Gilets & helmen

Wakeboard- en waterskiën uitrusting

Zowel voor beginners als gevorderden zijn helmen en vesten van essentieel belang om u te beschermen tijdens uw wakeboard- en sleepsportsessies.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€9900 −10%
€8900
*Van ‪8/9/2023‬ tot ‪16/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€4000
BEST BEOORDEELD
Vanaf
€9900 −20%
€7900
*Van 14/11/2022 en zolang de voorraad strekt
4.6/5 Op basis van 185 Beoordelingen in de winkels en online

ONBEZORGD WAKEBOARDEN EN WATERSKIËN MET DE JUISTE BESCHERMING


Wakeboarden is niet enkel leuk, het vraagt ook wat moed. Deze dynamische watersport is perfect voor wie van een kick houdt tijdens de warme zomermaanden. Het is misschien wat kort door de bocht, maar je kan wel stellen dat wakeboarden een mix is van surfen en waterskiën. Voortgesleept door een boot glijd je over het water op een plank die veel weg heeft van een surfboard. Er bestaan zelfs 'wakeboardparks', met schansen en kickers om jumps en tricks te maken. Niettemin is gewoon al riden heel veeleisend voor velen, daarom is aangepaste bescherming zeker nuttig.


WAAROM HEB JE BESCHERMINGSUITRUSTING NODIG OM TE WAKEBOARDEN OF TE WATERSKIËN?


Of je nu een beginner of een professionele wakeboarder bent, een volledige beschermingsoutfit is zeker geen overbodige luxe. Om zo lang mogelijk op je board te blijven staan, is een goed evenwicht onmisbaar. Sommigen stuiten snel op hun limieten, wat leidt tot regelmatige valpartijen. En die kunnen soms pijnlijk zijn, want het wateroppervlak kan hard aankomen.


Bij wakeboarden haal je hoge snelheden, tot wel 30 km/u, en daardoor kan de slag nog feller zijn. Vooral je hoofd moet je goed beschermen. Een andere reden waarom je bescherming moet dragen bij wakeboarden is dat je soms lange stukken moet zwemmen voor je weer aan je vertrekpunt bent. Samen met de inspanning die je levert als je op je board staat, kan dat bijzonder vermoeiend zijn. Daarom is wat hulp bij het zwemmen zeker nuttig, ook al ben je dan een ervaren zwemmer.


Zwem- en reddingsvesten voor mannen en vrouwen

Omdat deze sport op zichzelf al bijzonder vermoeiend is, bestaan er aangepaste vesten die als doel hebben om je te ondersteunen terwijl je zwemt en je voldoende te beschermen. Een drijfvermogen van 50 newton wijst erop dat een vest kan dienen als zwemvest. Dat is een heel belangrijk aspect: als je een zwemvest draagt, moet je dus nog altijd zelf wel in staat zijn om te zwemmen. Dergelijke zwemvesten zijn dus niet geschikt voor mensen die niet kunnen zwemmen.


Als de drijfkracht 100 newton bedraagt, dan hebben we het over een reddingsvest. Dergelijke reddingsvesten zijn licht en bijzonder comfortabel, wat ze bijzonder geschikt maakt voor watersporten. Omdat ze grotendeels uit schuim gemaakt zijn, bieden ze je veel bewegingsvrijheid en dempen ze prima de schokken. Vooral dat eerste aspect is belangrijk bij jumps en tricks. Het materiaal is bovendien rekbaar, waardoor het zich mooi vormt naar elke lichaamsbouw.


Om te garanderen dat alles mooi op z'n plaats blijft, zitten er verstelbare riempjes rond het middel. Een ritssluiting, die doorgaans in het midden zit, helpt om het vest vlot en snel aan en uit te trekken. Sommige reddingsvesten zijn zelfs voorzien van een zakje binnenin om, in het beste geval, wat spullen waterdicht te bewaren. De modellen uit ons gamma zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Voor beginners bestaan er zelfs speciale reddingsvesten met sleeplijn.


Reddingsvesten voor kinderen

Er bestaan ook reddingsvesten die geschikt zijn om kinderen te beschermen. Ze zijn gemaakt uit stretchneopreen en daardoor heel comfortabel. Bovendien lopen er schuimbanden over de ribben, wat de bescherming verhoogt. Verstelbare gespen zorgen ervoor dat alles mooi blijft zitten. Reddingsvesten voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, die zich mooi naar het middel van je kind vormen. Ook met de borstomtrek en taillewijdte wordt rekening gehouden.


Beschermhandschoenen en helmen

Net zoals bij heel wat andere sporten is een beschermd hoofd een must. Geen nood, ook voor hevige watersporten bestaat er een heel assortiment genormeerde helmen, met een stevige buitenschaal. Die beschermt je hoofd wanneer je op het water smakt. De binnenkant is bekleed met een soepel schuim dat je het nodige comfort biedt. Bovendien kan de helm zo niet afglijden. En met een gespsluiting maak je je helm vast onder de kin. De oorpads, die je naar believen kunt afnemen, zijn een ander handig extraatje. Ze beschermen je slapen bij een val, we raden ze dan ook warm aan voor wakeboarders die jumps op kickers maken. Bovendien zijn onze stijlvolle helmen de perfecte aanvulling om je ongedwongen, relaxte look helemaal af te maken. Je vindt ze in klassieke kleuren, zoals zwart en grijs, en in meerdere maten.


Het nut van wakeboardhandschoenen wordt vaak onderschat. Ze geven nochtans veel comfort en grip, zodat je je natte handle veilig kunt vasthouden. De handpalm, vaak in imitatienubuck, zorgt voor een aangenaam contact. Bovendien beschermen de meeste handschoenen ook je gewrichten, om te vermijden dat je pols niet kan terugklappen bij bruuske bewegingen. Onze stevige handschoenen hebben een klittenbandsluiting, zodat je ze in alle veiligheid kan dragen en ze mooi op hun plaats blijven.


☄☄☄

FAQ


Welke helm gebruik je voor wakeboarden?

Om de juiste helm te kiezen komt het erop aan dat de buitenschaal hard is, om je hoofd te beschermen bij een slag op het water. De binnenkant moet dan weer zacht en comfortabel gevoerd zijn, zodat je geen ongemakken ondervindt van de harde buitenschaal. En idealiter zitten er ook luchtgaten in de helm om te ventileren. Zo droogt je haar sneller en raakt je hoofd niet oververhit. Voorts raden we ook aan om voor oorpads te kiezen, zo zijn ook je slapen beschermd.


Welk vest draag je om te wakeboarden?

Doorgaans raden we reddingsvesten van 50 newton aan voor watersporten. Die helpen je om te blijven drijven en bieden je ook heel wat bewegingsvrijheid. Ze moeten ook aangenaam zitten en je goed beschermen wanneer je een smak op het water maakt. Verstelbare riempjes zorgen ervoor dat het vest stevig rond je lijf zit.


Waarom handschoenen dragen bij het wakeboarden?

De handle, zeg maar de stang waarmee je wordt voortgetrokken, is vaak nat en glibberig. Met de juiste handschoenen ligt die vast in de hand en heb je een optimale grip. Bovendien voorkomen ze dat de handle gaat schuren op je huid, zo krijg je geen blaren. Naast het aangename gevoel beschermen heel wat handschoenen ook extra je gewrichten.


Laat ze kiezen