Zo kies je de juiste trampoline

Een trampoline staat garant voor uren (sport)plezier. Door op een speelse manier te bewegen wordt zowel de conditie als de motorische ontwikkeling van kinderen aangewakkerd. Waarop moet je letten bij aankoop van een trampoline? Onze expert geeft enkele tips.

Hoe kies ik de juiste trampoline?

Inhoud

Kies de juiste maat!

Voordat je je trampolinemodel kiest, is het interessant om na te denken over de toekomstige plaats ervan. Idealiter komt je trampoline op een vlak en stabiel oppervlak. We raden aan om ze op gras te plaatsen in plaats van op grind of een terras, omdat het stabieler is en vooral omdat je de trampoline dan in de grond kunt verankeren dankzij de href=https://model.decathlon.com/8377282>verankeringsset</link> .

Zodra je de plaats van je trampoline hebt bepaald, is de maat uiteraard het volgende criterium waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je trampoline.

Je hebt voldoende plaats nodig om ze te kunnen zetten maar ook om er rond te lopen. We raden aan om de trampoline niet tegen een muur of afsluiting te zetten. Om veilig te kunnen springen, is het ten zeerste aangeraden om een vrije ruimte van 2 meter aan te houden rond je trampoline. Om de toekomstige ruimte voor je trampoline in te schatten, moet je 2 m optellen bij de diameter van de trampoline.

plaats van de trampoline in de tuin

Ook belangrijk: stabiliteit & weerbestendigheid

Om veiligheidsredenen is het belangrijk de trampoline niet met meerdere mensen tegelijk te gebruiken. De grootte van je gezin vormt dus geen criterium om rekening mee te houden bij het kiezen van de maat van je trampoline. Sommige trampolines zijn wel meer geschikt voor kleine kinderen (bv. de 240- en 300-modellen). Onze grotere trampolines zijn dan weer comfortabeler om trucjes uit te voeren, omdat de springruimte groter is. Het 520-model is dus ontworpen voor acrobaten die houden van tricks.

stabiliteit trampoline

De stabiliteit 
van de trampoline

De stabiliteit van je trampoline is afhankelijk van het aantal buizen en hun dikte. Al onze trampolines zijn getest en ontworpen volgens de huidige normen om de stabiliteit en veiligheid van je kind te garanderen tijdens het gebruik van de trampoline.

Om de stabiliteit te verbeteren als ze niet wordt gebruikt en om te voorkomen dat je trampoline verandert in een deltavlieger, raden we je aan om ze te verankelern in de grond met behulp van de apart verkrijgbare verankeringsset.

materialen trampoline

De weerbestendigheid
van de materialen

Je trampoline blijft het grootste deel van het jaar buiten staan in je tuin. Ze wordt dus blootgesteld aan zon, hitte, regen, wind, soms zelfs sneeuw en ijzel.

 Om de duurzaamheid van al onze Decathlon-trampolines te garanderen, is de structuur behandeld tegen corrosie. Het springoppervlak, het net en het schuim zijn behandeld tegen uv. Voor extra bescheming raden we aan om de trampoline tijdens de winter te bedekken met een beschermhoes.

Veiligheid boven alles...

Springen op de trampoline moet onder toezicht gebeuren. Zorg er om veiligheidsredenen voor dat je altijd in de buurt bent als je kinderen op de trampoline zijn. Zoals bij elke sport, is ook bij trampolinespringen een warming-up essentieel om blessures te voorkomen. Doe dus gerust wat warming-upoefeningen met je kinderen voor ze gaan spelen op de trampoline. (kleine sprongetjes ter plaatse, knieën optrekken, rennen ter plaatse...)

veiligheid trampoline