Maskers, vinnen & snorkels

Snorkeling maskers, vinnen & snorkels

Snorkelen doe je met de juiste uitrusting! Ontdek het eerste volgelaatmasker waarmee je onder water kunt ademen zoals aan land! Of bekijk onze overige snorkeluitrusting ... Waar wacht je nog op om de onderwaterwereld te ontdekken?
Hulp bij je keuze
Hoe kies je je snorkeluitrusting?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€1200 −25%
€900
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€1200 −25%
€900
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
VERLAAGDE PRIJS
€900
Verlaagde prijs voordien €1000
4.4/5 Op basis van 17703 Beoordelingen in de winkels en online

Snorkelmasker, vinnen en snorkels — Snorkelsets voor onbeperkt plezier in zee of in lokale wateren


Of het nu in een van de zeven wereldzeeën is of in het meer vlak in de buurt, snorkelen is ongelooflijk plezierig. Als je de onderwaterwereld wilt verkennen zonder te hoeven diepzeeduiken, moet je zeker een snorkelset kopen. Gewoonlijk bestaan de sets uit een masker en een snorkel, en eventueel vinnen. Om het maximum uit je snorkelervaring te halen, zorgt de snorkel ervoor dat je voldoende lucht binnenkrijgt. De duikbril geeft je het heldere zicht dat je nodig hebt om onder water goed te kunnen zien. Heb je gekozen voor een set met snorkelmasker, vinnen en snorkel? Dan kun je veel sneller en soepeler door het water bewegen.


Complete sets met masker, vinnen en snorkels

Deze sets zijn de basisuitrusting voor elke snorkelaar. Met een snorkel, een masker en, desgewenst, vinnen is het mogelijk je onder water voort te bewegen zonder ademhalingsapparatuur. Natuurlijk is snorkelen alleen mogelijk net onder het wateroppervlak. Het biedt echter een fantastische inkijk in een wel heel bijzondere wereld. Om zo lang mogelijk van deze indrukwekkende ervaring te kunnen genieten, moet je je snorkeluitrusting aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Met de juiste snorkel en een goed passend masker kun je gemakkelijk één tot twee uur onder het wateroppervlak blijven zonder opnieuw boven water te komen.


Het snorkelmasker

Een snorkelmasker is niet hetzelfde als een klassieke zwembril. Een snorkelmasker bedekt niet alleen je ogen. Het reikt verder tot aan de neus en heeft een zogenaamde neusinkeping, waarvan het midden flexibel is.

Voor een snorkelmasker is het belangrijk dat het goed past. Maskers en snorkels in silicone bieden veel voordelen, omdat ze geen onaangename druk op de neus uitoefenen. Silicone past zich zeer gemakkelijk aan de contouren van het gezicht aan. Dit garandeert optimaal comfort en een waterdichte afdichting terwijl de vorming van hinderlijke condens in het masker verminderd wordt.


De snorkel

Snorkelsets bevatten altijd een snorkel. De snorkel moet een gedeeltelijk flexibele plastic buis en een soepel mondstuk hebben. Silicone is ook zeer effectief voor mondstukken. Het is ook minder gevoelig voor scheurtjes en dergelijke.

De snorkelbuis moet ten minste 35 cm lang zijn. Als de snorkel langer is dan dit, kan het gebeuren dat je de lucht die je eerder uitademde, weer inademt. Dit wordt "slingerademhaling" genoemd. Idealiter zou de buis een diameter van 18 tot 25 mm moeten hebben. Een goede snorkel heeft ook een uitlaatventiel aan de bovenkant.

Wist je dit?

Je kunt de snorkel ook gebruiken bij borstcrawl. Je hoeft je hoofd dan niet meer boven water te tillen om te ademen!


De vinnen

Bij veel snorkelsets zijn ook vinnen inbegrepen. Dankzij hun aerodynamische vormen geven ze je een goede voortstuwing. Je moet ook aandacht besteden aan het comfort dat ze geven. Onaangename drukpunten kunnen er al snel voor zorgen dat je niet meer met vinnen gaat snorkelen. Sommige snorkelsets zijn inclusief vinnen met een open hiel. Je kunt ze met een riempje aan je voet vastmaken. Bij vinnen met een gesloten voetpocket moet je zeker goed op de maat letten. Weet dat je voet een beetje krimpt in kouder water. Een losse vin zou dan erg oncomfortabel zijn. Je vin moet zo goed mogelijk passen, stabiele randen hebben en een stevig, niet te soepel blad.


Advies voor beginners

Leren snorkelen is in principe heel eenvoudig. Het duurt echter wel even voor je eraan gewend bent. Voordat je je in het water waagt, moet je eerst wat oefenen op het droge. Als je vlot in en uit kunt ademen door de snorkel, vul je de badkuip en test je hoe goed je dat onder water afgaat. De volgende stap is een bezoekje aan het zwembad. Laat je op je buik in het water drijven en doe enkele vrijduiken. Lukt dat? Geweldig, nu is het tijd om het open water te trotseren.

Snorkelsets hebben ook onderhoud nodig. Om te voorkomen dat zout en zand uit de zee de snorkel en het masker aantasten, moet je ze grondig reinigen na elk uitstapje naar het strand. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor snorkelen in zee, maar ook in het zwembad. Een goede reiniging van je snorkel is altijd essentieel. Daarom raden we aan de siliconen onderdelen te behandelen met speciaal siliconenvet. Zo voorkom je dat ze barsten of broos worden.


Sets met snorkelmasker, vinnen en snorkel voor kinderen en volwassenen

Voor kinderen zijn vrij eenvoudige snorkelsets (masker, vinnen en snorkel) vaak voldoende. Voor fervente snorkelliefhebbers mogen ze iets gesofisticeerder zijn. Bij Decathlon vind je verschillende sets voor verschillende doeleinden en gebruik. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het materiaal van hoge kwaliteit is en dat de veiligheid gewaarborgd is. De juiste maat en een perfecte pasvorm spelen ook een belangrijke rol.

Je kunt snorkelsets met masker, snorkel en optionele vinnen kopen in een van de vele Decathlon-winkels of je kunt het jezelf gemakkelijk maken en je snorkelset online bestellen.


☄☄☄

FAQ


Waaruit bestaat een snorkelset?

Snorkelsets bestaan altijd uit een snorkel en masker. Sommige sets bevatten ook vinnen.


Hoeveel kost een goede snorkelset?

Voordelige snorkelsets met masker en snorkel zijn al te vinden voor minder dan € 10. Sets met bijkomende vinnen zijn echter niet per se duur. Voor een goede volledige set, moet je rekenen tussen € 15 en € 50.


Waar moet ik op letten als ik een snorkelset koop?

Zoals bij alle sportactiviteiten, is een goede pasvorm essentieel bij het snorkelen. Kies ook materiaal van hoge kwaliteit voor je snorkelset. Het garandeert je de noodzakelijke veiligheid.


Welke snorkelsets zijn geschikt voor beginners?

Als beginner, heb je geen professionele uitrusting nodig. In het begin zijn een masker en snorkel voldoende. Heb je wat meer ervaring? Dan kan je opteren voor vinnen, die je sneller en wendbaarder maken. Maar zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Een te klein of te groot masker maakt snorkelen niet alleen minder leuk, het kan zelfs gevaarlijk zijn.


Laat ze kiezen