Loopschoenen heren

Loopschoenen heren

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€11000
VERLAAGDE PRIJS
€1500
Verlaagde prijs voordien €1600
Vanaf
€5700
€7500 −34%
€4945
*De uitverkoop begint op 26/5/2023
€5500
Galaxy 6 Schoenen
ADIDAS

Galaxy 6 Schoenen

Uitsluitend online verkocht
€7500 −34%
€4945
*De uitverkoop begint op 26/5/2023
€7500
Response Schoenen
ADIDAS

Response Schoenen

Uitsluitend online verkocht
€12000
€13000
€8000
4.4/5 Op basis van 11764 Beoordelingen in de winkels en online

ALLE LOOPSCHOENEN VOOR HEREN ZIJN ANDERS


Je vindt hier een ruime keuze aan joggingschoenen voor heren. De meeste van die schoenen zijn van het merk Kalenji van DECATHLON. Daarnaast verkopen we ook loopschoenen van de merken Asics, Adidas, New Balance en Reebok. Niet al die schoenen zijn evenwaardig.


LOOPSCHOENEN VOOR HEREN: DE VERSCHILLEN


Om het juiste paar loopschoenen te kiezen (of alleszins die die het best bij jou passen), moet je je als loper bewust zijn van het soort loper dat je bent, je loopstijl, de frequentie, de duur van je inspanningen en de ondergrond waarop je loopt.


Loopstijl / welk soort loper ben je

Iedere loper heeft een eigen stijl, en we kunnen dan ook verschillende types onderscheiden. De loopstijl wordt bepaald door de stand van je voet tijdens het lopen. Er bestaan lopers met neutrale pronatie, onderpronatie en overpronatie. In het geval van pronatie of overpronatie, draait de voet in de rolfase te veel naar binnen. Bij supinatie of onderpronatie, draait de voet te veel naar buiten. Kalenji ontwikkelde een concept dat die foute voetpositie tijdens het lopen corrigeert: het K-Only concept. Dankzij een dikkere foamlaag onder het eerste middenvoetsbeentje, past de loopschoen zich aan alle voetstanden aan.


Ondergrond: lopen op harde, zachte of gemengde (trail) ondergrond

Kenmerkend aan trailschoenen voor heren is dat ze een buitennaad met nopjes hebben, voor een betere grip en meer voeling met het terrein. Trail loopschoenen worden ook op andere ondergronden gedragen. Denk, bijvoorbeeld, aan een zachte, modderige ondergrond of keitjes.


Loopschoenen voor heren die op de weg lopen, zijn ook geschikt in het bos, op de loopband en - vooral - op asfalt. Dergelijke loopschoenen lenen zich ook tot halve marathons, marathons en snelle wedstrijden van 10 km. Competitielopers op die afstanden lopen regelmatig, volgen een trainingsschema en leggen doorgaans meer kilometers aan een hogere snelheid af.


De keuze voor een bepaalde loopschoen is bepalend en uiterst belangrijk voor de gezondheid van de loper. Schokken moeten immers voldoende worden opgevangen, zodat de gewrichten goed worden beschermd. Loopschoenen hebben een specifieke schokdemping en worden uit hoogwaardiger materialen gemaakt. Marathonlopers bezitten vaak meerdere paren loopschoenen om te vermijden dat ze aan één type loopschoen zouden wennen én omdat schoenen tijd nodig hebben om weer de juiste vorm aan te nemen.


Loopschoenen voor beginners worden ook wel joggingschoenen genoemd. Ze zijn geschikt voor kortere afstanden, tragere snelheden en onregelmatige loopsessies. Ze hebben een soepeler demping en bieden voldoende stabiliteit om te voorkomen dat de enkels te snel verwrongen raken.


DUURZAME LOOPSCHOENEN VOOR HEREN


Hoe lang gaan loopschoenen mee en wanneer moet je ze vervangen? Loopschoenen slijten doorheen de jaren. Na hoeveel kilometer loopschoenen aan vervanging toe zijn, staat niet precies vast, aangezien ook het lichaamsgewicht van de loper en de ouderdom van de schoenen in rekening moeten worden gebracht. Kalenji biedt modellen aan die tot 1.000 km aankunnen: o.a. de Kiprun Fast en de Kiprun Long.


Naargelang de ambitie en de intensiteit waarmee je loopt, is het een goed idee om minstens met een tweede paar schoenen te lopen, om je voeten af en toe te stimuleren. Voor wedstrijdlopers die trainen om een goede tijd neer te zetten, is het logisch dat ze schoenen hebben voor lange trainingssessies en andere schoenen voor snelle intervallen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken