Alpinisme helmen

Alpinisme helmen

Ontdek ons assortiment alpinisme helmen. Bescherm je hoofd en oefen veilig, ongeacht je niveau.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.2/5 Op basis van 386 Beoordelingen in de winkels en online

DE ALPINISMEHELM, JE VEILIGHEIDSVERZEKERING


De helm is een ander essentieel onderdeel van uitrusting van de alpinist. Ten eerste beschermt hij je tegen vallende stenen (of iets anders). Ten tweede beschermt hij je hoofd als je een wand raakt of valt. De helm is daarom onmisbaar bij alpinisme.


HELMEN GECERTIFICEERD VOLGENS DE EUROPESE NORM EN 12492


Alpinismehelmen zijn gecertificeerd volgens EN 12492, een norm die specifiek de veiligheidseisen voor klimsport- en alpinismehelmen definieert. Voordat helmen worden gecertificeerd volgens EN 12492, ondergaan ze een reeks tests. Met name om hun schokbestendigheid, stabiliteit, retentiesysteem (positiebehoud van de helm bij een val, van voren naar achteren en van achteren naar voren op het hoofd) en bedekkingsgebied te beoordelen.


DE VERSCHILLENDE TYPES VAN ALPINISMEHELMEN


De stijve helm

Deze helmen zijn vooral geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een robuuste helm. Ze zijn iets zwaarder dan de andere helmen, maar voldoen desondanks aan dezelfde veiligheidsnormen. Deze helmen zijn gemaakt met een schaal van stijve ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) kunststof, in combinatie met EPS-schuim. Deze helmen zijn zeer schokbestendig.


De ‘in-mold’ helm

Dit type helm heeft het voordeel dat het lichter is dan een stijve helm, maar toch net zo sterk. ‘In-mold’ helmen worden gemaakt door de (polycarbonaat) buitenschaal en het binnenmateriaal (geëxpandeerd polystyreen) in de mal samen te smelten. Deze technologie wordt ook veel gebruikt voor ski- en fietshelmen. Ze biedt het juiste compromis tussen lichtheid en bescherming tegen impacts.


De hybride helm

Is lichtgewicht een essentiële eigenschap voor jou? Dan zijn hybride alpinismehelmen ideaal om je te beschermen tijdens je bergavonturen, op alle soorten terrein. Deze geventileerde helmen doen je al snel vergeten dat je ze op je hoofd hebt. Om gewicht te besparen hebben ze geen volledige buitenschaal. Toch zijn ze heel stevig (EN 12492 norm) en hebben ze een polycarbonaat schaal aan de bovenkant van de helm voor de veiligheid, maar ook voor de duurzaamheid van de helm, om slijtage van de EPP-schuimkap te beperken.


Samengevat moet je een helm kiezen op basis van je niveau, je type beoefening en je budget (lichtheid heeft zijn prijs), maar ook op basis van hoe de helm aanvoelt en je voorkeuren. Bovenal is het belangrijk dat de helm die je kiest comfortabel op je hoofd zit en toch zijn beschermende rol vervult. Aarzel niet om advies te vragen aan onze experts in de winkel of aan je klimvrienden. Zij zullen je ook helpen je keuze te verfijnen.


Laat ze kiezen