Duiken

Welkome in de wereld van het Duiken !

SUBEA is het nieuwe duikmerk van Decathlon. We stelden een team samen van productontwikkeling dat bestaat uit gepassioneerde duikers. Onze opdracht? Deze passie met jullie delen door het ontwikkelen van producten die het beoefenen van de onderwatersport nog toegankelijker maken.

Door de wereld van het diepzeeduiken binnen te treden, maak je kennis met de onderwaterpracht: een fascinerende plek rijk aan ontdekkingen en emoties

Wil je gaan duiken, dan moet je in de eerste plaats over de juiste uitrusting beschikken! Het nodige duikmateriaal hangt hoofdzakelijk af van je persoonlijke ervaring. Beginner of duiker niveau 1 of PADI Open Water ? Voor je eerste duiken kun je niet zonder duikbril, snorkel en zwemvliezen om gemakkelijk in het water te bewegen. Tip: kies je laarsjes of neopreen duikschoenen samen met je zwemvliezen. Kies vervolgens een duikpak om je te beschermen tegen koude en schrammen. Een wetsuit van 5 mm is doorgaans voldoende om in de zomer kennis te maken met diepzeeduiken.

Decathlon-accessoires Decathlon om autonoom te kunnen diepzeeduiken

Wil je een autonoom duiker worden, beschikken over het niveau 2 FFESM-duikbrevet of het PADI Advanced Open Water brevet, dan moet je een cursus volgen en ook je basisuitrusting verder uitbreiden om vooruitgang te boeken. Zorg voor een ademautomaat om de perslucht uit een duikfles in te ademen en ook voor een trimvest dat ervoor zorgt dat de fles op je rug blijf zitten en dat zal helpen om je drijfvermogen te regelen. De duikboei is een ander onmisbaar element voor de veiligheid van diepzeeduikers, tijdens de decompressiestops. Tot slot, het duikmes dat altijd handig is bij onaangename verrassingen onder water!

Duikfles, duikcomputer en duikboeien om autonoom te duiken!

Op het niveau van 3 PADI Rescue kun je autonoom duiken. Wat een opwindende ervaring! Tijdens deze fase van je vooruitgang is het misschien aangewezen om je eigen duikfles aan te schaffen zodat je er geen meer hoeft te huren bij je club. Een duikcomputer helpt je om de vele parameters bij diepzeeduiken te beheren terwijl een kompas ervoor zorgt dat je je makkelijker kunt oriënteren wanneer je autonoom aan het duiken bent. Nog een laatste detail: denk eraan om een duiklamp bij te hebben! Deze komt van pas om beter de fauna en flora onder water te kunnen observeren afhankelijk van de omstandigheden tijdens diepzeeduiken.

Innovatie voor de juiste prijs

Tips van onze gepassionneerde sporters

4 producten voor Duiken

Best verkochte producten

Subea

Mes voor harpoenvissen SPF100 roestvrijstalen lemmet

(18)
Subea

Omhullend trimvest SCD 500 voor diepzeeduiken

(17)
Subea

Trimvest voor diepzeeduiken SCD 500B met back inflation

(6)
Subea

Ademautomaat SCD 900 beugel (INT) met gebalanceerde eerste trap met membraan