Klimmateriaal

Musketons en klimsetjes, zekering en afdalers, klimtouwen, via ferrata setjes, slinges ... Ontdek nu alles wat je nodig hebt om te klimmen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Nos produits sont fabriqués à Chamonix
Nos produits sont fabriqués à Chamonix
€650
€3250/KG
€500
€1600
€10500
€175/M
€1395 −7%
€1295
*Van ‪29/9/2023‬ tot ‪8/10/2023‬
€18769/kg
€800
€1334/M
BEST BEOORDEELD
€550
€917/M
4.6/5 Op basis van 9069 Beoordelingen in de winkels en online

KLIMMATERIAAL VOOR BLOKKLIMMEN, KLIMMEN, ALPINISME EN VIA FERRATA

Blokklimmen is het klimmen op spronghoogte op een klimwand of op een natuurlijke rots. De spronghoogte is de maximale hoogte van waaraf je veilig kan springen zonder je te verwonden. Dit betekent echter niet dat het blokklimmen gevaarloos is. Hoewel je bij deze sport geen harnas en touw nodig hebt vanwege de beperkte klimhoogte, kun je bij het blokklimmen op moeilijke plaatsen snel je grip verliezen en uitglijden.


Een reden te meer om je route op de grond te beveiligen door het plaatsen van crashpads. Wil je thuis je eigen klimmuur bouwen voor een meer gerichte en uitdagende workout? Onze klimgrepen zijn goedkope basics.


magnesium is niet meer weg te denken uit de klimscene. Magnesiumcarbonaat, beter bekend als magnesium of klimkrijt, absorbeert vocht op een optimale manier. Het is ideaal om je zweterige vingers tijdens je klimsessie te drogen en zorgt zo voor een stevige grip.


Sportklimmen is de benaming voor het beklimmen van technisch uitdagende beklimmingen over een relatief korte afstand. Hierdoor wordt het sportklimmen onderscheiden van het alpinisme, waarbij het doel is om naar de top van een berg te klimmen. Via ferrata verwijst naar de passage van routes die oorspronkelijk alleen aan alpinisten voorbehouden waren, met behulp van staalkabels, ladders, pinnen en klemmen. Voor alle drie sporten geldt dat een klimgordel, een zekeringsapparaat en een klimhelm het essentiële basismateriaal zijn voor je eigen veiligheid tijdens het klimmen.


Klimgordels

De klimgordel zorgt voor een zo soepel en veilig mogelijke verdeling van de belasting tijdens een val. Hij vormt de vitale link tussen je lichaam en het klimtouw. De klimgordel heeft een stevige en goede padding voor een optimaal draagcomfort. En dit geldt zeker ook voor grotere klimlengtes en bij lang hangen. In ons gamma vind je klimgordels voor volwassenen en kinderen van het merk Black Diamond en Simond.


Beveiligingsmateriaal

Het zekeringsmateriaal voor klimmen, alpinisme en via ferrata bestaat uit:
Musketons ;
• Zekeringsapparaten;
Klimsetjes ;
katrollen en de touwklemmen;
• Klemapparaten en via ferrata sets.


Klimhelmen

De klimhelm beschermt je hoofd tegen vallende stenen en ijs, tegen impact en biedt bescherming bij een val. Hij moet je de optimale bescherming bieden met een robuuste en stevige buitenkant.


Fietshelmen zijn niet aangeraden voor klimsport omdat fietshelmen ontworpen zijn om bestand te zijn tegen een andere soort impact. Fietshelmen kreukt en vervormt bij een impact en zijn daarna onbruikbaar.


Klimhelmen daarentegen zijn bestand tegen verschillende botsingen en kunnen nog steeds veilig worden gebruikt. Wanneer je een helm koopt, kies dan voor een zo licht mogelijk model met een goede ventilatie.

Laat ze kiezen