HOE KIES JE DE JUISTE TRAMPOLINE?

Trampolinespringen is een fysieke en leuke activiteit, die je thuis kunt doen, die de fantasie en creativiteit van je kinderen een boost geeft en waar ze hun energie mee kwijt kunnen. We geven je graag tips om de juiste trampoline te kiezen.

hoe kies je de juiste trampoline?

WAAROM EEN TRAMPOLINE KOPEN?

Voordat we je tips geven om de juiste trampoline te kopen, geven we je graag de voordelen van een trampoline mee. Je had het misschien niet meteen gedacht, maar dit product biedt veel voordelen, zowel voor je lichaam als voor je geest. Trampolinespringen geeft je een gevoel van vrijheid, maar het is ook heel goed voor je ademhaling en je krijgt er spieren van. Door trampoline te springen kun je:

- aan je uithouding werken: een sprong is bijna gelijk aan een sprint van 200 meter! Bovendien is de afwisseling tussen de sprongen en de rustmomenten heel goed voor je hart!

- je lichaamshouding verbeteren

- je evenwicht en coördinatie verbeteren

- je concentratie en zelfbeheersing verbeteren

- je eenvoudigweg amuseren!

hoe kies je de juiste trampoline?

BIJ HET KIEZEN VAN EEN TRAMPOLINE MOET JE EROP LETTEN DAT:

We raden ten stelligste aan om om veiligheidsredenensteeds slechts één persoon tegelijkertijd op de trampoline te laten. De meest voorkomende ongelukken zijn twee mensen die tegen elkaar opbotsen! Je kunt de trampoline gewoon schoonmaken met water, ze is ontworpen om het hele jaar buiten te blijven staan.

De stabiliteit van de trampoline (structuur)

De stabiliteit van je trampoline is afhankelijk van het aantal buizen en hun dikte.

Gebruiksveiligheid

Begin je pas met trampolinespringen? Kies dan voor een model met een veiligheidsnet aan de binnenkant van de trampoline, niet aan de buitenkant. Zo creëer je als beginner een optimale veiligheid! Kijk ook de kwaliteit van het veiligheidsnet na, de dikte van het beschermend schuim en de kwaliteit van de sluiting van het net.

De springkwaliteit

Kijk hoeveel keer en hoe hoog je kunt springen op je trampoline, en let op de kwaliteit van de springmat.

DE AFMETINGEN VAN DE TRAMPOLINE

De afmetingen van je trampoline bepalen haar gebruiksgemak; ze moeten in verhouding zijn met de grootte van je tuin.

DE DUURZAAMHEID VAN DE STRUCTUUR

Om lang mee te gaan en tegen alle weersomstandigheden te kunnen moet je trampoline een corrosiewerende behandeling gekregen hebben.
De springmat, het net en het beschermend schuim moeten behandeld zijn tegen uv-stralen.

Stel je je trampoline voor in je tuin dankzij onze augmented-reality-app!

Twijfel je over de ruimte die je trampoline zal innemen in je tuin? Of vraag je je af welk van de vier modellen van ons ESSENTIAL-gamma het meest geschikt is?

Geen paniek! We hebben speciaal daarvoor de "Decathlon Trampo AR" ontwikkeld, een augmented-reality-app waarmee je het model dat je op het oog hebt, virtueel in je tuin kunt plaatsen. Zo is het net alsof je bij je nieuwe trampoline in je eigen tuin staat!

Decathlon TrampoAR is een eenvoudige app, ontworpen om de ESSENTIAL-trampolines  van DECATHLON te ontdekken, en dit overal op de juiste schaal. Met je smartphone en de augmented-reality-app, kun je dus rustig nakijken of de grootte en het volume van de trampoline in je tuin passen!   Volg daartoe de volgende stappen:

1. Kies het model van de trampoline

2. Richt de camera van je smartphone op de grond of een andere oppervlakte

3. Beweeg je smartphone om de detectie te verbeteren De app is te vinden in de App store en Play store. Augmented reality werkt echter wel alleen op bepaalde smartphones, kijk dus eerst na of de jouwe deze technologie al dan niet ondersteunt.

kies een trampoline