor de montage van je trampoline.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste trampoline?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€49500 −39%
€29900
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
€49900 −20%
€39900
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
€54900 −58%
€22900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
€79900 −51%
€38900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
€59800 −41%
€34900
*De uitverkoop begint op 1/9/2023
BEST BEOORDEELD
€54900 −40%
€32900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
€59900 −36%
€37900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
€44900 −22%
€34900
*De uitverkoop begint op 1/8/2023
€29900 −36%
€18895
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€39900 −27%
€28900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
€61600 −42%
€35432
*De uitverkoop begint op 27/9/2023
€39000 −48%
€19900
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€49900 −44%
€27900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪30/10/2023‬
Tweedehands
Nieuwprijs: €60000 −16%
€50000
€8990 −22%
€6999
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪30/11/2023‬
4.2/5 Op basis van 5659 Beoordelingen in de winkels en online

De trampoline is om uw te amuseren en zorgt voor spieropbouw.


Voor een gevarieerd sportsessie, Decathlon heeft een groot gamma vantrampolines om uit te kiezen. qui vous permettront d'allier exercices cardio et renforcement musculaire. Laissez-vous tenter par les nombreux trampolines disponibles, adaptés à vos besoins et votre budget.


Hoe kies ik mijn trampoline?


De trampoline belooft u intensieve oefeningen en leuke sessies. Als u een tuin tot uw beschikking heeft, kunt u gebruik maken van een goedkope, grotere trampoline die uw kinderen zal bevallen. Als u ten slotte meer veiligheid wilt, kunt u het beste kiezen voor een beschermend net en of een schuimrubberen rand.Om meer te weten te komen over hoe u uw trampoline moet kiezen, bezoek onze website conseilsport.decathlon.be.


Hoe zet je een trampoline op?


Een trampoline installeren kan ingewikkeld zijn, maar Decathlon is er om u te helpen. Op de website support.decathon.be vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw trampoline in elkaar te zetten, te onderhouden of te repareren. Maar ook zeer goede adviezen over onderhoud, opslag en reiniging om de levensduur van uw trampoline te verlengen. Vergeet bovendien niet dat Decathlon bij levering een montage aan huis aanbiedt. Maak je geen zorgen, Decathlon regelt alles!


Helpt trampoline om af te vallen?


Trampoline is zonder twijfel een sport die goed is voor je lichaam. Het is net zo effectief als hardlopen! 2 tot 3 keer per week trampoline verstevigt je lichaam en helpt je om een beter uithoudingsvermogen te hebben. In feite versterkt trampolines uw cardiovasculair systeem en vergemakkelijkt het de afvoer van gifstoffen. Het simpele feit van springen op een trampoline heeft een afslankend effect op uw figuur.


Welke spieren train je met trampoline springen?


Trampolines is een sport waarbij alle spieren van het lichaam worden gebruikt, maar vooral de buikspieren, de hamstrings, de billen, de quadriceps en de kuiten. Bovendien versterkt de trampoline de gewrichten, zoals de knieën en de enkels. Armen en bovenlichaam kunnen ook getraind worden door de basis trampoline sprong te oefenen: de kettlebell. Breng je armen omhoog voor je als je van het doek afkomt en weer omlaag naar je zij als je in de neerwaartse fase van je sprong bent. Dit zal je ook een beter evenwicht geven.


Welke oefeningen doe ik op mijn trampoline?


Welke spieren gebruik ik op trampoline? Begin je training door een beetje rond te huppelen om je lichaam op te warmen. Dan afwisselend springen met de voeten tegen elkaar en de benen uit elkaar om de binnen- en buitendijen te bewerken, en niet te vergeten de schaarsprongen. Perfecte trampoline van Decathlon om met ouder en kind samen te sporten. Deze gaat tot 130 kilo.


Ideal kledij voor de trampolines.


Trampolinespringen vereist een comfortabele en aangepaste outfit. Om deze activiteit in de beste omstandigheden te beoefenen, gebruik je best lichte kledij. Favoriete shorts voor meisjes of jongens of tanktops. De schoenen zijn zeer belangrijk voor een optimale uithouding op de trampoline. Decathlon heeft zijn specifieke schoenen voor de sport trampoline.

Wat is beter ronde of rechthoekige trampoline?


Een ronde trampoline geeft voorrang aan veiligheid. De ronde vorm van de trampoline zorgt er immers voor dat de springende persoon terug naar het midden van de trampoline wordt gestuurd. De rechthoekige trampoline is voor mensen die al enige ervaring hebben. Door de rechthoekige vorm van de trampoline kun je hoger in de lucht en krijg je een beter gevoel.


EEN TRAMPOLINE: KINDERSPEELGOED EN SPORTTOESTEL TEGELIJK


Klein en groot beleeft plezier aan een trampoline, maar vooral volwassenen zien er steeds meer de voordelen van in. Trampolinespringen is in de afgelopen jaren dan ook tot een heuse sport uitgegroeid. In de fitness worden de oefeningen op een trampoline wel eens omschreven als 'rebound' of 'jumping fitness'. Ze kunnen ook buiten de speciale infrastructuur worden uitgevoerd.


Heel wat oefeningen kan je trouwens gewoon uitvoeren op een mini trampoline bij je thuis. Ook op kantoor kan je uiteraard af en toe een korte pauze inlassen om wat extra te bewegen. Wie over iets meer ruimte beschikt, kan eventueel de aankoop van een tuintrampoline overwegen.


Hoe dan ook, of je nu een fitnesstrampoline (met of zonder steunstang), een kindertrampoline of een tuintrampoline zoekt ... Bij DECATHLON komen zowel beginners als professionele sporters ruimschoots aan hun trekken!


VOORDELEN VAN EEN TRAMPOLINE: WAAROM ZOU JE ER EENTJE KOPEN?


Weinig sporttoestellen bieden zo veel voordelen als een trampoline! Het gaat niet alleen om een leuke sport. Er zijn tal van positieve effecten op je lichamelijke én geestelijke gezondheid.


Jumping fitness als complete sporttraining bij je thuis.

De zachte vering maakt springen op een (mini) trampoline tot een optimale training voor het hele lichaam. Daarbij komen alle spieren in beweging, zonder de gewrichten te belasten. Geregeld trampolinespringen, scherpt ons gevoel voor evenwicht en onze mobiliteit aan. Het gaat eveneens om een uitstekende training voor je dagelijkse coördinatie. En niet alleen kinderen hebben er baat bij!


Trampolinespringen stimuleert trouwens de bloedsomloop en de zuurstofopname. In dat opzicht is het veel efficiënter dan andere cardiosporten. Ter vergelijking: als je vijf minuutjes op een trampoline springt, verbrandt je meer calorieën als tijdens 1 km joggen. Omdat je voortdurend in beweging bent, worden er voor je botten en gewrichten essentiële mineralen aangemaakt. Kinderen die een aantal keer per week trampoline springen, lopen later minder risico op osteoporose.


Een trampoline activeert vooral de onderste lichaamshelft (benen, dijspieren, heupen en buik). Daardoor verlies je niet alleen gewicht, maar bestrijd je ook efficiënt cellulitis. Daarenboven is het het enige sporttoestel dat je een gevoel van gewichtloosheid gunt. Met andere woorden: een onbeschrijfelijk gevoel van lichamelijk welzijn. Omdat je maar weinig training nodig hebt, is het ook een ideale manier om te ontspannen en minder stress te ervaren.


Fitnessen op een mini trampoline in je eigen tuin

Op een trampoline trainen, werpt zeker vruchten af. Het kan probleemloos deel van je dagelijkse routine uitmaken zonder dat je er veel tijd voor moet vrijmaken. Een mini trampoline kan zelfs een plekje in een kleine flat krijgen. Je hoeft dus niet eens een eigen tuin te hebben. Iedereen kan de positieve effecten van een trampoline ervaren. Trampolines zijn geschikt voor:
•  jong en oud (kinderen, jongeren, volwassenen en senioren);
•  sportievelingen en mensen die anders nooit sporten;
•  gezonde mensen en zieken;
•  beginnelingen en professionals.


Er zijn oefeningen voor zowat elk trainingsniveau en iedere leeftijd. In bepaalde gevallen kan het echter belangrijk zijn om met een arts te overleggen vóór je je op een trampoline gaat uitleven. Het is, bijvoorbeeld, mogelijk dat je net werd geopereerd, een herseninfarct of een hartaanval doormaakte of onlangs je ligamenten scheurde. Ook als je verkouden bent of koorts hebt, stel je rebound maar beter even uit.


EEN TUIN-, FITNESS- OF KINDERTRAMPOLINE: WELKE KIES JE?


Besloot je om voor je flat of tuin een trampoline te kopen? Dan vraag je je ongetwijfeld af welk type het best op jouw behoeften is afgestemd. DECATHLON wil je helpen om de juiste keuze te maken en biedt een ruim gamma trampolines aan. Zowel online als in de vestiging in je buurt: bij ons vind je zeker het perfecte model!


De fitnesstrampoline of de mini trampoline: ideaal om te sporten

Een zogenaamde turn- of fitnesstrampoline is een bijzonder compact model van trampoline. Je kan zo'n kleine trampoline net zo goed binnen als buiten (bv. in de tuin) installeren. Gezien de beperkte diameter (tussen 90 en 130 cm), spreken we ook wel van een 'mini' trampoline. De hoogte van het springoppervlak schommelt trouwens amper tussen 20 en 40 cm. Je kan je dus geen complexe acrobatische oefeningen of gevaarlijke sprongen op uitvoeren. Het accent ligt hier dus niet zo zeer om de moeilijkheidsgraad van de sprongen, maar duidelijk op de aspecten 'fitness' en 'gezondheid'.


Het je weinig plaats en wil je de trampoline gebruiken als sporttoestel om tussen je vier muren aan rebound te kunnen doen? In dat geval lijkt een mini trampoline voor thuis een goed idee. Fitnesstrampolines zijn dan weer minder geschikt voor gezinnen met kinderen.


Een tuintrampoline: ideaal voor kinderen

Zoals de naam al aangeeft, is een tuintrampoline een soort reuzentrampoline voor je eigen tuin. In tegenstelling tot wat het geval is bij sport- en fitnesstrampolines, is het springoppervlak van een tuintrampoline 240 tot 490 cm breed. De hoogte schommelt tussen 80 en 100 cm. Dankzij het krachtige veersysteem, kan je daarop probleemloos hogere en complexere sprongen uitvoeren. Daardoor is een dergelijke trampoline het ideale buitenspeelgoed voor kinderen. Om het risico op letsels te verminderen, wordt er meestal een verticaal veiligheidsnet aan vastgemaakt.


In principe kan de trampoline het hele jaar door in de tuin blijven staan. We raden je wel aan om ze in de winter te demonteren en zo te beschermen tegen vriestemperaturen en andere weerelementen. Je kan ook een beschermhoes gebruiken of het doek van de trampoline afhalen en dat in de garage bewaren. Het is hoe dan ook een goed idee om geregeld te controleren of het materiaal nog geen sporen van slijtage vertoont. Zorg er ook voor dat de schroeven en moeren niet loskomen.


Een trampoline voor kinderen: de mini trampoline voor de allerkleinsten

Ouders van baby's of jonge kinderen kunnen hun kroost wat afleiding en beweging in hun eigen flat bezorgen door een speciale binnentrampoline voor kinderen te kopen. Over het algemeen kan die moeiteloos in het salon worden opgesteld.


Dergelijke modellen hebben wel een veel lager gewicht. Daardoor wordt springen voor de kinderen makkelijker. Toch is het toestel enkel bruikbaar als het kind onder het maximaal toegelaten gewicht blijft. Wil je trampolinespringen, dan is een gewone mini trampoline of een tuintrampoline dus de beste keuze.


WAARMEE MOET JE REKENING HOUDEN BIJ AANKOOP VAN EEN TRAMPOLINE?


Wie een trampoline koopt, kan meteen beginnen springen of toekijken hoe de kinderen zich tijdens het weekend uitleven. Hou bij de aankoop van een fitness- of tuintrampoline rekening met volgende aspecten:
•  De functie: om te sporten of voor de kinderen?
•  Het aantal personen: wie zal de trampoline gebruiken? (maximaal toegelaten gewicht).
•  De afmetingen van het springoppervlak van de tuintrampoline of mini trampoline.
•  De vorm van de trampoline: rond of achthoekig?
•  Het veiligheidsnet: Kies je beter voor een trampoline met of zonder net?
•  De kwaliteit van de gebruikte materialen en hun afwerking.
Aan de hand van die vragen vind je niet alleen het juiste type trampoline, maar ook het perfecte model!


Plezier voor de kinderen en fitness (in openlucht): een kwestie van afmetingen

Trampolines voor sportief gebruik zijn een stuk kleiner dan traditionele tuintrampolines. De afmetingen van het springoppervlak zijn dus al een goede indicator om het juiste type trampoline te kiezen.


Verder heeft de breedte van het toestel een aanzienlijke impact op de veiligheid en het risico op letsels. Hoe groter het spingoppervlak, hoe trager en zachter de acceleratie. Gezinnen met jonge kinderen kopen dus beter een zo groot mogelijke trampoline.


Rond, rechthoekig of achthoekig?

De meeste fitness- of tuintrampolines hebben een rond springoppervlak. Er bestaan uiteraard ook rechthoekige trampolines. Die worden vooral door (professionele) sporters gebruikt. Ze reageren tegen verschillende snelheden naargelang de plaats waar de springoefeningen worden uitgevoerd. Dat maakt de trainingen ook zo vermoeiend. De springkracht ligt veel hoger dan op een rond model, wat het risico op letsels meteen de hoogte injaagt.


