Air hockey tafel

Ontdek onze selectie van Air Hockey Tafels voor uren plezier met familie en vrienden! Het perfecte product om jezelf te vermaken, maar ook om aan je coördinatie te werken en je reactietijd te verbeteren.
Skip filters
Filters
€19900 −10%
€17900
*De uitverkoop begint op 16/9/2023
€44900 −11%
€39900
*De uitverkoop begint op 26/9/2023
€29900 −16%
€24900
*De uitverkoop begint op 26/9/2023

Alles wat je nodig hebt om Air Hockey te spelen


Het allerbelangrijkste is de Air Hockey tafel. Er bestaan opklapbare en niet-opklapbare tafels, met een automatische of manuele scoreteller. Dan heb je ook nog wat men noemt "de puck" nodig, d.w.z. de schijf die op de tafel van de ene speler naar de andere gaat. Om deze puck te raken, heb je een stuk nodig dat de "pusher" of ook wel de "striker" wordt genoemd. Elke speler heeft een eigen aanvaller en deze kan de schijf uittrappen met als bedoeling de schijf in het doel van de tegenstander te schoppen. Wanneer je eenmaal je tafel, een puck en een set van twee strikers hebt, hoef je alleen nog maar te spelen!


De regels van het Air Hockey spel


Air Hockey is een spel voor twee (of soms vier) personen. Elke speler heeft zijn of haar eigen puck en er wordt een puck op tafel gelegd. De spelers staan tegenover elkaar rond deze specifieke tafel met een windtunnel. Deze windtunnel zal de puck van de ene kant van de tafel naar de andere laten glijden dankzij een groot aantal luchtopeningen die de puck lichtjes laten zweven. De snelheid van de puck kan worden opgevoerd, evenals de moeilijkheidsgraad van het spel. Om te beslissen welke speler met de puck mag beginnen, wordt een muntstuk opgegooid. Om het spel te winnen moet een van de spelers in drie ronden 7 punten scoren vóór zijn tegenstander en zonder een overtreding te begaan.


Fouten in Air Hockey


- De puck mag het speeloppervlak niet verlaten;
- De puck mag niet worden aangeraakt met de hand of enig ander deel van het lichaam (behalve de opslag);
- De middenlijn mag niet worden overschreden met de striker;
- De puck mag niet onder de striker worden geblokkeerd.Indien je voor het eerst Air Hockey speelt, kom je waarschijnlijk in de verleiding om op de puck te slaan met volle kracht om hem de andere kant op te laten gaan. Maar als je niet op een amateur wilt lijken, zijn hier drie snelle tips om je tactiek te verbeteren.


1) Probeer de puck in bezit te houden
Als de puck op je afkomt, is je eerste instinct waarschijnlijk om hem onmiddellijk te raken met alle kracht. Dit leidt vaak tot ongecontroleerde en wilde schoten. Vermijd deze fout, probeer in plaats daarvan de puck te vertragen, vast te houden en onder controle te krijgen. Als je die eenmaal hebt, probeer hem dan de ene kant op te drijven en de andere kant op te slaan. Of raak de puck en mik nauwkeuriger. Herhaal dit elke keer als de puck terugkomt naar jouw deel van het veld.


2) Pas je grip aan
Pak de striker niet op met de palm van je hand. De meeste professionele air hockey spelers controleren de puck met slechts twee of drie vingers. Je handpalm mag de striker niet raken. Dit zal je meer behendigheid en kracht geven wanneer je je doel raakt en verdedigt.
3) Gebruik een "buitenverdediging" methode
Wanneer je de puck niet hebt, is het de bedoeling dat je in defensiemodus staat. In plaats van je aanvaller voor je doel te houden en te wachten tot je tegenstander toeslaat, beweeg je je aanvaller iets naar voren. Gebruik wat men noemt de "driehoek methode" om schoten vanuit elke hoek te onderscheppen. Trek je hand naar achteren aan beide kanten van je doel om inkomende pucks op te vangen. Deze methode geeft je meer flexibiliteit.

Specifieke kenmerken van de Air Hockey tafel


De Air Hockey tafel heeft opstaande randen waardoor de puck horizontaal van links naar rechts kan stuiteren. Het heeft een zeer glad en glibberig oppervlak dat de wrijving vermindert door de puck te laten zweven op een dun kussen van lucht dat door minuscule ventilatiegaatjes in het oppervlak van het spel wordt uitgestoten. Hierdoor glijdt en beweegt de puck gemakkelijk over de tafel met weinig snelheidsverlies. Het spel heet "Air Hockey" naar de manier waarop een goed gepolijste ijshockey puck glijdt.

Onze andere precesiesporten om met familie of vrienden te spelen


Bij Decathlon bieden we veel sporten en spellen om met familie of vrienden te spelen:
- Kickertafel
- Darts
- Biljarttafels
- Kegelspelen en paletspelens

Laat ze kiezen