Verlichting

Verlichting en lamp

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€7500
4.3/5 Op basis van 26042 Beoordelingen in de winkels en online

ZAKLAMPEN, HOOFDLAMPEN EN CAMPINGLAMPEN OM TIJDENS JE NACHTELIJKE ACTIVITEITEN TE KUNNEN ZIEN


Bij Decathlon vind je verschillende soorten lampen - hoofdlampen, zaklampen en campinglampen (ook wel 'lantaarns'genoemd) - om goed gezien te worden tijdens al je buitenactiviteiten in het donker of als er weinig licht is. Elke lamp heeft bovendien een ander gebruik. Onze lampen zijn dan ook onmisbaar om je het nodig comfort te geven als je gaat kamperen, trekken, wandelen of sporten (hardlopen, fietsen, enz.). Decathlon biedt heel wat verschillende lampen, ontwikkeld om aan je strengste eisen te voldoen. De lampen werken met batterijen, oplaadbare batterijen of dynamo's. De activiteit die je beoefent bepaalt welke lamp je het best kiest.

Met onze lantaarns kun je een hele avond lang de omgeving verkennen of je in het licht rond de kampeerplaats nestelen. Als iedereen gaan slapen is, kun je moeiteloos de weg terugvinden, zonder over een boomstronk te struikelen. Als je gaat kamperen op een afgelegen plek in een betoverend landschap is de kans groot dat je weinig licht zult hebben als de zon is ondergegaan. Neem dan ook een van onze lantaarns mee om tijdens de nacht op avontuur te trekken.

Een hoofdlamp is een handig hulpmiddel om voor extra licht te zorgen als je tijdens je activiteiten bezig bent met je handen. Je kunt bijvoorbeeld geen zaklamp gebruiken om te koken tijdens het kamperen of als je aan het hardlopen bent. Afhankelijk van de activiteit zul je tussen een zaklamp en een hoofdlamp moeten kiezen om voor voldoende licht te zorgen.

Het is dus geen overbodige luxe om drie lampen bij te hebben als je buiten bent. Die drie lampen zijn de hoofdlamp, de zaklamp en de lantaarn.


EEN HOOFDLAMP OM DE WEG TE VERLICHTEN | WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN ALS JE EEN HOOFDLAMP KOOPT


Een hoofdlamp is onmisbaar bij activiteiten als kamperen, wandelen en bergbeklimmen. Als je van plan bent buiten en 's nachts te sporten, komt een hoofdlamp goed van pas. De sterkte van het licht en hoe ver je kunt schijnen, zijn criteria waar je rekening mee moet houden als je een hoofdlamp kiest. Een lamp die krachtig en ver kan schijnen is bijvoorbeeld erg belangrijk als je trektochten maakt. Bij Decathlon vind je krachtige koplampen die tot 25 meter ver kunnen schijnen.

Hoofdlampen bestaan zowel op batterijen als op oplaadbare batterijen. Vergeet ook niet om reservebatterijen mee te nemen als je met een hoofdlamp op batterijen werkt. Zo kun je er met een gerust hart opuit trekken. Heb je een hoofdlamp met oplaadbare batterijen maar heb je niet meteen elektriciteit voorhanden op de plek waar je gaat wandelen? Kies dan voor een powerbank.

Hoofdlampen worden vaak gemaakt met verschillende verlichtingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen tussen rood licht, weinig licht of veel licht. Als je weinig licht nodig hebt, kun je het best kiezen voor de stand met weinig licht om energie te besparen. Rood licht is dan weer een noodzakelijke functie, vooral in noodsituaties. Het kan ook gebruikt worden voor signalisatie. Tegelijk verbruikt het minder energie en leidt het je ogen niet af van de persoon met wie je praat. Rood licht helpt ook om je ogen aan het donker aan te passen en voorkomt dat muggen zich tijdens een zomerkamp rond het licht verzamelen. Het is dan ook zeer nuttig als je een hoofdlamp met een roodlichtfunctie kiest.


DE VERSCHILLENDE SOORTEN ZAKLAMPEN


Een zaklamp is het eerste soort verlichting waar je aan denkt om licht in het donker te hebben. Het is een van de basisdingen die je tijdens je buitenactiviteiten nodig hebt en de prijzen van zaklampen variëren naargelang de eigenschappen en de mogelijkheden van het product Zaklampen zijn verkrijgbaar met veel of weinig licht en het vermogen van de lamp wordt uitgedrukt in lumen. Zo heeft een zaklamp die op 50 lumen werkt een hoge lichtsterkteen een gebruikstijd van gemiddeld vier uur. Als je dezelfde zaklamp op 25 lumen (lagere lichtsterkte) laat werken, gaat hij gemiddeld negen uur mee. Let bij het kopen van een zaklamp dan ook op de lichtsterkte en maak een inschatting van hoe vaak je de lamp wilt gaan gebruiken.

Een ander belangrijk criterium bij de keuze van een zaklamp is het gewicht: hoe lichter het product, hoe gemakkelijker het te dragen is. Het is ook handig als je de lamp gemakkelijk kunt vasthouden, als ze antislip is en in de palm van je hand past. Met een lamp die je kunt ophangen heb je eveneens heel wat mogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld aan het plafond van je tent hangen en na het gebruik aan je tas of taille vastmaken. Het gewicht van een product is vooral belangrijk als je met een tas reist. Bij wandel- en klimactiviteiten zorgt zelfs het kleinste gewicht in de tas voor een aanzienlijke belasting. Je kiest dan ook best voor het lichtste model.


DYNAMOLAMPEN


Sommige lampen werken met een dynamosysteem.Je kunt die lampen moeiteloos gebruiken, zonder dat je rekening moet houden met een lege batterij of het moment waarop je de lamp na een laadbeurt uit het stopcontact moet trekken. In het dynamosysteem zit een mechanisme dat energie opwerkt door beweging, ook al is de batterij leeg en niet opgeladen. Het mechanisme activeert het dynamosysteem van de lamp met een lege batterij waardoor ze verder blijft branden. Je kunt het dynamosysteem makkelijk laten werken door aan de hendel van de dynamo te draaien en zo energie op te wekken. Bij Decathlon kun je ook terecht voor oplaadbare lantaarns met een dynamosysteem.Zaklampen die enkel met een dynamosysteem werken, zijn erg licht en kun je gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Decathlon biedt je een assortiment efficiënte en zorgvuldig ontwikkelde lampen die je veilig buiten kunt gebruiken en je geen moment zullen ontgoochelen.


FIETSVERLICHTING OM GOED ZICHTBAAR TE BLIJVEN


Fietsverlichtingis ontzettend belangrijk om in het donker en bij weinig licht goed op te vallen voor de andere weggebruikers die je moeilijk kunnen zien. Met de fietsverlichting en andere verlichtingsaccessoires van Decathlon kun je met een gerust hart in het donker rijden. Onze oplaadbare fietslampjes werken met USB, zodat je ze tussen twee ritten snel kunt opladen. Zoek naar fietslampen en reflectoren die je gemakkelijk en efficiënt aan de voor- en achterkant van je fiets kunt bevestigen. Neem zeker ook eens een kijk je tussen onze goed opvallende fietskleding in verschillende stijlen om op te vallen wanneer het nodig is.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken