Winterschoenen

Sneeuwlaarzen dames - sneeuwschoenen dames

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€23000
Vanaf
€14000 −19%
€11250
*De uitverkoop begint op 1/6/2023
€12500 −53%
€5875
*Van ‪18/5/2023‬ tot ‪28/9/2023‬
€7500 −37%
€4721
*Van ‪26/5/2023‬ tot ‪28/9/2023‬
€14832 −18%
€12046
*De uitverkoop begint op 31/3/2023
€11807 −18%
€9625
*De uitverkoop begint op 17/4/2023
€14832 −18%
€12046
*De uitverkoop begint op 31/3/2023
€12672 −18%
€10318
*De uitverkoop begint op 17/4/2023
4.6/5 Op basis van 19550 Beoordelingen in de winkels en online

DE IDEALE WINTERSCHOENEN VOOR SNEEUW EN IJS


Besneeuwde heuvels, sprookjesachtige winterbossen, bevroren rivieren en meren: wandelen in de winter heeft ongetwijfeld zijn charme, maar vraagt ook om aangepaste kleding en schoenen. Wandelkleding voor de winter moet je niet alleen warm houden maar moet ook comfortabel zitten en bij voorkeur ademend zijn. Goede schoenen garanderen dan weer dat je veilig kan lopen over bevroren terrein en gladde sneeuwhellingen. Met goede wandelschoenen ben je altijd optimaal uitgerust voor je volgende winterwandeling.


ADEMENDE EN WATERDICHTE WINTERSCHOENEN


Het kan misschien tegenstrijdig klinken, maar zelfs als het buiten koud is en de temperatuur onder het vriespunt zakt, zweten je voeten. Het binnenmateriaal van je schoenen moet dus niet alleen warm zijn, maar ook het vocht zoveel mogelijk absorberen en naar buiten afvoeren. Het buitenmateriaal moet dan weer waterdicht / waterafstotend zijn om te verhinderen dat smeltwater, regen of sneeuw in je schoen dringen. Hiervoor hebben de volgende materialen hun nut bewezen:
•&nbs Leer is uiterst waterafstotend en zeer goed ademend, en daarom het allerbeste materiaal voor winterschoenen.
•&nbs Synthetische materialen zoals polyurethaan (PUR) of polyester (PES) zijn bijzonder sterk, volkomen waterdicht en hebben bovendien isolerende eigenschappen waardoor ze perfect beschermen tegen vocht. Vaak worden die materialen gecombineerd met leer (bijvoorbeeld een leren schoen met een dikke rubberzool).
•&nbs Schoenen uit 100% rubber zijn echter niet aan te raden. Je gaat er snel in zweten omdat dit materiaal niet ademt. Volledig leren schoenen vereisen dan weer intensief onderhoud. Daarom worden voor outdoorsporten voornamelijk hybridemodellen gebruikt die de goede eigenschappen van beide materialen combineren.


SCHACHTHOOGTE VAN JE WINTERLAARZEN


De term 'schacht' verwijst in het algemeen naar het gehele bovendeel van een winterschoen. Het is echter meestal het buisvormige gedeelte dat tot net boven de enkel kan reiken, maar ook bijna tot de knie bij zeer hoge laarzen.


Wandelschoenen hebben ook een verschillende schachthoogte, afhankelijk van het gebruik en het weer. "Form follows function" is een principe dat je altijd in gedachten moet houden. Bij lichte of matige sneeuwval raden we aan om te opteren voor een winterschoen met een gemiddelde schacht. Voor wandelingen in diepe sneeuw is het daarentegen beter een schoen te kiezen met een hoge of halfhoge schacht.


WINTERWANDELSCHOENEN MET VEILIGE ZOOL EN PROFIEL


Sneeuw, modder, smeltwater en ijs... In de winter worden wandelschoenen vaak blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Daarbij komen nog stenen, grind en strooizout, die ook de zool en het buitenmateriaal ernstig kunnen beschadigen. Goede grip en stabiliteit van winterschoenen zijn essentieel. Vooral wanneer je je over moeilijk begaanbaar terrein verplaatst. Een dikke, duurzame en uitgesproken geprofileerde zool biedt dit allemaal.


WARM OF KOUD? BINNENVOERING AANGEPAST AAN ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN


Winterschoenen zijn er in verschillende varianten en uitvoeringen. Dit geldt niet enkel voor de vorm van de schoenen en het buitenmateriaal, maar ook voor de voering van de wandelschoenen. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen warme en koude voering. Afhankelijk van het weer en de activiteit zal een van deze voeringen beter bij je passen.


Warme voering

Het doel van de warme voering is om de voet van binnenuit warm te houden. Daartoe wordt de schoen bekleed met een warm materiaal, bijvoorbeeld bont of polyester. Krijgen je voeten het snel koud of loop je in bijzonder koude gebieden? Dan is een schoen met een warme voering ideaal.


Koude voering

Bij schoenen met koude voering is er geen sprake van bont of een andere warme voering. Hierdoor houdt de schoen de voeten minder warm dan warm gevoerde wandelschoenen.