De innovatieve achthoekige trampolines van DECATHLON hebben trouwens een groot springoppervlak. Ze zijn zelfs veiliger dan de ronde tuintrampolines.


Een trampoline met of zonder veiligheidsnet?

De trampoline wordt uitsluitend gebruikt door volwassenen om er verschillende fitness- en turnoefeningen op uit te voeren. Doorgaans is een zelfdragende trampoline (eventueel met steunstang) het meest aangewezen, op voorwaarde dat ze wordt gebruikt om binnen te sporten.


Sinds 2015 moeten buitentrampolines altijd voorzien zijn van een veiligheidsnet, zoals door de Europese norm bepaald. Voor kinderen installeert u het best een vangnet. Dat voorkomt dat ze langs de zijkant op de veren vallen en zich zo bezeren.


Van het springdoek tot de bekleding van de randen: hoe ziet een degelijke trampoline eruit?

Of het nu gaat om een indoor-, tuin- of fitnesstrampoline óf om een model voor kinderen: kwaliteit blijft bij de aankoop voorop staan. Een aantal elementen kunnen je een eerste aanduiding over die kwaliteit geven. Er bestaan relevante controlelabels zoals GS (veiligheidsgarantie) en het CE-label, dat aan veilig speelgoed wordt toegekend. Je kan je ook baseren op de feedback van klanten en testrapporten.


Anderzijds moet je vóór de aankoop rekening houden met de volgende aspecten:
•  Het frame: dat moet heel stabiel zijn en een lange levensduur garanderen. Een frame in verzinkt roestvrij staal is ideaal. Controleer of alle lasnaden er goed uitzien. Uitstekende randen zijn uit den boze.
•  De vering: kies voor een uitstekende vering die de belasting bij het regelmatig gebruik van de trampoline perfect aankan.
•  De springmat/het springdoek: besteed extra aandacht aan de sterkte en de duurzaamheid daarvan. Het materiaal moet stevig en tegelijk elastisch zijn.
•  De bekleding van de randen: als de randen onvoldoende bekleed zijn, kan dat veiligheidsrisico's opleveren die trouwens vaak aan de basis liggen van letsels na het trampolinespringen. De randbekleding moet een zo stevig mogelijke vulling hebben. De materialen moeten duurzaam en weerbestendig zijn.
•  Het veiligheidsnet: dat element bestaat idealiter uit duurzaam materiaal dat niet makkelijk scheurt. Om veiligheidsredenen moet je het om de twee tot drie jaar vervangen. Alleen dan kan het veiligheidsnet zijn functie echt vervullen!


Naast de productspecificaties, zijn een correcte montage van de trampoline en een passend gedrag doorslaggevend voor de veiligheid. Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan kwalitatieve trampolines met CE-label die gegarandeerd jaren meegaan.


TRAMPOLINE: VEILIGHEID VÓÓR ALLES


Naast de productspecificaties, zijn een correcte montage van de trampoline en een passend gedrag doorslaggevend om in alle veiligheid op de trampoline te kunnen springen.


Een doordacht geïnstalleerde trampoline

Om te voorkomen dat de nieuwe trampoline plots omvalt, moet je ervoor zorgen dat die heel stabiel staat. Zet ze daarom altijd op een vlakke ondergrond. Een tuintrampoline op asfalt is nooit een goed idee. Kies liever een vrij stukje gazon.


Plaats de trampoline ook ver genoeg van bomen, tuingereedschap, barbecues of tuinhuizen af. Zo beperk je het risico's op letsels wanneer iemand per ongeluk op de zijkant van de trampoline of in het veiligheidsnet belandt. Zorg er ook voor dat je kinderen niet vanop grote hoogte op de trampoline kunnen springen.


Veiligheidsregels tijdens het trampolinespringen

Meer dan twee derden van de ongevallen met trampolines gebeuren wanneer verschillende mensen tegelijk op de trampoline springen. Het spreekt dan ook vanzelf dat de trampoline door één kind (of volwassene) tegelijk mag worden gebruikt. Dankzij een vergrendelbare toegang, is het makkelijker om die regel aan jongeren duidelijk te maken.


Hou ook altijd toezicht terwijl je kinderen op de trampoline springen. Zo kan je hen verbieden om met opzet in het veiligheidsnet te vallen of te springen, salto's te maken of onder het materiaal te kruipen. Laat ook niemand springen terwijl hij of zij schoenen en/of juwelen draagt.


☄☄☄

FAQ


Waarom is trampolinespringen gezond?

Los van je leeftijd of gezondheidstoestand, is een trampoline ideaal om je hele lichaam optimaal te trainen. Het springen verbetert je evenwicht, je coördinatie en je mobiliteit zonder je gewrichten te zwaar te belasten. Wie regelmatig op een (mini)trampoline traint, loopt minder risico op een aantal ziektes. Bovendien kunnen reeds bestaande chronische aandoeningen er een positief effect van ondervinden.


Waarop moet ik letten als ik trampoline spring?

Een trampoline is een sporttoestel dat op de gewrichten inwerkt. De meeste mensen voeren heel eenvoudige sprongen uit. Toch moet je (zeker in het begin!) voorzichtig opbouwen. Begin met korte trainingssessies en pauzeer af en toe. Denk er ook aan om je kort op te warmen. Begin dan met niet te hoge sprongen. Voorzichtigheid blijft geboden als je rugproblemen ondervindt of je ligamenten of wervelkolom beschadigde.


Vanaf welke leeftijd mag je met trampolinespringen starten?

Om het risico op letsels zo klein mogelijk te houden, mogen kinderen pas vanaf 6 jaar de trampoline op. Speciale trampolines voor babygymnastiek zijn een uitzondering. Daarop kunnen moeder en kind samen hun eerste oefeningen doen. Toch is het belangrijk dat het toestel nooit door twee of meer kinderen tegelijk wordt gebruikt. Een kindertrampoline mag in geen geval te klein zijn. Kies voor een groter tuinmodel met veiligheidsnet, zoals: de Essential 420.


Welke oefeningen kan ik op een fitnesstrampoline uitvoeren?

Je ideale training omvat een mix van verschillende oefeningen op kracht en uithouding. Die ontzien je gewrichten en mogen in het begin niet langer dan 15 tot 20 minuten in beslag nemen. Begin, bijvoorbeeld, met zachtjes op je tippen balanceren, rustig joggen of kleine sprongen. Een snelle race of sprongen op één been zijn eveneens perfecte oefeningen om mee te starten.


Wat is de beste trampoline?

Alles hangt af van waarvoor je de trampoline wil gebruiken. Wil je meer conditie kweken? Koop dan bij voorkeur een kleine fitnesstrampoline (met steunstang). Vooral als je thuis niet zo veel ruimte hebt. Heb je meer plaats voor een trampoline waarop het hele gezin zich kan uitleven? Koop dan een tuintrampoline of een grote indoortrampoline voor kinderen.


Welke trampoline is geschikt voor de tuin?

In principe heb je de mogelijkheid om een binnentrampoline bij mooi weer in de tuin op te stellen. Dat is uiteraard geen permanente oplossing. Na gebruik moet je het toestel weer demonteren. Speciale tuintrampolines daarentegen, kunnen een vaste plaats krijgen en het hele jaar door worden gebruikt. Ze zijn doorgaans wel groter en hun vering laten hogere sprongen toe. Installeer dus zeker een veiligheidsnet. Vooral als je kinderen de trampoline ook gebruiken!


Hoe groot moet een tuintrampoline zijn?

Er zijn degelijke tuintrampolines vanaf 240 cm. Trampolines met een grotere diameter houden minder risico's op letsels in omdat de acceleratie lager ligt. Die regel geldt ook voor kindertrampolines: hoe groter, hoe beter.


Waar kan ik een trampoline installeren?

Een fitnesstrampoline of een mini trampoline zijn geschikt voor de tuin én voor kleine flats. Een klassieke tuintrampoline moet trouwens altijd apart staan op een vlak stuk gazon. Zo verlaag je het risico op letsels. Dergelijke toestellen kunnen enkel buiten worden gebruikt.


Hoe een trampoline beveiligen/verankeren?

Om ervoor te zorgen dat je trampoline hevige windstoten en stormen kan doorstaan, moet je ze stevig verankeren met speciale grondankers. Zo vormt ze geen enkel gevaar meer, zelfs niet als het hevig waait of onweert.


Een mini trampoline: wanneer en waarom heb ik een steunstang nodig?

Kleine fitnesstrampolines hebben soms een steunstang die je kan vastgrijpen. De modellen zonder stang zijn uiteraard een pak lichter. Een steunstang is echter goed voor je stabiliteit en je fysieke en psychische veiligheid. Sommige populaire oefeningen, zoals 'stomping' (met de voeten stampen), kunnen enkel met behulp met een steunstang worden uitgevoerd.


Laat ze kiezen