Duikmateriaal

Duikmateriaal

Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt voordat je de zeebodem gaat ontdekken! Gebruik artikelen die geschikt zijn voor de plaatsen waar je duikt en jouw niveau. Zorg dat je je uitrusting regelmatig onderhoudt zodat hij langer meegaat en je steeds veilig duikt.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
BEST BEOORDEELD
€9000
€2000
€6900
BEST BEOORDEELD
€2200
€1100/KG
€4900
Duikmes Skorpion
CRESSI

Duikmes Skorpion

3.5/5 (28 reviews)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€1400
€1400/KG
€22000
Duikcomputer i100 geel
AQUALUNG

Duikcomputer i100 geel

Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
VERLAAGDE PRIJS
€2500
Verlaagde prijs voordien €2700
€3900 −25%
€2900
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€4000
4.3/5 Op basis van 2214 Beoordelingen in de winkels en online

De juiste duikuitrusting om veilig en met maximaal plezier te duiken


Diepzeeduiken is een fascinerende vrijetijdsbesteding met veel intense sensaties. Om deze activiteit volgens de regels van de kunst te beoefenen, is specifieke duikuitrusting essentieel. Hiermee kun je gemakkelijk en veilig onder water ademen, zien en bewegen.

Tijdens je eerste ervaringen in een duikschool krijg je in principe de basisuitrusting ter beschikking. Op min of meer lange termijn wil je echter zeker je eigen uitrusting bezitten. Om de onbekende onderwaterwereld te kunnen verkennen, is het dragen van zogenaamde ABC-duikuitrusting het absolute minimum. Deze laatste bestaat uit een snorkel, een duikbril en duikvinnen. Je zult echter al snel merken dat deze basisset echt onvoldoende is. Om je in dieper en dieper water te wagen, is het in je eigen belang om je uitrusting te vervolledigen.

Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je overwegen onderstaande duikuitrusting aan te schaffen:
•  een ABC-duikuitrusting — de basisuitrusting met een duikbril, duikvinnen en een snorkel;
•  een ademautomaat;
•  duikflessen;
•  een duiklamp;
•  een duikcomputer;
•  een duikmes;
•  duiklood ;
•  een trapboei;
•  een duikpak;
•  een duikkap;
•  duikhandschoenen ;
•  duiklaarzen of -schoenen;
•  een duiktas;
•  een onderwatercamera.


Bij Decathlon vind je verschillende duikaccessoires voor beginners en professionals, zowel voor volwassenen als kinderen. We bieden je duikuitrusting die perfect is aangepast aan je behoeften en je niveau.


De criteria bij het kopen van duikuitrusting

De vuistregel is: "Safety first"! Als je net begint met deze fascinerende sport, ga je waarschijnlijk eerst de onderwaterwereld verkennen in vrij ondiep water. Dan volstaat een ABC-uitrusting. Als je je echter in diepere zones waagt, zijn extra accessoires nodig om je maximale veiligheid te bieden. Zonder ademautomaat en zonder duikfles kom je bijvoorbeeld niet erg ver.

Dus hoe dieper je je waagt, hoe noodzakelijker het volgende wordt:
•  een kompas;
•  een noodsignaal;
•  een duikmes;
•  een lift bag.


We kunnen dit lijstje nog langer maken, maar laten we de duikuitrusting eens nader bekijken die niet per se ontwikkeld is voor atleten die hun limieten opzoeken.

Let bij het kiezen van je uitrusting vooral op de kwaliteit van de artikelen. En stel jezelf de volgende vragen:
•  Wil je vooral in warm of koud water gaan duiken?
•  Wil je regelmatig of slechts af en toe gaan duiken?
•  Wil je je duikuitrusting kunnen meenemen op reis?


Hou er rekening mee dat je in warm water minder bescherming tegen de kou nodig hebt dan in kouder water. En als je maar af en toe duikt, kan minder uitrusting zeker volstaan. Tot slot, als je met je duikuitrusting wilt reizen, let dan vooral op het totale gewicht van al je accessoires.


Wat moet een volledige duikuitrusting bevatten?

Als je een goede duikuitrusting voor volwassenen en kinderen wilt kopen, moet je zeker nog enkele accessoires aan je boodschappenlijstje toevoegen. Kies natuurlijk elk extra artikel in functie van je niveau - beginner of professional.


Een duikbril

Een duikbril maakt deel uit van de basisuitrusting om te duiken. Hij laat toe om goed onder water te zien. Dankzij een duikbril kun je koralen en andere onderwaterelementen van dichtbij observeren.

Als je een duikbril koopt, zorg er dan voor dat hij een optimaal zicht biedt. Hoe breder het gezichtsveld, hoe beter. Let ook op de pasvorm: duikbrillen die spannen en knellen kunnen de pret al snel bederven.


Duikvinnen

Duikvinnen maken ook deel uit van de basisuitrusting van alle duikers. Ze zorgen ervoor dat je je gemakkelijker onder water kunt verplaatsen. Met vinnen zwem je niet alleen sneller, maar ook eleganter en met minder inspanning.

Deze accessoires moeten zeer soepel zijn om je te helpen gemakkelijker vooruit te komen. Dit is mogelijk dankzij een efficiënte krachtoverbrenging.


Een luchtregelaar

Tijdens je eerste duikpogingen kan een snorkel voldoende zijn. Wanneer je echter dieper wilt duiken, is het tijd om een ademautomaat te kopen. Als je riffen wilt verkennen, is een ademautomaat die je van voldoende zuurstof voorziet, verplicht.


Duikflessen

Om jezelf onder water permanent van zuurstof te voorzien, heb je duikflessen nodig Deze zijn verkrijgbaar in staal, aluminium en carbon. Ze zijn voorzien van verschillende ventielen waarop je de ademautomaten kunt aansluiten. Je kan ook kiezen tussen verschillende volumes. Voor een optimaal draagcomfort, kies je best flessen met een onderstel en handvatten.


Een duiklamp

Het licht vermindert naarmate je dieper afdaalt in de onderwaterwereld van zeldzame planten en dieren. Om deze goed te kunnen blijven observeren, neem je best een duiklamp mee! De meest krachtige modellen kunnen een lichtsterkte bereiken van meer dan 1.000 lumen. Hierdoor kun je duidelijk zien, zelfs op dieptes tot 100 meter. Met een speciale roodlichtmodus kun je zelfs dicht bij lichtmijdende zeedieren komen.


Een duikcomputer

Je mag je nooit diep wagen zonder een duikcomputer. Dit apparaat is inderdaad onmisbaar omdat het je informeert wanneer je een decompressiestop moet maken. Een duikcomputer geeft ook het zuurstofniveau weer dat je nog hebt. En hij geeft je het tempo aan dat je moet volgen om te voorkomen dat je te snel naar de oppervlakte stijgt.


Duiklood

Duiklood behoort tot de belangrijkste uitrustingsonderdelen voor duikers. Het balanceert het drijfvermogen onder water, zodat je niet constant hoeft te worstelen om niet automatisch naar de oppervlakte te stijgen.


Een duikmes

Een duikmes mag in geen enkele duikuitrusting ontbreken. Het kan je tegen bepaalde gevaren beschermen. Dat hoeft niet meteen een aanval van een haai te zijn, maar als je bijvoorbeeld ergens vast komt te zitten, kan een duikmes van pas komen.


Een duikboei

Duikboeien zijn er om je veiligheid te garanderen en moeten een integraal onderdeel zijn van je duikuitrusting. Signaalboeien of markeringslijnen moeten bij elke duik worden gebruikt om boten aan de oppervlakte te signaleren dat je binnenkort naar boven komt.


Duiktassen

Waterdichte duiktassen zijn ideaal om je duikuitrusting veilig en comfortabel in op te bergen. Je duikbril, vinnen en andere accessoires kunnen erin terecht.

Je kunt je nieuwe duikuitrusting in een van de vele Decathlon-winkels direct ter plaatse kopen of thuis online bestellen.


☄☄☄

FAQ


Welk duikmateriaal heb ik nodig?

In het begin kan een ABC-duikuitrusting volstaan. Hoe dieper je echter duikt, hoe completer je uitrusting zal moeten zijn. Denk aan een duikbril, vinnen, een ademautomaat, een duikcomputer, duiklood en nog veel andere accessoires.


Hoeveel kost een volledige duikuitrusting?

Voor een ABC-duikuitrusting voor beginners moet je ongeveer € 100 rekenen. Een duikuitrusting voor gevorderde duikers kan tot € 1.000 of meer kosten, afhankelijk van de nodige technische onderdelen.


Vanwaar komt de naam "ABC-uitrusting"?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Velen denken dat deze benaming verwijst naar "ABC-leerlingen" op de lagere school.


Welke ademautomaat is geschikt voor beginners?

We raden vooral een praktische ademautomaat aan.


Is het moeilijk om te leren duiken?

Leren duiken is heel eenvoudig. Alleen het gebruik van een ademautomaat vraagt wat gewenningstijd.


Laat ze kiezen