Een koude voering is dus perfect geschikt voor zachte winters en winterwandelingen in gebieden met vrij warme temperaturen. Het dragen van dikke sokken of meerdere sokken geeft echter ook een verwarmend effect, indien nodig. Dit biedt je de mogelijkheid om je wandelschoenen in verschillende weersomstandigheden te dragen.


Het is bijzonder belangrijk dat de voeten niet koud worden bij temperaturen ver onder nul. Met te warme schoenen beginnen de voeten daarentegen makkelijk te zweten, zelfs in de winter. Kies dan ook altijd wandelschoenen die geschikt zijn voor de heersende weersomstandigheden.


WATERDICHTE WINTERSCHOENEN OM JE VOETEN DROOG TE HOUDEN


Sneeuw en regen, maar ook een hoge luchtvochtigheid, kunnen schoenen aanzienlijk beschadigen. Er kan ook vocht in de schoen dringen, wat niet alleen onaangenaam is, maar ook wondjes en blaren in de hand werkt. Bovendien krijgen natte voeten het veel sneller koud. Daarom moet u bij het kopen van schoenen altijd kiezen voor een model met een goede waterdichtheid. Dit zorgt ervoor dat de waterdruppels parelen op de buitenkant van je schoen. Wandelschoenen met een ademend en waterdicht membraan zijn ideaal voor:
•  Wandelingen in de sneeuw;
•  Regenachtige herfst- en winterdagen.


Tip
In de winter is het bijzonder handig om meer dan één paar wandelschoenen te hebben. Het kan immers wel een dag duren voordat je winterschoenen volledig zijn opgedroogd. Een reservepaar komt dan zeker goed van pas. Met meerdere paren ben je bovendien voorbereid op alle weersomstandigheden, zelfs in de winter.


HOE DE MAAT VAN SNEEUWLAARZEN KIEZEN?


Om flink door te kunnen stappen, zelfs op beijzelde en besneeuwde paden, moeten je voeten op de juiste manier worden ondersteund en zo weinig mogelijk kunnen bewegen in je schoenen, echter zonder dat je schoenen knellen aan de tenen of schuren aan de enkels. De omtrek van de schoen moet bij voorkeur optimaal zijn aangepast aan de vorm van je voet. Voor een maximaal comfort probeer je uit of je ook met dikke sokken aan nog in je winterschoenen kan, voor als het erg koud is. Om die reden is het verstandig de schoenen een halve of zelfs hele maat groter te nemen dan je gewone maat. Hetzelfde geldt voor wandelschoenen met een dikke en warme voering.


VIND JE WINTERSCHOENEN BIJ DECATHLON


Met onze hoogwaardige winterschoenen van het kwaliteitsmerk Quechua, ben je altijd goed voorbereid op je volgende trektocht. Ongeacht of het gaat om een gezellige winterwandeling of een trektocht van meerdere uren in de sneeuw, ervaren wandelaars of beginners. Voor een optimale pasvorm vind je bij DECATLHON een ruime keuze aan winterschoenen voor dames, heren en kinderen in diverse maten, modellen en kleuren.


☄☄☄

FAQ


Welke (wandel)schoenen draag ik tijdens de winter?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Winterschoenen moeten immers in de eerste plaats geschikt zijn en aangepast aan de respectieve behoeften van elk individu. Waterbestendigheid, comfort en een goede ondersteuning zijn in ieder geval criteria waar je rekening mee moet houden als je winterwandelschoenen koopt. Denk er echter aan dat een waterdicht membraan altijd met verminderd ademend vermogen gepaard gaat. Daarom hebben hybride schoenen, gemaakt van zowel waterdichte synthetische materialen als ademende natuurlijke materialen, hun waarde bewezen. Ze bieden dan ook een goed compromis tussen comfort en waterdichtheid.


Hoe herken je een goede winterschoen?

Een goed paar (winter)wandelschoenen moet:
•  Waterdicht zijn (of op zijn minst waterafstotend);
•  Je warm houden, zelfs bij temperaturen onder nul, zonder dat je voeten gaan zweten.Wat is de levensduur van winterschoenen?

De levensduur van een winterschoen is niet alleen een kwestie van kwaliteit, maar ook van verzorging. Daarom moeten winterschoenen na elke wandeling worden gedroogd en schoongemaakt. Ook het regelmatig na-impregneren van wandelschoenen kan de levensduur ervan verlengen. Op die manier kan een paar kwaliteitsschoenen je vele jaren vergezellen.


Waar kan ik winterschoenen kopen?

Je kunt winterwandelschoenen bij DECATHLON online of in een van onze winkels kopen. Winterschoenen van DECATHLON hebben het voordeel dat ze speciaal ontworpen zijn voor wandeltochten. Ze zijn daarom perfect geschikt voor de hoge eisen waaraan wandelschoenen tijdens het koude seizoen worden blootgesteld.


Sneeuwrackets of sneeuwlaarzen — Wat is het verschil?

In principe kunnen zowel klassieke winterlaarzen als speciale sneeuwrackets voor winterwandelingen worden gedragen. Sneeuwrackets zijn eigenlijk een combinatie van laarzen en ski's, wat vooral in onbegaanbare gebieden een voordeel is. Ze maken het mogelijk om je makkelijk en zonder al te veel inspanning te verplaatsen, zelfs in diepe sneeuw.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken