Snowboard thermisch ondergoed

Snowboard thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed is een belangrijke eerste laag bij het snowboarden. Deze zorgt voor een goede zweetafvoer maar ook voor het behouden van warmte.
Hulp bij je keuze
Hoe kies je ski- en snowboardondergoed?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.6/5 Op basis van 21778 Beoordelingen in de winkels en online

THERMISCH SNOWBOARDONDERGOED ALS BESCHERMING TEGEN KOU EN VOCHT


Bij snowboarden, en ook bij andere wintersporten als skiën, langlaufen of toerskiën, speelt je outfit een grote rol om in alle comfort lange tijd in de buitenlucht door te brengen. En wie comfort zegt, zegt ook droog blijven, om niet het kougevoel te ervaren dat doorgaans wordt veroorzaakt door kleding die niet is aangepast aan je behoeften. Om dit soort ongemakken tegen te gaan, is aangepaste kleding essentieel. En dat begint bij het kiezen van het juiste thermisch ondergoed, met als doel je lichaamswarmte te reguleren en transpiratie efficiënt af te voeren.


THERMISCH ONDERGOED VOOR SNOWBOARDEN: HET BELANG VAN HET MATERIAAL


Bij het kiezen van je thermisch snowboardondergoed, zijn rekbaarheid, warmte, ademend vermogen en geurcontrole belangrijke zaken om te overwegen. De beschikbare materialen zouden er in moeten slagen al die eigenschappen met elkaar te combineren. Er bestaan verschillende categorieën materialen. De meest gebruikte zijn natuurlijke vezels en synthetische vezels, elk met hun eigen voor- en nadelen.


Let op: katoen is voor sporters sowieso een slecht idee omdat het nauwelijks ademt, alle vocht absorbeert en er enorm lang over doet om weer te drogen.


Thermisch ondergoed voor snowboarden van synthetisch materiaal

Thermisch ondergoed van synthetisch materiaal biedt het voordeel dat het heel snel droogt, lang meegaat en onderhoudsvriendelijk is. Daardoor is het de ideale bondgenoot voor je activiteiten met gemiddelde intensiteit óf om te reizen. Technisch ondergoed van synthetische vezels is doorgaans echter zwaarder, houdt meer geurtjes vast en is minder warm dan dat van natuurlijke vezels.


Thermisch ondergoed voor snowboarden van natuurlijke vezels

Thermisch snowboardondergoed van natuurlijke vezels biedt een natuurlijke warmte, een uitstekende geurcontrole en een licht gevoel. Het is dus uitermate geschikt voor een meer technisch en intensief gebruik. Dergelijk ondergoed voelt ook aangenamer aan. Een basislaag in natuurlijke vezels is echter vaak duurder. Natuurlijke vezels hebben ook meer tijd nodig om te drogen en zijn fragieler. Daardoor is het onderhoud ervan complexer dan bij een basislaag in synthetische vezels. Bovendien worden steeds vaker heel wat technologieën - o.a. het beroemde Polartec® en Primaloft® - gebruikt om de zwakke punten van synthetisch thermisch ondergoed te compenseren en het onder mee beter bestand te maken tegen geurtjes en zweet. Op die manier worden de prestaties ervan vergelijkbaar met, bijvoorbeeld, thermisch ondergoed in merinowol.


'Hybride' thermisch ondergoed voor snowboarden

Om de verschillende voordelen met elkaar te combineren, bieden bepaalde fabrikanten technisch snowboardondergoed aan in een mix van materialen, wat meestal resulteert in zones met synthetische vezels en andere met natuurlijke vezels. Deze hybride constructie biedt heel wat voordelen en wordt steeds vaker gebruikt voor ondergoed waarmee je de bergen intrekt.


THERMISCH ONDERGOED VOOR SNOWBOARDEN VIND JE BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een uitgebreid assortiment thermisch snowboardondergoed voor zowel heren en dames als kinderen. Van thermoshirts en thermobroeken, tot zelfs verwarmde broeken, bij ons vind je altijd het thermische en technische ondergoed dat je nodig hebt om volop van je verblijf in de sneeuw te genieten.


Laat ze kiezen