Kledij

Toerskikledij

Ontdek hier ons gamma aan toerski kledij voor dames en heren.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€12000
VERLAAGDE PRIJS
€6500
Verlaagde prijs voordien €7000
€15000
€7000 −28%
€5000
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€17000 −10%
€15300
*De uitverkoop begint op 2/10/2023
€19500
€18000
€18000
BEST BEOORDEELD
€1600
€15000
€15000
€16000 −20%
€12800
*De uitverkoop begint op 2/10/2023
4.4/5 Op basis van 9583 Beoordelingen in de winkels en online

DE GESCHIKTE KLEDIJ VOOR TOERSKIËRS

Eerst zwoegen en zweten om de top te bereiken en daarna aan hoge snelheid afdalen in koude wind: toerskiërs kennen dat gevoel! Ze combineren alpineskiën met bergbeklimmen. Voor heel wat wintersportliefhebbers is het niet makkelijk om de geschikte kledij te vinden. De oplossing? Skikledij voor toerskiërs is functioneel en heel specifiek. Ze dragen verschillende laagjes boven elkaar, volgens het beproefde 'ui-concept'.


Het systeem met drie lagen die je niet eerst doen zweten om je daarna te doen bevriezen.

Toerskikledij moet in de eerste plaats aan drie criteria voldoen:
Warm houden: de kledij moet warm genoeg zijn, zodat je geen kou krijgt, zelfs niet tijdens snelle afdalingen en/of bij negatieve temperaturen.
Beschermen: toerskikledij moet je tegen alle weersomstandigheden (neerslag, wind, ...) beschermen.
Temperatuurregulatie: de kledij moet voorkomen dat je tijdens belastende activiteiten overmatig gaat zweten. Als je nat of bezweet bent, voelt dat niet alleen onaangenaam. Je lichaam gaat ook sneller afkoelen.


Precies daarom, bestaat de ideale toerskikledij uit verschillende lagen van functionele kledingstukken die (zoals een ui) boven elkaar worden gedragen. Ze zorgen voor een optimale temperatuurregulatie. We onderscheiden de volgende drie lagen:
• Een basislaag: kwalitatief thermisch ondergoed draag je onder je kleren.
• Een isolerende tussenlaag om de lichaamswarmte vast te houden.
• Een buitenlaag: die derde laag moet weerbestendig zijn.


WAT HEB IK ALS TOERSKIËR ECHT NODIG?

Met degelijke toerskikledij kan je in de toekomst lange en zware skitochten aan. De basislaag absorbeert je zweet. De tussenlaag voorkomt afkoeling en de stevige buitenlaag beschermt je tegen regen, wind en sneeuw. Denk daarnaast ook aan skikousen, skihandschoenen en een skihelm om je uitrusting compleet te maken.


1. Thermisch ondergoed

Die kleding komt rechtstreeks met de huid in contact. Het is in feite het uitgangspunt van het hele ui-principe. Zweet wordt afgevoerd. Toerski-ondergoed wordt zo goed mogelijk op je behoeften afgestemd en uit warme en functionele materialen vervaardigd.
Synthetische stoffen (polyester, polyamide, ...) en merinowol hebben op dat vlak hun deugdelijkheid bewezen. Aan welk materiaal je de voorkeur geeft, hangt af van je persoonlijke smaak en van de manier waarop je het draagt.


2. Tussenlaag

De tweede laag is vooral bedoeld als isolatie. Ze moet het lichaam beschermen en tegelijk het vocht afvoeren. Aangezien het activiteitenniveau (en dus de lichaamstemperatuur) tijdens beklimmingen en afdalingen sterk verschilt, is het altijd een goed idee om verschillende tussenlagen te dragen, zeker als je langere tijd op uitstap bent.
• Voor beklimmingen zijn wollen (of synthetische) hemden met korte of lange mouwen ideaal.
• Voor afdalingen (bij koudere temperaturen) kiest u maar beter voor een iets dikkere tussenlaag. Afhankelijk van de weersomstandigheden en je koudegevoel, draag je een fleece/een lichte softshell o f een jas in merinowol. Je kan ook opteren voor een dunne donsjas.


3. De derde laag

De derde 'shell' laag is de buitenste kledinglaag van toerskiërs. Ze beschermt rechtstreeks tegen invloeden van buitenaf (sneeuw wind en regen). Naargelang het weer en het seizoen kan je een softshell of een lichte fleece dragen. Een dikkere hardshell is uiteraard ook een optie.

