Vitaminen

Sport put je vitaminevoorraad uit: vermijd elk tekort met onze hoogwaardige voedingssupplementen met vitaminen. De vitaminen zijn geschikt voor elk type sporter en staan je toe om je spierweefsels in stand te houden (bv. vitamine C, A en E) en de goede werking van je metabolisme te verzekeren.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€5250 −20%
€4200
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€8400/kg
€1795
€5984/kg
€2750
€27500/kg
€1795
€5984/kg
€1650
€55000/kg
€6999 −20%
€5599
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€18664/kg
€5300
€6625/kg
Sleep Recovery
SPORTS2

Sleep Recovery

Uitsluitend online verkocht
€3499
€3499/kg
Manpower 60T
ETIXX

Manpower 60T

Uitsluitend online verkocht
€3200
€16000/kg
Oxivit
SPORTS2

Oxivit

Uitsluitend online verkocht
€2499
€8330/kg
Multimax 45T
ETIXX

Multimax 45T

Uitsluitend online verkocht
€8900
€29667/kg
Nitra Forte
SPORTS2

Nitra Forte

Uitsluitend online verkocht
€3950
€79000/kg
€2450
€42242/kg
€4395
€87900/kg
Haemo Optimizer
SPORTS2

Haemo Optimizer

Uitsluitend online verkocht
€1799
€1799/kg
€2095
€61618/kg
NIEUWE COLLECTIE
€1700
Multivitamine supplement Women’s vegan
QNT

Multivitamine supplement Women’s vegan

Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.

Vitamines: onmisbaar voor de goede werking van ons lichaam!


Wat is de rol van vitamines? Waartoe dienen ze?


Vitamines zijn organische moleculen die nodig zijn voor een goede werking van ons lichaam, maar die we niet zelf aanmaken. We treffen ze aan in voedingsstoffen en met name in groenten en fruit. Om vitaminetekorten te voorkomen, moet je je inname soms verhogen met de hulp van voedingssupplementen.

De toevoer aan vitamines maakt een harmonieuze werking van ons lichaam mogelijk. In grote lijnen kunnen we vitamines in 2 grote families onderverdelen:
• Lipofiele vitamines: vitamines A, D, E en K


Lipofiele vitamines zijn in vet (lipo) oplosbaar en kunnen in het lichaam worden opgeslagen.
• Hydrofiele vitamines: vitamines C en B


Hydrofiele vitamines zijn oplosbaar in water (hydro) en kunnen niet in het lichaam worden opgeslagen.


Nuttige vitamines voor sporters


Alle vitamines hebben één of meerdere specifieke rollen, en sommige zijn bijzonder nuttig voor sporters!
• Vitamines A, E en C, bijvoorbeeld, zijn voor sporters interessant omwille van hun antioxiderende werking die het spier- en bindweefsel intact houdt.
• Vitamines B zijn eveneens belangrijk voor sporters omwille van hun inwerking op het energiemetabolisme. Ze zijn betrokken bij de energieproductie en nodig voor de synthese van eiwitten en het herstel van spierweefsel.


Koop vitamines en multi-vitamines op DECATHLON.BE


Bij DECATHLON vind je een ruime selectie aan voedingssupplementen die je tekorten aan vitamines en mineralen kunnen ondervangen. Maak je keuze in functie van wat jouw lichaam nodig heeft. Sommige producten bevatten verschillende vitamines en mineralen, zoals: MAXIVITS van LEPIVITS en onze producten die de tekorten aan specifieke vitamines compenseren, zoals de vitamine C-supplementen van ALLNUTRITION.


In welke voedingsstoffen zitten vitamines?


Groenten en fruit bevatten heel wat vitamines. Er zijn ook nog andere voedingsstoffen die ons helpen om vitamines op te nemen! Het gaat om voedingsmiddelen van heel uiteenlopende aard. Hieronder een niet-exhaustieve lijst van de voedingsmiddelen die vitamines bevatten:
• Vitamine A treffen we vooral aan in voedingsstoffen van dierlijke oorsprong (orgaanvlees, lever, boter) en ook in fruit en groenten. Denk maar aan zoete aardappel, pompoen, wortel, tomaat, sla, meloen en abrikoos.
• Vitamine B zit in heel wat voedingsmiddelen, zoals: zuivelproducten, vis, varkensvlees, kip en orgaanvlees. We treffen die groep ook aan in peulvruchten, granen en fruit en groenten (banaan en avocado).
• Vitamine C zit vooral in rode vruchten, citrusvruchten en exotisch fruit (kiwi, mango, ...). Peterselie en groenten als kool of paprika vormen eveneens een bron.
• Vitamine D vind je in hoge concentraties in vette vis (zalm, haring, ...). Eieren, zuivelproducten en levertraan zijn andere bronnen van vitamine D.
• Vitamine E zit vooral in vetstoffen, zoals olijf-, zonnebloem- en arachideolie. Daarnaast ook in spinazie, asperges en kikkererwten.

Zoals je hier kan lezen, bevatten veel voedingsmiddelen vitamines in wisselende concentraties. Om voldoende inname te garanderen en tekorten te voorkomen, wordt een gevarieerde voeding aanbevolen.


Waarom vitamines in de vorm van voedingssupplementen innemen?


Soms volstaat een gevarieerde voeding niet en komen bepaalde tekorten aan het licht. In die gevallen wordt aanbevolen vitamines in de vorm van voedingssupplementen in te nemen om negatieve gevolgen voor je lichaam (verzwakking van het immuunsysteem, vermoeidheid, ...) te voorkomen.Vegetariërs en veganisten hebben meestal een tekort aan vitamine B12, die we uitsluitend aantreffen in vlees en zuivelproducten. Voedingssupplementen worden dan ook aanbevolen om het lichaam te voorzien van de vitamines die het voor een vlot metabolisme nodig heeft.


Wanneer en hoe voedingssupplementen met vitamines innemen?


We raden je aan voedingssupplementen met vitamines bij de maaltijd (bij voorkeur het ontbijt) in te nemen. Zo worden de vitamines vlotter door je lichaam opgenomen. Ga niet overdrijven en respecteer de aanbevolen dosering op de verpakking van je vitaminehoudende voedingssupplementen.

Opmerking: vitamine D en calcium doen het niet goed in combinatie met koffie. De cafeïne kan hun werking verstoren. Laat dus minimaal 15 minuten tussen de inname van vitamines en je eerste kopje koffie.

Laat ze kiezen