Regenbroek

Regenbroeken voor dames

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Onze paraplu's
Ontdek nu
ECODESIGN
€2500
BEST BEOORDEELD
€5000
BEST BEOORDEELD
€3500
€6000
Visbroek 500
Visbroek 500
CAPERLAN

Visbroek 500

(33)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
4.5/5 Op basis van 3260 Beoordelingen in de winkels en online

WATERAFSTOTENDE OF WATERDICHTE BROEK?


Bij de keuze voor een broek is het ademend vermogen natuurlijk van belang. Het beste kies je voor een ademende broek, die transpiratie kan afvoeren en dus comfortabeler is. Een waterafstotende broek beschermt je niet tegen plensbuien, maar heeft wel een groot ademend vermogen. Waterdichte (gelamineerde of gecoate) broeken daarentegen kunnen tegen hevige regen en beschermen je tegen de wind. Afhankelijk van het gebruikte materiaal zijn ze wel niet even ademend. Vergeet ook niet dat regen niet de enige parameter is waarmee je rekening moet houden. Wind en koude spelen ook een rol bij de keuze voor een regenbroek.


MATERIALEN VAN REGENBROEKEN


De materialen die we gebruiken voor regenbroeken zijn identiek aan die voor regenjassen. Ze worden vervaardigd uit synthetische vezels. Voor de buitenkant gaat het vooral om polyester of polyamide (nylon), voor de binnenkant wordt meestal gekozen voor nylon. De buitenstof en het membraan of de bekleding worden eenlagig gelamineerd tijdens de productie en dan beschermd door een waterafstotende impregnering. Het materiaal is 100% waterdicht, maar toch behoudt het een voldoende ademend vermogen. Als je een product van hoge kwaliteit kiest dat je goed verzorgt, dan gaat het ook heel lang mee.


COMFORT EN HANDIGHEID VAN EEN REGENBROEK


Regenbroeken kun je opdelen in gevoerde broeken en overbroeken. Een gevoerde regenbroek haal je niet spontaan uit je rugzak, die is echt voorzien om gebruikt te worden tijdens lange trektochten waar de dagen behoorlijk koud kunnen zijn. Voor dagelijks gebruik kies je beter voor een overbroek. Je stopt ze gemakkelijk in je rugzak en je kunt ze bij warm én koud weer bovenhalen tegen de regen. Trek ze gewoon aan boven de broek die je aanhebt, en klaar!
Welke regenbroek voor dames je ook kiest, zorg ervoor dat ze niet te strak of te wijd zit. Ze moet ook comfortabel te dragen zijn en je voldoende bewegingsvrijheid bieden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken