Bergschoenen alpinisme

Bergschoenen alpinisme

Ontdek hier al onze bergschoenen die weerstand, robuustheid en comfort bieden om in elk seizoen de bergen in te trekken.
Hulp bij je keuze
Hoe kies ik bergschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Vanaf
€28000 −18%
€22700
*De uitverkoop begint op 21/9/2023
€20000 −18%
€16350
*De uitverkoop begint op 22/9/2023
€20000 −18%
€16350
*De uitverkoop begint op 21/9/2023
€20000 −18%
€16350
*De uitverkoop begint op 21/9/2023
Vanaf
€20000 −18%
€16350
*De uitverkoop begint op 21/9/2023
4.3/5 Op basis van 643 Beoordelingen in de winkels en online

ALPINISME IS EEN VEELEISENDE SPORT, WEES DUS OOK VEELEISEND VOOR JE SCHOENEN


Alpinisme is een veeleisende sportdiscipline, dus moet je ook veeleisend zijn bij het kiezen van je schoenen. Een goede alpinismeschoen moet robuust zijn, een goede instap hebben, ademend zijn en, voor zover mogelijk, lichtgewicht.


KIES IK EEN STIJVE OF HALFSTIJVE ZOOL VOOR MIJN ALPINISMESCHOENEN?


Bij het kiezen van een paar alpinismeschoenen is een belangrijk kenmerk de stijfheid van de zool.


Schoenen met stijve zolen worden aanbevolen voor alpinisme op moeilijk terrein (technisch en rotsachtig) of in extreme omstandigheden (sneeuw en ijs). Ze zijn echter minder comfortabel.


Schoenen met halfstijve zolen bieden meer flexibiliteit aan de voet en daardoor meer comfort en bewegingsvrijheid. Meer ervaren klimmers, die een goede techniek en kracht in hun voeten en enkels hebben, zullen meestal kiezen voor stijve zolen. Deze brengen de kracht efficiënt over en bieden een betere controle tijdens het klimmen. Maar iedere bergklimmer heeft uiteraard zijn eigen persoonlijke voorkeuren.


ANDERE ASPECTEN OM REKENING MET TE HOUDEN BIJ HET KIEZEN VAN ALPINISMESCHOENEN


Bij het kiezen van je schoenen moet je je laten leiden door het soort alpinisme dat je beoefent en je ervaringsniveau. Je moet ook rekening houden met de klimatologische omstandigheden waarmee je te maken zult krijgen. Zowel wat betreft thermische isolatie als waterdichtheid. Je moet ook de juiste schoen voor jouw voet vinden! Comfort en pasvorm zijn essentieel om blaren, pijn en zelfs blessures te voorkomen. Dus zorg ervoor dat de schoen die je kiest je enkel goed ondersteunt en een comfortabele binnenzool heeft. Houd tot slot rekening met het gewicht van de schoen, want dat kan van invloed zijn op je prestatieniveau en vooral op je comfort tijdens je klimsessies. Zoals je ziet is het kiezen van een alpinismeschoenen niet eenvoudig. Aarzel dus niet om verschillende modellen uit te proberen en vraag ons winkelpersoneel of je bergsportvrienden om advies.


HET BELANG VAN SOKKEN BIJ ALPINISME


Het kiezen van goede alpinismeschoenen is allemaal goed en wel. Maar de keuze van (hoge) sokken is ook heel belangrijk. Deze moeten comfort, thermische isolatie en een optimale pasvorm bieden om schuren en dus het risico op blaren en blessures te voorkomen. Deze sokken hebben over het algemeen verstevigingen op het scheenbeen, de wreef en de tenen. Tijdens bergbeklimmen kunnen je voeten overvloedig zweten door de intense fysieke inspanning. Technische sokken die speciaal zijn ontwikkeld voor alpinisme, zijn gemaakt van ademende materialen zoals merinowol die het vocht van de huid afvoeren en je voeten tegelijkertijd drooghouden.


Laat ze kiezen