Snowboard handschoenen kinderen

Snowboard handschoenen Kinderen

Warme en waterdichte handschoenen of wanten? Hier vind je ons aanbod aan snowboard handschoenen en wanten.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Vanaf
€3495 −21%
€2750
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
Reusch Tom Mitten
REUSCH

Reusch Tom Mitten

Uitsluitend online verkocht
€4495 −11%
€3995
*De uitverkoop begint op 4/9/2023
€6995 −20%
€5595
*De uitverkoop begint op 19/10/2022
Vanaf
€3995 −22%
€3100
*De uitverkoop begint op 22/9/2023
Vanaf
€3495 −27%
€2550
*De uitverkoop begint op 22/9/2023
€2490
€2200 −6%
€2050
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
Vanaf
€3495 −12%
€3050
*De uitverkoop begint op 19/9/2023
Reusch Tom Mitten
REUSCH

Reusch Tom Mitten

Uitsluitend online verkocht
€4495 −11%
€3995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€4495 −11%
€3995
*De uitverkoop begint op 21/7/2023
€4195
€4195
4.3/5 Op basis van 5790 Beoordelingen in de winkels en online

HANDSCHOENEN EN WANTEN OM JE HANDEN WARM TE HOUDEN OP DE SKI- EN SNOWBOARDPISTES


Zonder een paar warme en functionele handschoenen wordt een dagje snowboarden al snel een beproeving. Ervaren snowboarders weten dit al lang, maar beginnende wintersporters moeten het vaak aan den lijve ondervinden om het echt te beseffen. Koude handen en verkleumde vingers zijn een echte geseling op de pistes. Snowboardhandschoenen zijn daarom een onmisbaar onderdeel van elke wintersportuitrusting.


SNOWBOARDHANDSCHOENEN OK, MAAR NIET OM HET EVEN WELKE


Terwijl een normaal paar handschoenen meestal voldoende is om je handen warm te houden tijdens het koude seizoen, moeten ski- en snowboardhandschoenen aan veel strengere eisen voldoen. Wintersportliefhebbers moeten vooral meer belang hechten aan de kwaliteit en functionaliteit van de materialen. Ze moeten ook kiezen voor onberispelijk afgewerkte naden. Dat is de enige manier om zeker te zijn van warme, droge vingers, zelfs bij contact met ijs en sneeuw.


WAARAAN MOETEN GOEDE SNOWBOARDHANDSCHOENEN VOLDOEN?


Het meest geschikte model snowboardhandschoen is voor iedereen verschillend en hangt af van de persoonlijke perceptie van kou, het weer en het type wintersport dat wordt beoefend. Zo zijn bij freeriden en op de pistes zeer warme en sterke snowboardhandschoenen heel nuttig bij temperaturen onder nul. Lichtere, dunnere handschoenen (in softshell, bijvoorbeeld) zijn dan weer geschikter voor langlaufen, toerskiën en sneeuwwandelen bij zachtere temperaturen. Voor snowboarders, op hun beurt, is het dan weer uitermate belangrijk dat de handschoenen een goede grip hebben, om de handen zacht over de sneeuw te laten glijden.


HET MATERIAAL VAN SNOWBOARDHANDSCHOENEN HANGT AF VAN HUN GEBRUIK


Op een klassieke skipiste, in de verse poedersneeuw, in een halfpipe of op een langlaufpiste: je handen moeten steeds droog en warm blijven, zelfs na een lange dag buiten. Je handen mogen niet overmatig zweten en je handschoenen mogen je sportieve activiteiten niet hinderen.


De beschikbare modellen kunnen desalniettemin erg verschillen op het vlak van functionaliteit, thermische isolatie en gebruikte materialen. Kies dan ook zeker snowboardhandschoenen die speciaal ontwikkeld werden voor het door jou gewenste gebruik.

  • Complete bescherming tegen de weersomstandigheden dankzij thermische isolatie : klassieke ski- en snowboardhandschoenen, die vooral gebruikt worden bij wintersporten, freeride en bij hevige kou, zijn meestal gemaakt uit leder of uit een synthetisch materiaal. Ze zijn uitzonderlijk water- en winddicht en bieden een bijzonder goede grip. Ze zijn voorzien van een isolerende en vochtregulerende voering uit synthetische vezels of een functioneel natuurlijk materiaal als merinowol, dat de warmte goed vasthoudt.
  • Sportieve modellen voor de minder koude dagen : voor langlaufen of andere duursporten waarbij je veel transpireert, zijn gevoerde handschoenen niet geschikt vanwege de hoge intensiteit. Hetzelfde geldt voor de warmere lentemaanden vanwege de zachtere temperaturen. Je kiest dan beter voor lichte, ademende en elastische modellen zonder isolatie, membranen of andere ondoordringbare lagen. In sommige omstandigheden is het beter om twee paar handschoenen aan te schaffen (voor verschillende seizoenen of sporten).

DE MAAT EN HET PASSEN VAN SKIHANDSCHOENEN


Voor een goede bescherming tegen kou en vocht, zijn een optimale pasvorm en maximaal draagcomfort van je skihandschoenen van groot belang. De handschoenen mogen ook je bewegingsvrijheid niet beperken. Ze mogen dus niet te klein en niet te groot zijn. In het ideale geval zou je 0,5 centimeter (of ongeveer een vingerbreedte) ruimte moeten hebben aan je vingertoppen en in de breedte rond je handen (in het geval van wanten). Hoe hoger de intensiteit van je activiteit, hoe strakker de pasvorm moet zijn.


HANDSCHOENEN OF WANTEN? WARMTE VERSUS BEWEGINGSVRIJHEID


Een andere belangrijke factor bij het aanschaffen van snowboardhandschoenen is het geschikte type handschoen . Je hebt de keuze tussen compacte wanten en handschoenen met vingers. Beide hebben hun voor- en nadelen.


Handschoenen

  • Voordelen: Een fijner gevoel en betere grip (skistokken, bindingen, ritssluitingen, ...), Een directer contact tussen de skistokken en de handen
  • Nadelen: Minder goede isolatie/minder warm
  • Geschikt voor: Actieve en sportieve riders, langlaufers en andere duursporters; zachtere temperaturen

Wanten

  • Voordelen: Houden je handen goed warm, Minder naden en dus een betere bescherming tegen wind en vocht
  • Nadelen: Minder flexibiliteit en minder bewegingsvrijheid voor de vingers, Geen directe grip op objecten mogelijk
  • Geschikt voor: Lage temperaturen, koudere bestemmingen, steile afdalingen in diepe sneeuw, personen met een verhoogde koudegevoeligheid

De keuze tussen handschoenen of wanten hangt niet alleen af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van de wintersport die je beoefent, de buitentemperaturen en je persoonlijke gevoeligheid voor temperatuur. Je vindt vanaf nu ook speciale, gecombineerde modellen, dit zijn handschoenen met vingers die je met behulp van een hoes kunt omvormen tot wanten.


FUNCTIONELE EN ELEGANTE SNOWBOARDHANDSCHOENEN VIND JE BIJ DECATHLON


Voor onvergetelijke winteravonturen op of buiten de piste vind je bij DECATHLON een breed gamma functionele ski- en snowboardhandschoenen voor heren en dames of voor kinderen. Alle artikelen werden speciaal ontwikkeld voor wintersporten en zijn dus voldoende sterk en opgewassen tegen lange dagen op je snowboard bij slecht weer.


Laat ze kiezen