Bescherming

Bescherming Taekwondo

Bescherming bij het sporten is belangrijk, zeker bij een vechtsport als Taekwondo. Vergeet ook zeker niet ons assortiment doboks en gordels te bekijken.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4/5 Op basis van 2596 Beoordelingen in de winkels en online

WELKE BESCHERMING VOOR TAEKWONDO?


In taekwondo moet je naast je dobok en de juiste kleur van gordel ook beschermers dragen die specifiek ontworpen zijn voor wedstrijden: een taekwondo hoofdbeschermer, een borstbeschermer, een gebitsbeschermer of mondstuk, handbeschermers, scheenbeschermers en een kruisbeschermer. Vraag raad aan je taekwondo-leraar of de taekwondo-organisatie om de juiste bescherming te kiezen en te dragen in wedstrijd of training.


WAAROM BESCHERMING DRAGEN IN TAEKWONDO?


In Taekwondo draag je beschermende uitrusting in de eerste plaats om letsels te voorkomen bij deze intensieve contactsport. Denk dan vooral aan het hoofd, de mond, de borst, scheenbenen en handen. Daarnaast geeft het feit dat je beschermd bent ook een boost aan je vertrouwen en focus, en toon je aan je tegenstander dat je sportiviteit en respect hoog in het vaandel draagt. Bij Taekwondo is bescherming verplicht in wedstrijd- en competitieverband, maar ook sterk aangeraden in training.


TAEKWONDOBESCHERMING KOPEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON kan je bescherming kopen van het merk Outshock, die geschikt is voor verschillende martial arts zoals karate, judo, boksen en taekwondo. Zo zijn de bitjes geschikt voor meerdere disciplines, maar heb je ook specifieke taekwondo-beschermers zoals de hoofdbeschermer. Ontdek al onze taekwondobescherming om met veilige en gecertificeerde producten je favoriete vechtsport te beoefenen


Laat ze kiezen