Klimschoenen & klimgordels

Klimschoenen & klimgordels

Ontdek onze Klimschoenen en onze klimgordels voor het klimmen
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
NIEUWE COLLECTIE
€6500
€4200
BEST BEOORDEELD
€6000
€5000
€11000
€10995 −7%
€10150
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
€11495 −6%
€10750
*De uitverkoop begint op 28/9/2023
€13400
€13400
€11600
€6995 −32%
€4750
*De uitverkoop begint op 29/9/2023
€10700
€10995 −20%
€8700
*De uitverkoop begint op 28/9/2023
€7995 −18%
€6500
*De uitverkoop begint op 28/9/2023
€11950
4.4/5 Op basis van 6731 Beoordelingen in de winkels en online

KLIMSCHOENEN EN KLIMGORDELS: ONMISBAAR OM GOED EN VEILIG TE KLIMMEN


Klimschoenen zijn onmisbaar voor het beoefenen van alle klimdisciplines. Klimgordels zijn ook essentieel voor het beoefenen van alle disciplines met uitzondering van boulderen. Hieronder een woordje uitleg.


WAT IS EEN KLIMSCHOEN?


Als je al hebt geprobeerd te klimmen met gewone sportschoenen, zul je snel het verschil merken door hetzelfde opnieuw te proberen met schoenen die speciaal voor klimmen zijn ontworpen. Een klimschoen zal je veel meer grip geven op de klimmuur dan een traditionele schoen of sneaker. Een groot voordeel bij het klimmen!


Een klimschoen is licht en heeft een flexibel bovenwerk en een zeer gripvaste zool. Deze rubberen zool moet flexibel genoeg zijn om je grip te geven en tegelijkertijd bestand zijn tegen wrijving en slijtage. De hiel moet stijf genoeg zijn om je een goede stabiliteit te bieden maar ook flexibel om te reageren op de bewegingen van je voet. Het is dus kwestie van een juiste balans te vinden in de eigenschappen van de klimschoen.


De sluiting en het straktrekken van klimschoenen gebeurt ofwel via een klittenband, ofwel via veters ofwel eenvoudigweg door elastische banden.


HOE KIES JE EEN KLIMSCHOEN?


Bij het kiezen van een klimschoen spelen verschillende aspecten een rol. De vorm van je voet, welke vorm van klimmen die je beoefent, je niveau... Pas een schoen zodat je zeker bent dat die aangepast is aan de vorm van je voet en voldoende comfort biedt. Aarzel niet om een maatje kleiner te kiezen dan je gewone schoenmaat zodat je tenen lichtjes gebogen zijn voor meer comfort bij het klimmen


Voor beginners raden we comfortabele en veelzijdige klimschoenen aan, die een goede grip garanderen zonder te stijf te zijn. We geven daarom eerder de voorkeur aan symmetrische of rechte klimschoenen. Met symmetrische klimschoenen kan de klimmer het grootste deel van zijn tenen gebruiken, terwijl asymmetrische schoenen - die preciezer werken - vooral kracht halen uit de grote tenen van de klimmer.


WAT IS EEN KLIMGORDEL EN WAARVOOR WORDT HIJ GEBRUIKT?


Een klimgordel is een essentieel onderdeel van de uitrusting van de klimmer. Het primaire doel is om de klimmer te beveiligen, daarnaast is ook comfort belangrijk. Een klimgordel zit zo goed dat je optimaal kan genieten en je grenzen verleggen tijdens het klimmen. Een klimgordel wordt gedragen rond de taille en dijen. Via de klimgordel is de klimmer verbonden met het zekeringstouw.


De klimgordel wordt dus gebruikt om de veiligheid van de klimmer te waarborgen, zowel tijdens zijn beklimming als tijdens zijn afdaling. Het verdeelt het gewicht van de klimmer gelijkmatig tussen de taille en de dijen, waardoor de druk op de heupen en benen tijdens de afdaling wordt verlicht.


De klimgordel maakt het voor de klimmer mogelijk om zijn uitrusting vast te maken zoals klimtouwen, musketons, pofzakje, katrollen, zekerings- en afdaalapparaten. Bij het verstellen van je klimgordel is het belangrijk om het verstelgesp ruim boven de heupen te brengen.


HOE KIES JE EEN KLIMGORDEL?


De keuze van je klimgordel wordt gemaakt op basis van je gebruik en je niveau. Het is natuurlijk belangrijk om een klimgordel in de juiste maat te kiezen.


Voor beginners zijn de klimgordels van ons klimmerk Simond een uitstekende keuze als je zoekt naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en verzekeren een goede beveiliging. Meer geoefende klimmers kiezen soms een klimgordel die verstelbaar is aan de dijbenen. Deze klimgordel is iets zwaarder maar stelt je in staat om zelf te kiezen hoe hard je de klimgordel aanspant afhankelijk van wat je aan het doen bent.


Laat ze kiezen