Kinderen

Surfpakken en shorty's kinderen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€9000 −27%
€6500
*Van 9/9/2022 en zolang de voorraad strekt
BEST BEOORDEELD
€600
€20000/L
€11000 −54%
€5000
*Van 25/11/2022 en zolang de voorraad strekt
€7000
Surfwetsuit voor kinderen 3/2 blauw/zwart
Surfwetsuit voor kinderen 3/2 blauw/zwart
OLAIAN

Surfwetsuit voor kinderen 3/2 blauw/zwart

(7)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.5/5 Op basis van 744 Beoordelingen in de winkels en online

De verschillende types surfwetsuits & surfpakken in neopreen


Het zal je vast al wel zijn opgevallen: als je naar een strand gaat met veel surfers, dan zie je daar een ware parade van de meest diverse surfwetsuits. Wetsuits in alle kleuren, allesbedekkende wetsuits, korte wetsuits, mouwloze wetsuits,... Ontdek hieronder de lijst van de verschillende soorten surfwetsuits.
- De full wetsuit
De full wetsuit bedekt, zoals zijn naam al laat vermoeden, het hele lichaam en biedt daardoor maximale bescherming. De armen en benen zijn volledig bedekt voor een betere weerstand tegen de kou. Ze worden heel vaak gebruikt in Europa waar de watertemperatuur het hele jaar door koel blijft, zelfs in de zomer. Full wetsuits zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Bij koud weer kan je kiezen voor een dikte van 5/4 of 4/3 mm. Bij warm weer kan je kiezen voor een dikte van 3-2 mm.
- De surfwetsuit Long John en Long Jane
De Long John wetsuit voor mannen, of Long Jane voor vrouwen, is een wetsuit die de benen volledig bedekt maar die geen mouwen heeft. Dit type wetsuit is ideaal wanneer de watertemperatuur voldoende mild is. Bovendien biedt hij de armen ruime bewegingsvrijheid.
- De surfwetsuit Shorty
De Shorty surfwetsuit heeft korte mouwen en korte broekspijpen. De surfer heeft zijn vier ledematen dus helemaal vrij. De shorty krijgt de voorkeur wanneer de temperatuur rond of boven de 20°C ligt.
- De surfwetsuit Overknee
De Overknee wetsuit is het perfecte compromis tussen de volledige wetsuit en de shorty wetsuit. De Overknee is verkrijgbaar met lange of korte broekspijpen, en bedekt de knieën van de surfer voor extra comfort en bescherming.

Wat is het sluitsysteem voor jou? Back Zip, Front Zip of Zipless?


Als we een wetsuit uitkiezen, letten we daarbij ook op het sluitsysteem. Je hebt 3 verschillende types.
- De Back Zip-sluiting
Dit is het klassieke model voor surfwetsuits. De back zip is een sluitsysteem achteraan de wetsuit, zodat de ritssluiting de surfer niet hindert wanneer hij op het board ligt. Het is nog altijd het meest gebruikte systeem bij het surfen.
- De Front Zip-sluiting
De Front Zip geeft de surfer een sluitsysteem aan de voorkant van zijn wetsuit. Meestal geplaatst ter hoogte van de borstspieren, hindert het de surfer niet wanneer deze peddelt om de peak te bereiken. Een van de grote troeven van de front zip is dat het de waterinfiltratie in de wetsuit vermindert. Aan de andere kant zijn front zip-wetsuits vaak lastiger om aan te trekken.
- De Zipless
Sinds kort zijn er ook wetsuits zonder sluiting op de markt. Hun voordeel is dat ze lichter, comfortabeler en waterdichter zijn dan hun concurrenten. Aan de andere kant zijn Zipless wetsuits lastiger om aan te trekken dan back zip- of front zip-wetsuits.

De essentiële accessoires om je surfoutfit compleet te maken


Geen weer of wind kan je tegenhouden om eropuit te trekken om die golven te lijf te gaan, zelfs geen bijzonder frisse temperaturen? Dan moet je jezelf wel voorzien van essentiële accessoires om je warm te houden bij je surfsessie:
- Surfkap
- Surfhandschoenen
- Surfschoenen

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken