Handdoeken

Microvezelhanddoeken zwemmen en kingcham

Op zoek naar de perfecte microvezelhanddoeken en kingcham voor zwemmen? Die vind je hier! Ga op ontdekking in onze selectie aan producten van Nabaiji en andere merken! Niet enkel is de aanpasbaarheid van onze microvezelhanddoeken voor zwemmen en kingcham perfect, ze zijn ook absorberend.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€3500
€3500
€2600
VERLAAGDE PRIJS
€1200
Verlaagde prijs voordien €1500
€4490 −17%
€3690
*Van ‪2/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
€4490 −17%
€3690
*Van ‪2/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
€4490 −17%
€3690
*Van ‪2/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
4.7/5 Op basis van 122128 Beoordelingen in de winkels en online

HANDDOEKEN VOOR OP HET STRAND EN VOOR ALLE WATERSPORTEN


Een strandlaken dient in het algemeen om comfortabel op te liggen. Daarom is een goed strandlaken zacht voor de huid, absorberend en sneldrogend. Zachtheid is een basisvereiste om comfortabel te zijn. Kies voor een kwaliteitsvolle, niet-pluizige handdoek.


WAT IS HET BESTE MATERIAAL VOOR JE STRANDLAKEN?


Dat is een beetje een kwestie van smaak. Sommige mensen houden van dikke badhanddoeken, andere geven de voorkeur aan lichte strandlakens. Volgens deskundigen moet de stof van een luxueuze badhanddoek minstens 600 g/m² wegen. Wie gewoon naar het strand of het zwembad gaat, verkiest vaak een veel lichtere microvezelhanddoek.


Katoenen badhanddoeken

Katoenen handdoeken zijn in het algemeen erg zacht. Zeker wanneer de dikte groter is dan 400 g/m².


Misschien perfect voor thuis in de badkamer, maar niet zo praktisch om op reis mee te nemen. Vooral bij reizen naar verre landen kan het hoge gewicht al snel een probleem worden voor je bagage. Bovendien is de ruimte in de koffer doorgaans ook beperkt, zodat je moeilijk een katoenen handdoek mee kunt nemen.


Badstof bestaat uit katoen dat in lussen is geweven. Dankzij deze speciale weeftechniek is een badhanddoek bijzonder absorberend, maar hij droogt relatief langzaam. Dat komt door de hoge dichtheid van de stof.


Microvezelhanddoeken

In tegenstelling tot een handdoek in badstof droogt een microvezelhanddoek erg snel. Dat komt doordat de microvezels erg dun zijn. Daardoor is de dikte slechts een derde van die van een katoenen handdoek.


De eenheid voor het meten van de vezeldikte is dtex. Eén dtex komt overeen met één gram over een lengte van 10.000 m. Een katoenen handdoek heeft gewoonlijk een dtex-waarde van ongeveer 1,5 tot 2,5. Voor een microvezelhanddoek is dat 0,3 tot 0,8.


De voordelen van katoenen handdoeken (badstof) vs. microvezelhanddoeken

  • Handdoek in badstof : Duurzame, erg fijne vezels die vocht supersnel absorberen, Blijft lange tijd zacht; uiterst sneldrogend
  • Microvezelhanddoek : De grote lussen absorberen goed; minder zachte stof, maar voelt aangenaam aan, Droogt minder snel, Lichtgewicht en daarom perfect geschikt om op reis mee te nemen, Voelt aangenaam aan

STRANDLAKENS EN BADHANDDOEKEN VAN VERSCHILLENDE FORMATEN


In principe zijn er bepaalde specificaties voor de classificatie van handdoeken en strandlakens. Een gastendoekje bijvoorbeeld meet slechts 30 x 50 cm, een normale handdoek ongeveer 50 x 100 cm. Een klein strandlaken heeft ongeveer de afmetingen van een douchelaken, d.w.z. ongeveer 70 x 140 cm. Een standaard badhanddoek meet 100 x 150 cm en een groot strandlaken 100 x 200 cm. Dergelijke grote handdoeken worden veel gebruikt voor de sauna.


Bij DECATHLON vind je kleine strandlakens om snel te drogen, naast badhanddoeken in diverse andere maten. Ben je op zoek naar grote strandlakens of badhanddoeken om comfortabel in het zand of op het gras te zitten? We hebben ook daarvan een groot aanbod.


STRANDLAKENS EN BADHANDDOEKEN MET VERSCHILLENDE DESIGNS


We hebben mooie, kleurrijke handdoeken met diverse aantrekkelijke designs, voor het zwembad, het strand of thuis. Van effen microvezelhanddoeken tot badhanddoeken met stijlvolle prints. Voor kinderen zijn er ook modellen met een capuchon. En met een leuke draken- of eenhoornprint ...


ONS MERKAANBOD HANDDOEKEN EN STRANDLAKENS


Let bij de aanschaf van een handdoek op de kwaliteit. Bij DECATHLON vind je kwaliteitsvolle handdoeken en strandlaken voor een betaalbare prijs. De producten zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen en zijn goed afgewerkt.


Onze microvezelhanddoeken van het merk Nabaiji zijn een goede optie. Nabaiji is een merk dat sinds zijn oprichting in 2008 een grote populariteit geniet bij professionele zwemmers en watersporters. De microvezelhanddoeken van DECATHLON staan voor een uitstekende kwaliteit, zonder compromissen.


FAQ


Welk formaat van badhanddoek kiezen?

Dat hangt natuurlijk af van waarvoor je de handdoek wilt gebruiken (je afdrogen, erop liggen of beide). Een standaard badhanddoek meet ongeveer 100 x 150 cm. Dat zijn ideale afmetingen om te gebruiken op een ligstoel of op het zand. Het is ook groot genoeg om je er na het zwemmen in te wikkelen om een beetje op te warmen.


Wat is de lichtste handdoek?

Een microvezelhanddoek is dankzij de veel fijnere vezels een stuk lichter dan een katoenen handdoek. Daarnaast heb je ook speciale hamamdoeken of kikoys die, hoewel van katoen, licht van gewicht zijn. Strikt genomen zijn dit dan ook geen handdoeken. Ze zijn wel een beetje absorberend, maar slechts in beperkte mate geschikt om zich mee af te drogen. Een microvezelstrandlaken is bijzonder licht, absorberend en sneldrogend.


Wat is katoen?

Katoen is een natuurlijke vezel. De stof wordt gemaakt van de zaden van de katoenplant. Deze produceren zowel lange als korte haren. De langere haren, ook pluksel genoemd, worden gebruikt om het veelzijdig garen te weven dat we kennen als katoen.


Wat is microvezel?

Microvezel is in tegenstelling tot katoen een synthetische vezel. De stof wordt gekenmerkt door een bepaalde verhouding tussen de lengte en de dichtheid van de gebruikte vezels. Om van microvezel te mogen spreken, mag de stof maar één gram wegen voor een lengte van 10.000 m. Microvezel wint aan populariteit. Het is dan ook een erg zachte en duurzame stof die niet vervormt.


Laat ze kiezen