Unselected
brassiere running kalenji

Hoe kies ik een sportbeha om te lopen?

Je borsten krijgen het zwaar te verduren terwijl je loopt, en daardoor verslappen ze sneller. Alle behatopjes en sportbeha's van Kalenji zijn speciaal ontworpen om je boezem te beschermen tegen de stevige en herhaalde schokken tijdens een run. Maar welke kies je? Voor welke boezem?

Unselected

Kiezen voor een behatopje of een sportbeha doe je op basis van 3 criteria: de omvang van je borsten, hun vorm, en je stijl- en comfortvoorkeuren (voorgevormde cups of niet).

Unselected

De juiste maat

Kalenji ontwikkelde een heel gamma met behatopjes en beha's speciaal voor running. De maten van de topjes worden aangegeven in letters, zoals XS-S-M-L, die van de sportbeha's staan aangeduid met de rugomtrek en de cupgrootte (90B bijvoorbeeld), net zoals bij klassieke beha's.

 • Liever geen gedoe met cupmaten?

  Onze behatopjes bieden dezelfde steun als onze loopbeha's, met dat verschil dat je ze gewoon als een T-shirt aantrekt over je hoofd.

 • Een beha met cupmaat en rugomtrek

  Als je perfect weet waar de verschillende maataanduidingen bij een beha naar verwijzen, of je hebt een wat forsere boezem, dan neem je misschien liever een speciale sportbeha. Die kan je afstellen zodat hij mooi is aangepast aan je lichaamsbouw.

Unselected

De look

Net zoals elke vrouw haar voorkeuren heeft op het vlak van lingerie, geldt dat ook bij runningondergoed. Met of zonder ingewerkte cups, jij kiest wat jou het beste bevalt.

 • Met thermogevormde cups

  Wil je de natuurlijke rondingen van je borsten mooi uit de verf laten komen, kies dan voor topjes en sportbeha's met thermogevormde binnencups. Door hun vorm accentueren ze mooi je boezem, en dankzij de speciale stof van het topje of de beha wordt de transpiratie perfect afgevoerd terwijl je loopt.

 • Geen ingewerkte cups (de borsten worden tegen je lichaam gedrukt)

  Voel je je toch wat meer op je gemak in nauwsluitende loopkleding en heb je liever dat optimale gevoel van steun dat ontstaat doordat je borsten stevig tegen je lichaam kleven, kies dan voor een sportbeha of behatopje zonder ingewerkte cups.

Unselected

Verstellen

De mate aan ondersteuning, de aanblik en het comfort van je runningondergoed verschillen afhankelijk van hoe je het verstelt, of je dat nu aan de rugomtrek, de bandjes of de zwemmersrug doet.

 • Voor een rugomtrek op maat

  Met de haakjes op de rug van de beha's en van sommige behatopjes kan je de rugomtrek op 3 punten verstellen. Zo is de mate aan ondersteuning perfect aangepast aan je lichaamsbouw en aan je evolutie (kleinere/grotere rugomtrek).

 • Voor een optimale steun dankzij de zwemmersrug

  Een zwemmersrug is perfect om je ondergoed te verstoppen onder een topje, bovendien zorgt hij voor nog wat extra beleving!

 • Voor bandjes op maat

  Enkel van de sportbeha's kan je de bandjes verstellen. Hoe meer je ze aanspant, hoe beter ze je borsten ophouden.