Handschoenen, hoed en andere praktische accessoires voor toerskiërs

Skimutsen, sjaals, handschoenen en skikousen beschermen de lichaamsuiteinden tegen externe invloeden. Tegelijk voeren ze zweet af en voorkomen ze dat het lichaam gaat afkoelen.
skimutsen beschermen je hoofd en je nek tegen koude, wind en UV-stralen, die zeker in de bergen intens kunnen zijn. Je kan ook een skihelm dragen, de eisen van beide sporten lopen immers gelijk.
• Skimaskers en skibrillen - ook wel balaclava's genoemd - verwarmen het gezicht en de nek en vormen de perfecte aanvulling op mutsen en skihelmen.
• Kwalitatieve toerskihandschoenen houden je handen warm tijdens afdalingen zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Ze reguleren de warmte en de koude uitstekend, dankzij ademende en waterafstotende materialen, extra ventilatie en degelijke isolatie.
Skikousen houden je voeten op de ideale temperatuur en zorgen voor optimaal comfort in je skischoenen. Tegelijk voorkomen ze de vorming van blaren en wondjes. In zwaar belaste zones zijn ze dan ook voorzien van extra voering.


PERFECT UITGERUST, DANKZIJ DE DEGELIJKE TOERSKI-UITRUSTING VAN DECATHLON

Van handige skibroeken over knusse donsjassen tot lichte en ademende softshells. Zonder de elegante skihandschoenen en mutsen te vergeten! Bij DECATHLON vind je alles om je toerski-uitrusting samen te stellen. Kies uit een breed gamma toerskikledij in verschillende maten en kleuren, zowel voor heren als voor dames.


FAQ


Wat moet ik als toerskiër dragen?

Zonder degelijke toerskikledij wordt ski-alpinisme moeilijk. Afhankelijk van je route en de weersomstandigheden word je grillige omstandigheden blootgesteld. Hou rekening met de temperatuurschommelingen onderweg. Kwalitatieve toerskikledij beschermt je afdoende tegen koude wind en neerslag, aangezien ze vervaardigd is uit functionele materialen als merinoswol of synthetische stoffen.


Om overmatig zweten tijdens beklimmingen te voorkomen, moet je je altijd kleden volgens het ui-concept. Dat betekent dat je verschillende lagen boven elkaar aantrekt en je kledij altijd op de weersomstandigheden van dat moment afstemt.


Functioneel ski-ondergoed kan als eerste laag fungeren. Een lichte en isolerende softshell of een hemd met lange mouwen vormt de tussenlaag. Een soft- of hardshell of een waterafstotend windjack is de ideale keuze voor de derde kledinglaag. Een verwarmde helm, skihandschoenen en passende skikousen maken eveneens deel uit van de basisuitrusting van een alpineskiër.


Waarin verschilt toerskikledij van kledij voor alpineskiërs?

Er is niet veel verschil tussen de basislagen voor alpineskiërs en toerskiërs. De klassieke skibroeken en ski-jassen zijn niet meteen geschikt voor toerskiërs. Om voldoende warmte te geven tijdens occasionele rustfases (o.a. in de skilift) zijn ze immers dik gevoerd. Dat is eender een nadeel tijdens intensieve afdalingen. Conventionele skikledij is voor toerskiërs veelal te warm. Afdalingen zijn daarop een uitzondering. In principe kan je hiervoor een alpinesportjas dragen.


Veel toerskibroeken zijn voorzien van (vouw)zakken of ritsen voor meer verluchting. Ze zijn sterker en zijn bestand tegen noppen en scherpe skikanten.


Hoe moet ik mijn toerskikledij wassen?

Om je skikledij niet te beschadigen, moet je een speciaal wasmiddel voor sportkledij en functionele kledij gebruiken. Dat is ook geschikt voor je derde laag: de ski-jas en de skibroek die hun warmhoudende en waterafstotende eigenschappen lang moeten behouden. Anders kunnen de gevoelige membranen gaan verschuiven. Skiondergoed vraagt om een klassiek, zacht wasmiddel. Volg hoe dan ook altijd de wasinstructies van de fabrikant.


Hoe moet ik mijn toerskikledij (opnieuw) waterafstotend maken?

Om ervoor te zorgen dat je ski-jas en je skibroek je terdege tegen vocht, wind en koude blijven beschermen, moet je ze na elke wasbeurt impregneren. Zelfs als je kledij nog gedeeltelijk waterafstotend is, moet je ze toch opnieuw waterdicht maken. Gebruik, bijvoorbeeld, een spray, een speciaal wasmiddel of een specifiek programma in de wasmachine.

Laat ze kiezen