Waterschoenen

Waterschoenen voor dames

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Vanaf
€1090
STRAND SCHOENEN
BEUCHAT

STRAND SCHOENEN

Uitsluitend online verkocht
4.2/5 Op basis van 20358 Beoordelingen in de winkels en online

WATERSCHOENEN VOOR DAMES: EEN MUST OM MET EEN GERUST HART VAN WATERRECREATIE TE GENIETEN


De vakantie staat voor de deur. Het perfecte seizoen om je te amuseren en ideaal voor wie van waterpret houdt. En omdat je plezier hebt, denk je minder na over waar je je voeten neerzet, als je dat al doet. Gelukkig bieden waterschoenen een betrouwbare bescherming tegen verwondingen en infecties. Zo kan je met een gerust hart naar het zwembad, het meer of de zee vertrekken!


WATERSCHOENENZIJN GEËVOLUEERD


Bij het woord "waterschoenen" denk je misschien in de eerste plaats aan de schoenen van je grootouders. Maar die tijd is voorbij! Waterdichte waterschoenen zijn weer helemaal 'in': aan het zwembad, aan het meer, in het sportcentrum of in het dagelijks leven. Ze hebben niet veel meer gemeen met de badslippers van je grootouders. Tegenwoordig vallen moderne waterschoenen op door hun stijl, functionaliteit en comfort. Er bestaan echter een aantal verschillen tussen de diverse soorten waterschoenen.


DE VERSCHILLENDE SOORTEN WATERSCHOENEN


Slippers

Slippers, ook wel badslippers genoemd, zijn heel eenvoudige badschoenen. Ze hebben een enkel bandje, waardoor ze snel en makkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden.


Slippers zijn heel populair bij dames omwille van hun aantrekkelijke design. Maar je moet enkele toegevingen doen op het gebied van comfort en stevigheid. In feite biedt de rubberen zool zonder profiel weinig bescherming en kan deze gemakkelijk doorboord worden door scherpe voorwerpen. Een ander nadeel van slippers is de zwakke ondersteuning die ze geven.


Badsandalen

Badsandalen lijken veel op slippers, maar ze hebben bijkomend extra bevestigingsriempjes. Die geven stabiliteit aan de voeten. Maar het aan- en uittrekken kan iets langer duren dan bij slippers.


Water- en zwemschoenen

Als je in de zee wilt lopen zonder angst voor mogelijke scherpe voorwerpen of harde ondergronden, zijn gesloten waterschoenen de perfecte keuze. Deze stevige zwemschoenen bieden namelijk optimale bescherming door hun antislipzool.


HOE VIND JE DE GESCHIKTE WATERSCHOENEN VOOR DAMES?


Denk naast de look en het design ook aan de volgende aspecten bij het kopen van dameswaterschoenen.


Het bedoelde gebruik

De keuze van de geschikte dameswaterschoen hangt af van je persoonlijke smaak, maar vooral van waarvoor je ze wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld je voeten op een esthetische manier wilt beschermen bij een wandeling in het water, dan is een paar luchtige teenslippers geschikt voor jou.


Of ben je eerder op zoek naar geschikt schoeisel voor het overdekte zwembad of de sauna? Ga dan voor badslippers of -sandalen. Waterschoenen voor dames zijn dan weer ideaal voor watersporten, of om te zwemmen aan zeestranden en rotskusten.


Duurzaamheid, stevigheid en draagcomfort

Waterschoenen moeten comfortabel zitten. Vooral bij gesloten zwemschoenen is een goede pasvorm belangrijk. Toegegeven, het aan- en uittrekken van natte waterschoenen is niet altijd makkelijk. Je moet echter vermijden dat ze te veel knellen of onaangenaam zijn om te dragen.


Open badschoenen hebben het voordeel van anatomisch gevormde zolen met een goed profiel. Het aan- en uittrekken ervan stelt meestal geen probleem.


Wat slippers betreft, kies je best een model dat gemaakt is van een aangenaam en flexibel materiaal om onaangename wrijvingen te voorkomen.


DAMESWATERSCHOENEN VIND JE BIJ DECATHLON


Bij Decathlon kan je terecht voor een uitgebreid gamma badkleding en zwemuitrusting. Zonder de zwemaccessoires te vergeten: stijlvolle teenslippers, klassieke slippers of comfortabele waterschoenen. Decathlon biedt ook een ruime keuze aan diverse waterschoenen voor dames, heren en kinderen.


☄☄☄

FAQ


Waarom zou ik waterschoenen dragen?

De antislipzolen van kwalitatieve waterschoenen maken het veiliger om op natte vloeren of rotsstranden te lopen. Ze beschermen je voeten tegen verwondingen en kunnen infecties zoals voet- of nagelschimmel voorkomen.


Wat is een goede waterschoen voor dames?

Of het nu gaat om een open slipper of een gesloten waterschoen, goede badschoenen moeten gemaakt zijn van een waterdicht en duurzaam materiaal.


Afhankelijk van de activiteit en de vereisten worden waterschoenen van verschillende materialen gemaakt. Voor watersporten zijn schoenen in soepele materialen (neopreen) de beste keuze. Aan de andere kant is het voor waterrecreatie beter om waterschoenen te kiezen die gemaakt zijn van sterke en stabiele materialen (plastic, rubber). Vooral die in rubber scoren goed omwille van hun stevigheid.


Dameswaterschoenen: hoe kies ik de juiste maat?

Om je maat te bepalen, vertrek je van je gebruikelijke schoenmaat. Personen die geen vaste maat hebben omwille van de vorm van hun voeten, kunnen kiezen voor een model dat in breedte en hoogte verstelbaar is met klittenband. Zorg er in ieder geval voor dat de schoenen comfortabel zitten en goed om je voet passen, zonder te schuren of onaangenaam te knellen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken