Klimgordels

Alpinisme Klimgordels

Ontdek hier al onze klimgordels. De gordels zijn ontworpen om maximaal comfort en bewegingsvrijheid te bieden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
4.7/5 Op basis van 920 Beoordelingen in de winkels en online

DE KLIMGORDEL, EEN ESSENTIEEL ELEMENT VOOR ALPINISME


Een klimgordel is een must voor elke zichzelf respecterende alpinist of aspirant-bergbeklimmer. De juiste keuze is afhankelijk van je niveau en het soort alpinisme dat je beoefent. Hier zijn een paar criteria om je te helpen de beste keuze te maken.


Comfort, het eerste criterium om rekening met te houden

Bij het kiezen van een klimgordel voor alpinisme is comfort het eerste criterium om rekening met te houden. Zonder te passen is het onmogelijk om een idee te krijgen van het comfort van een klimgordel. Bij het kopen van een klimgordel kan een hangtest de moeite waard zijn. Dit is de beste manier om het comfort van een klimgordel te meten. Maak van de gelegenheid gebruik om te zien of de materiaallussen goed zitten, en controleer de dikte en dichtheid van de vulling en de breedte van de riem op de rug.


Verstelbare dijbeenlussen

Bij het kiezen van je klimgordel kun je het beste kiezen voor een model met verstelbare dijbeenlussen. Met deze gespen kun je de maat van de klimgordel aanpassen aan je lichaamsbouw en je beoefening. Het draait allemaal om comfort. Met deze verstelbare dijbeenlussen kun je ook de maat van je klimgordel aanpassen als je een kledinglaag moet uittrekken of toevoegen, afhankelijk van de weersomstandigheden waarmee je tijdens je klim te maken krijgt.


Klimgordels met dijbeenlussen die "geopend" kunnen worden, zijn praktisch als je tijdens je tocht je klimgordel moet aantrekken met je stijgijzers aan.


Voldoende materiaallussen

Touwen, ijsbijlen, musketons ... De uitrusting die je mee moet nemen op je tocht past niet in je broekzakken. Toch moet deze uitrusting binnen handbereik zijn. Daarom zijn klimgordels voorzien van materiaallussen (al dan niet stijf, aan de riem). De meeste klimgordels hebben 4 tot 6 materiaallussen.


De juiste mix tussen comfort, lichtheid en functionaliteit

Het staat allemaal in de titel, of toch bijna. Om lange afstanden af te leggen tussen rotsen, over sneeuw en ijs, is het gewicht van de klimgordel een factor om rekening met te houden, maar het zou niet de enige mogen zijn. Het is vooral belangrijk om een klimgordel te kiezen die geschikt is voor jouw activiteit en comfort en ergonomie biedt. Aarzel niet om advies te vragen aan onze experts in de winkel of aan je klimvrienden. Feedback over ervaringen is voor ons waardevolle informatie om je te kunnen helpen de beste keuze te maken


Laat ze kiezen