HOE KIES IK HET BESTE BADMINTONRACKET?

Neutrale balans, koplicht of kopzwaar? Een soepel, halfstijf of stijf racket? Er zijn zoveel kenmerken die je in verwarring kunnen brengen, waardoor je misschien niet het juiste racket kiest. Volg onze stap-voor-stapgids en kies het racket dat het beste bij je past! 

perfly racket badminton

De keuze van een badmintonracket is een belangrijke beslissing in je seizoen. Of je nu als beginner je allereerste racket aanschaft, of van racket verandert omdat dat wat je hebt niet meer de beste keuze blijkt, het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Zo kies je steeds het ideale racket voor jouw gebruik. 

KIES JE RACKET VOLGENS JE SPEELNIVEAU

Beginner of expert? De keuze voor een bepaald racket zal totaal verschillend zijn, omdat je ook andere verwachtingen hebt van het product. Ontdek welk racket het beste bij je past. 

beginner

BEGINNERSNIVEAU

Je hebt een stevig racket nodig in aluminium met een groot slagblad waardoor je een grote tolerantie krijgt in je spel. Zo maak je niet te veel kleine foutjes en worden je eerste spelletjes gemakkelijker.

ervaren

ERVAREN NIVEAU

Je hebt een tolerant en wendbaar racket nodig dat je slagen kracht geeft. Een licht en kopzwaar racket zal perfect voldoen aan je behoeften. Je slagen worden krachtiger en gemakkelijker.

expert

EXPERTNIVEAU

Je hebt een precies en wendbaar racket nodig dat je slagen veel kracht geeft. Met een licht racket met een stijve shaft kun je agressiever spelen. 

DRIE MATERIALEN VOOR RACKETS

Er bestaan drie materialen om rackets mee te maken, die je elk een verschillend gevoel geven. We nemen ze even door. 

een-badmintonracket-kiezen-racket-in-staal

RACKETS IN STAAL

Rackets in staal zijn goedkoop maar zeer stevig. Ze zijn wel zwaar en bieden weinig spelcomfort. 

hoe kies je het juiste badmintonracket in grafiet

RACKETS IN GRAFIET

Rackets in grafiet zijn flexibel, comfortabel en wendbaar. Ze zijn licht maar wel duurder. 

hoe kies je het juiste badmintonracket in aluminium

RACKETS IN ALUMINIUM

Rackets in aluminium zijn ook heel stevig. Ze zijn lichter dan die in staal, maar zwaarder dan die in grafiet. Ze zijn minder flexibel dan rackets in grafiet. 

HET EVENWICHT VAN JE RACKET

Er bestaan drie verschillende soorten evenwicht in een racket:

- Kopzwaar waardoor je slagen krachtiger zijn en je lange slagen creëert. De wendbaarheid ligt hier wel lager.

- Neutraal evenwicht is een goed compromis voor spelers die nog niet goed weten wat hun sterktes en zwaktes zijn, het racket houdt hier het midden tussen kracht en wendbaarheid.

- Koplicht biedt je wendbaarheid en reactiesnelheid, maar zorgt niet voor extra krachtige slagen. 

het-juiste-badmintonracket-kiezen